Verdens vakreste strender venter på deg

Små seilskuter har en stor fordel siden de kan legge til ved vakre strender på naturskjønne paradisøyer hvor store cruiseskip ikke kommer til. Star Clippers er et seilskuterederi som...
Med Star Clippers sine seilskuter seiler du til noen av verdens vakreste strender. Foto Star Clippers
Små seilskuter har en stor fordel siden de kan legge til ved vakre strender på naturskjønne paradisøyer hvor store cruiseskip ikke kommer til. Star Clippers er et seilskuterederi som tilbyr cruise om bord på flotte seilskuter. Som gjest nyter du nærkontakt med praktfulle natur, og stillheten når vinden presser skuten fremover.

 

Tekst: Pressemelding/redaksjonen

Foto Star Clipper

 terje@atlanticforlag.no

 

I år har cruiseseilskutene til Star Clippers fem fantastiske strender på programmet: Pink Beach i Indonesia, Ko Hong i Thailand, South Friars Bay på St. Kittsøya, Plage d’Arone på Korsika og Captain’s Best i Grenadinene.

 

Rosa sandstrand i Indonesia

Pink Beach, eller Pantai Merah på indonesisk, er som navnet røper en strand med rosa sand, én av kun syv i verden. Den ligger på Komodoøya ikke langt fra Bali. og kan kalles et av verdens naturlige underverk. Fargen kommer fra mikroskopiske små encellede organismer som kalles poredyr eller foraminiferer. En posedyrart har produsert et rødt pigment på korallrevene ved stranden.

 

Små mikroskopiske organismer har farget korallene røde. Så har små korallbiter blandet seg med sanden og skapt den vakre fargen på sanden. Foto Star Clippers

Når små fragmentene av rød korall blandes med hvit sand, dannes en myk, vakker rosa fargenyanse i sanden.

 

På Pink Beach skal du nyte synet av fargeprakten med den vakre turkise sjøen, den klare blå himmelen, det grønne tropiske landskapet – og den fascinerende rosa sanden.

 

Korallrevene i området er i god stand med utallige spennende fargerike korallfisker. Det er med andre ord et perfekt sted for snorkling.

Star Clipper har i år sju dagers cruise fra Bali. Det første av i alt seks cruise er du forsen til, men det gjenstår fortsatt fem. Så om lommeboken ikke synes en pris fra cirka 16,700 kroner for køye i dobbel lugar, er for mye, så er dette en perfekt utvidelse av en tur til Bali.

 

Blå lagune og grønn vegetasjon i Thailand

Koh Hong, – eller Hongøya, på norsk er et noe av det vakreste Thailand har å by på. Foto Star Clippers

Koh Hong eller Hongøya, er en vakker thailandsk øy ikke langt fra Krabi i Andamansjøen. Hongøya er en del av Than Bok Khorani nasjonalpark og er kjent for en vakker blå lagune.

Innseilingen til lagunen er smal, vannet er helt krystallklart og ideelt for en svømmeturer eller padletur. Den grønne tropeøya, lagunen og den hvite sandstranden er en inkarnasjon på paradis.

En ukes seilcruise med start i Phuket, er en tusenlapp rimeligere enn om du velger et cruise ut fra Bali.

 

 

Hvit endeløs strand på St. Kitts

Den vakre stranden i South Friars Bay på St. Kitts i Karibia. Foto Star Klippers

South Friars Bay på øya St. Kitts i Karibia er en lang, særdeles vakker strand i sydenden av St. Kitts. Der er det strandrestaurant, bar og praktfulle muligheter for å svømme og snorkle, gå langs havet eller bare slappe og la tiden flyte. En fargerik rom-cocktail i baren kan kanskje friste litt utpå ettermiddagen.

Vil du oppleve dette er det påmønstring i St. Maarten. Prisen er i cirka samme leie som for cruisene som starter ut av Phuket.

 

Vannsport i Grenadinene, Karibia

Et annet sted du vil kunne oppleve vakre strender med seilskipene er Captain’s Best stranden på en av øyene i øygruppen Grenadinene. Dette er et fredfullt, uberørt øyrike, hvor Captain’s Best er kjent som den vakreste stranden, ifølge Star Clippers. Her skal man bare nyte livet, ta en pause fra hverdagen, svømme, sole seg og prøve Star Clippers vannsportsaktiviteter. Og dette er bare en av mange vakre karibiske strender du kan oppleve.

Dette er del av cruise som var i 14 dager, og prisen er derfor fra cirka 37.000 kroner. I tillegg kommer reise til Barbados og retur fra Panama.

 

Idyllisk på Korsika

Plage d’Arone på Korsika er en av øyas vakreste strender. Den er en halvmåneformet strand, som ligger idyllisk til med en bakgrunn av åskammer kledd i Korsikas mange duftende krydderbusker. Her nyter du tiden med strand, sol og svømming. Plage d’Arone har myk, fin sand, er omkranset av natur, – kort sagt en Middelhavsperle utenom det vanlige.

Billigste mulighet er seng i en dobbel lugar. Du går om bord i seilskipet i byen Cannes på den franske rivieraen.

 

Har tre store seilskip

Star Clippers har i dag tre av verdens største seilskip. Snart kommer også et av verdens største seilskip i sitt slag, Flying Clipper, som vil bli levert fra verftet i løpet av året. Selv om dette er store seilskip, er de ikke like store som de fleste vanlige cruiseskip. De kan derfor kaste anker i mindre havner, og la passasjerene få besøke havner hvor store cruiseskip ikke anløper. Fasiliteter og atmosfære om bord minner også mer om en privat yacht.

De to minste seilskipene, Star Flyer og Star Clipper, har plass til 170 gjester hver, samt et mannskap på 74. Royal Clipper er en del større og har plass til 227 gjester og et mannskap på 106.

 

Flere artikler om cruise:

 

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden