Scandic imponerer med "ny" frokost

Scandic har lansert sitt nye frokostkonsept, og samtidig innstiftet ”Den nasjonale frokostdagen”. Slikt blir det ikke minst fornøyde gjester av....
Scandic Norges Morten Hallan – med fortid i Rica – har vært sjef for frokostgruppen som mandag la frem resultatet av sitt arbeide: et nyoverhalt frokosttilbud som ikke står tilbake for det Rica bygget mye av sin suksess på. (Foto: Bjørn Moholdt)

Mandag ble ”Den nasjonale frokostdagen” innstiftet på Scandic-hoteller over hele landet. Anledningen var både lanseringen av Scandic Norges nysatsing på sitt frokostkonsept.

I sakens anledning hadde Scandic invitert Olympiatoppens ernæringsfysiolog André Baumann, som forklarte hvor viktig en god start på dagen frokosten faktisk er. Lite har med andre ord skjedd siden mor og far hamret inn det samme mantraet da vi var små: at frokosten er dagens viktigste måltid.

Men en god ting kan må godt gjenta igjen og igjen. Og det er nettopp den forvissningen som ligger i bakhodet når Scandic i den grad bruker ressurser på å utvide sitt frokostkonsept. Den skal være næringsrik og variert. Man har sågar valgt å bruke sous vide-teknikken for å holde eggene bløtkokte, og varme.

– I vår nysatsing tar vi det beste fra Rica og det beste Scandic, sa norgessjef Svein Arild Steen-Melvold under lanseringen på Scandic Vulkan i Oslo, der både bransjefolk og presse var invitert til en smakebit.

Den imponerende buffeten på Vulkan bærer bud om at Scandic mener alvor. Rica gjorde frokosten til et kjerneelement i sin satsing, og lykkes veldig godt med det. Rica Nidelven – nå Scandic – ble et utstillingsvindu. Med ni sammenhengende seire i kåringen ”Norges beste hotellfrokost” – offisielt kalt Twinings Best Breakfast – var Nidelven selve spydspissen i Ricas satsing.

Ricas frokostkonsept hadde imidlertid noen huller. Blant annet var ikke alle hotellene omfattet av den samme kvaliteten. Det har imidlertid Scandic gjort noe med. Alle deres hoteller skal i prinsippet holde den samme kvaliteten.

– Samtidig skal de av hotellene som ønsker det kunne overgå dette, og lage sine egne varianter, forklarer Steen-Mevold, som brukte et helgeopphold på Nidelven som en oppkjøring foran den offisielle åpningen av Scandics nysatsing.

RELATERTE ARTIKLER

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine...

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Reiserådet forlenges – dette må du vite om forsikring

Tirsdag forlenget norske myndigheter det globale reiserådet til 1. mars. Her er noen råd til deg som klør...

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden