Romantikkens hovedstad

Er det i det hele tatt mulig å skrive om vårbyer i Europa uten å inkludere Paris? ...
VÅRSOL Sett deg ved Seinens bredd, les en god bok og la solstrålene varme opp kropp og sjel.

Svaret gir seg selv, som det har gjort siden den norske kunstnerintelligensiaen slo seg ned her med sin absinth og sine romantiske visjoner mot slutten av 1800-tallet – og Jens Book-Jensen udødeliggjorde fenomenet i en sang for et par generasjoner siden.

Denne gang rusler vi langs Seinen i vårsolen etter at byens tidligere borgermester, den avholdte Bertrand Delanoë, gjorde flere kilometre bilfritt langs elven. Det har ført til et blomstrende folkeliv langs begge bredder av Seinen, og Paris har fått nok en attraksjon for både turister og byens egne borgere.

Våren i Paris er tid for de store følelsene. For romantikken. Den kan ligge i å dele en flaske god Bordeaux på en fortauscafé – kanskje på Champs Elysées, eller her ved Seinens gjenerobrede bredd. Og deretter rusle inn i den lyse vårnatten i Latinerkvarteret, mens lyden av et Django-band kiler deg i sjelen. Og du kjenner at du lever.

3 attraksjoner:

Musée d’Orsay

Louvre er så selvsagt at vi i stedet velger å fokusere på et annet av Paris mange kunstmuséer: Musée d’Orsay. Kunstsamlingen i seg selv er mer enn grunn god nok til et besøk (og så bra at TripAdvisor har muséet helt øverst på listen over attraksjoner i Paris), men få absolutt med deg en lunsj i muséets ualminnelig vakre restaurant! Her føler du deg som hensatt til Versailles flotte saler, og maten holder samme standard som interiøret. Vi hadde forhåndsbestilt bord, og gikk dermed rett forbi en kø på 100 meter. Her kan du bestille (men kun for gruppe på minst 10 personer), og lese mer om Musée d’Orsay:

www.musee-orsay.fr

Sykle langs Seinen

Etter at deler av Seinens bredder er blitt bilfri, åpner det opp for herlige turer på sykkel langs en av verdens sagnomsuste elver – og det midt i Paris. La gå at du må krysse enkelte sterkt trafikkerte avenyer underveis; her finner du raskt en elvebåt-café hvor du kan roe deg ned med et lite glass Pernod. Flere firmaer spesialiserer seg på utleie av sykler (eller Segways, om du er i det lekne hjørnet). Her er et par av disse:

www.eaglerider.com, en.velib.paris.fr

Eiffeltårnet

Joda, det er selve klisjéen for Paris-turisten. Men glem ikke at det er en grunn til at Eiffeltårnet er det mest kjente av alle kjente landemerker i verdensbyen, og du gjør deg selv en bjørnetjeneste om du holder deg for blasert til en tur opp i høyden. Ta gjerne turen tidlig på kvelden, og få med deg den spektakulære utsikten mens solnedgangen maler byen i gull. Ser du ikke romantikken da, finner du den aldri.

www.toureiffel.paris

Spis godt:

Paris er alle restaurantbyers mor, og du skal snuble grundig for ikke å finne et godt spisested. Restauranten i Musée d’Orsay er allerede nevnt, og mange synes også det er en opplevelse å spise lunsj eller middag i Eiffeltårnet. Om du har noe eller noen å feire, anbefaler vi gjerne en kaviar- og champagnelunsj hos Prunier, byens mest kjente forhandler av denslags – med restaurant over butikken. For en følelse av det gamle Paris (og litt Theatercaféen), prøv La Coupole i hjertet av Montparnasse.

www.prunier.com, www.lacoupole-paris.com 

Sov godt:

Hotel du Collectioneur er et privateiet, femstjerners art deco-hotell ikke langt fra Triumfbuen, midt i hjertet av Paris. Nyrenovert og elegant, med fantastisk spa og vakre rom. Virkelig et godt valg for deg som oppsøker det sanselige Paris – og ikke vil bo på et kjedehotell der alle moduler er like. I øvre prisklasse, men ikke like dyrt som «klassikerne» blant topphotellene i Paris.

www.hotelducollectionneur.com

 

 

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden