Rekordmange vil på påskefjellet

Tidlig påske og mye snø i fjellet gir den perfekte rammen for norsk drømmepåske. Mange har vært tidlig ute med å sikre seg plass på de populære skidestinasjonene....
Mange ønsker seg til Beitostølen i påskeferien

Det er rekordbooking på Beitostølen i år, og gjestene har vært tidlig ute for å sikre seg plass. Det er kun rundt 20 rom som er ledig av 400 nå rett før påske, sier Atle Hovi, direktør ved Beitostølen Resort.

Skal du på fjellet i påsken må du være rask – for sengeplassene i fjellet rives bort.

– 3 av 4 senger er allerede booket for påsken, og etterspørselen er stor. Belegget er mye bedre enn fjoråret, og årsaken er nok først og fremst at påsken kommer tidligere i år, sier Geir Kollstrøm ved Hafjell Resort.

Tradisjonell påske populært

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv tror tradisjonell norsk påske er mer populært enn noen gang.

– Vi håper på knallvær og tusenvis av gjester som koser seg på fjellet i påsken. Du trenger ikke reise langt for å oppleve magisk påskestemning, sier Krohn Devold.

Ønsker du å lade batteriene i påsken, er det bare å komme seg til fjells.

– Å komme seg opp på høyfjellet er mektig, og det virker å være noe stadig flere nordmenn higer etter. Vil man bruke påsken til å koble av fra hverdagens kjas og mas, er det få ting som er mer effektfullt enn en påskeferie i den norske fjellheimen, sier Eivind Haugstad Kleiven i DNT Oslo og Omegn.

Flere av hyttene til DNT har stoppet forhåndsreservering slik at de skal ha sengeplasser tilgjengelig for hytte-til-hytte-turgåerne. Samtidig er det fremdeles plass på flere av hyttene.

Ønsker opplevelser

Opplevelser for alle sansene er en viktig driver for reiselivet, og påskefjellet er et sted hvor man får dette.

– Gode reiselivsopplevelser inspirerer oss til å ta i bruk alle sansene våre. Vi må kjenne fysisk at vi har en opplevelse, bruke kroppen og gjerne føle oss sunne. Opplevelsen må være satt sammen av en kreativ sjel som har laget en regi slik at vi får wow-feelingen. Mange av aktørene i påskefjellet satser på opplevelse for alle sansene med skiopplevelser i bakken og løypene på dagen og god mat med norske råvarer, konserter, afterski og moro på kvelden, sier Krohn Devold, som selv skal tilbringe påskedagene i bakken i Hemsedal og Blefjell.

– Det jo ikke noe bedre enn å spenne på seg skiene på en strålende påskedag og nyte vakker, norsk natur sammen med familien, sier Krohn Devold.

Og nettopp det er det stadig flere nordmenn som ønsker å gjøre.

– Vi ser at stadig flere søker seg dit forholdene er optimale. En typisk påsketurist søker seg til høyfjellet for å koble av fra hverdagen. Tradisjonelt har påsketuristene våre vært de som er glade i å gå på langrenn og fjellski, men vi ser i stadig økende grad at flere randonee-kjørere legger turen til hyttene våre, sier Haugstad Kleiven i DNT Oslo og Omegn.

Optimale forhold

Også i Myrkdalen er det helt optimale forhold nå før påske.

– Med de snømengdene vi har nå, og en veldig tidlig påske, er interessen for å tilbringe påskeferien til fjells veldig bra. Vi ser at etterspørselen etter leiligheter og hytter har vært bedre enn i 2014. På Myrkdalen Hotell er det fortsatt en del ledige rom i første halvparten av påskeferien, mens det selve påskehelgen kun er få rom igjen, sier hotelldirektør ved Myrkdalen Hotell, Knut Kettermann.

Også i Trysil er belegget bedre enn i påsken i fjor, og nesten alt er forhåndsbooket.

– Det er mange grunner til å feire påsken i Trysil, men det viktigste er at vi har bra med snø, godt over en meter oppe på fjellet. Vi har Norges største alpinanlegg, som sikrer variert skikjøring og tilbud for hele familien, terrengparker for barn og unge og et bra utvalg av aktiviteter. I Trysil er det alltid god påskestemning, sier webredaktør i Skistar Trysil, Ole Matsson.

– Konklusjonen er at man ikke bør sitte i byen denne påsken. Kom dere opp til fjells og få noen solrike dager med gode opplevelser, oppfordrer Kollstrøm på Hafjell Resort.

RELATERTE ARTIKLER

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Tyskland avlyser oktoberfesten for andre år på rad

Tysklands berømte og godt besøkte oktoberfest blir avlyst for andre år på rad, også i år på grunn...

30. juni åpnes dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I Danmark vekkes våre favoritteventyr til live når H.C. Andersens Hus åpner i Odense 30. juni. Opplevelseshuset er...

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Til hjelp mot flyskrekk

Rundt 350 000 nordmenn har flyskrekk. I en bok har flykaptein Steve Allright fra British Airways og psykolog...

Kategori
FlyreiserForbrukerstoffNyheterVerden