Vietnam, Mekong

Åtte inspirerende TV-serier du bør se

Fra humorserier til utrolige dokumentarer
Det finnes en rekke TV-serier ute i strømmeuniverset for den reisende. Alt fra dokumentarserier til humorserier. Her er noen du bør vurdere.

Tekst og foto: Emil Engø
Mail: emil@reis.no

Travels with my father

I denne humorserien følger vi den britiske komikeren Jack Whitehall og hans far på reise – først til Asia – og så til Europa i andre sesong. Kontrastene er store mellom Jack og hans eldre konservative far og byr på god underholdning fra både kjente og ukjente destinasjoner.

Hvor: Netflix

Street food

Bli med på en reise til en rekke destinasjoner i Asia og oppdag kunsten bak den kjente gatematen. Du får se hvordan maten lages og møter folkene som står bak kokekjelene. Serien tar deg med til land som India, Thailand, Vietnam og Japan.

Hvor: Netflix

Middelhavet rundt med Simon Reeve

Den kjente britiske forfatteren og TV-verten Simon Reeves tar deg med på en reise rundt Middelhavet. Serien tar opp en rekke samfunnsproblemer som plastforurensing, flyktningproblematikken og konfliktene på blant annet Kypros og i Libya, men gir deg også et innblikk i historie og kultur i landene rundt havet.

Hvor: NRK TV

Anthony Bourdain: No reservations

Den nå avdøde kjendiskokken drar verden rundt på jakt etter unike smaker, matretter og matkulturer. I serien får du et nært møte med folk og kultur i de ulike landene, i tillegg til gode tips på kjøkkenet.

Hvor: Dplay

Our planet – Vårt utrolige hjem

Den ikoniske programlederen David Attenborough som har laget mange TV-serier, tar deg med på en reise til verdens mest spektakulære økosystemer. Serien byr på utrolige bilder fra hele verden og en eneste stor inspirasjonskilde for naturelskere og reisende.

Hvor: Netflix

Les også:

Kinabatangan – en reise inn i Borneos regnskog

 

En idiot på tur

Serien følger Karl Pilkington – en alt annet enn bereist brite – på tur til verdens mest spektakulære steder hvor han får utfordret sine mange fordommer. Blant annet besøker han Kina, India, Jordan og Mexico i første sesong som er tilgjengelig på NRK sin strømmeplattform.

Hvor: NRK TV

Verden belyst

Serien følger noen av verdens dyktigste fotografer på deres jakt etter det perfekte bildet verden over. Du følger fotografene til alle verdens hjørner på jakt etter blant annet dyreliv og kulturelt unike stammer.

Hvor: Netflix

Kjør meg til OL

Den norske komikeren Magnus Devold skal rekke OL i Sør-Korea med en bil. Problemet er at han ikke har førerkort og er avhengig av at fremmede kjører han. I denne serien, som er fylt med humor, møter en folk og kulturer på ferden mot OL.

Hvor: Dplay

 

 

 

RELATERTE ARTIKLER

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Til hjelp mot flyskrekk

Rundt 350 000 nordmenn har flyskrekk. I en bok har flykaptein Steve Allright fra British Airways og psykolog...

Verdens mest bærektaftige by

Nylig offentliggjorde Lonely Planet sin årlige liste ”Best in travel 2021”, der Gøtborg vant kategorien ”Best Sustainable City...

Truls Svendsen gir deg 13 000 grunner til å besøke Nord-Norge

I fire hele timer gjengir han hva utenlandske turister sier om vår nordligste landsdel i sosiale medier.

Spaniamagasinet 2021

Her er Spaniamagasinet, vårens nyhetsbrev Spanias Turistkontor. Så er det bare å starte planleggingen for reisen etter pandemien...

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

Kategori
AnnonsørinnholdNyheterUSA