Reiseapper du bare må ha

Dette er appene du må laste ned før du reiser!
Apper
Det myldrer med reiseapper på markedet. Vi har plukket ut de beste!

Mobilen er et uvurderlig verktøy når vi  reiser. Vi bruker den til å ta bilder og lage video, finne veien til restauranter, hoteller og serverdigheter. Før vi reiser bruker vi apper på mobilen til å bestille fly, hotell, buss og tog, og til å sikre billeter på festivaler, konserter, musikaler og fotballkamper. Det finnes tusenvis av reiseapper som skal hjelpe deg på tur. Reis har plukket ut de beste appene.

Tekst: Emil Engø
Mail:
Emil@reis.no

Det blitt rimelig å bruke mobilen i mange land. Et EU-direktiv har pålagt alle mobilskaper i EU og EØS å operere med like priser i alle EU- og EØS-land. For deg betyr det at det koster det samme å bruke telefonen i for eksempel Sverige og Spania, som hjemme i Norge.

Les også: Dette har du krav på når flyet er forsinket

En rekke land har også innført egne «turist-abonnementer». Det er kontantkort du får kjøpt på flyplassen og som gir deg rimelig telefoni og databruk i landet. I tillegg er det gratis WiFi på hoteller, restauranter, barer og mange offentlige steder i dag.

Dette gjør det mulig å bruke din mobil mer aktivt når du er ute på reise. Mange reiseapper kan være med å gjøre reisen mer behagelig og enklere. Ønsker du å finne den beste restauranten i ditt nabolag er apper som Tripadvisor bare et par tastetrykk unna. Ønsker du å booke overnatting kan apper som Trivago, Airbnb og Momondo hjelpe deg godt på vei. Det vrimler med apper rettet mot deg som reisende idag – og ikke alle er like gode. Vi har samlet de vi mener fortjener en plass på din mobil.

Les også: Airbnb eller hotell – Hva er billigst?

Bla deg gjennom appene i slideren nedenfor.

Våre beste reiseapper

Citymapper

Citymapper hjelper deg å finne veien i byer i hele verden. Med denne appen kan du få full oversikt over kollektivtilbudet. Skal du fra A til B hjelper Citymapper deg med å finne den raskeste veien – enten det er med trikk, båt eller til fots.

Citymapper

Finn veien med Citymapper Foto: Citymapper

Google Maps

Google Maps er en app de fleste allerede har på telefonen. De enkle kartene i appen er perfekte for å finne veien i byer. Tar du på GPS-funksjonen på mobilen din kan du få forklart ruten til der du skal, enten du reiser med bil, buss eller går til fots. Du kan også bruke Google Maps for å søke opp restauranter eller attraksjoner – eller for å finne nærmeste minibank.

Google Maps

Google Maps viser deg veien dit du skal. Foto: Ingo Joseph

Momondo

Momondo er verdens største søkemotor for flyreiser. Laster du ned Momondo på mobilen kan du sjekke flypriser til hele verden med et par tastetrykk. Du kan også bestille hotell og leiebil gjennom Momondo.

Momondo

Få oversikt over flyprisene med Momondo Foto: Momondo

Airbnb

Airbnb er mest kjent som en tjeneste hvor folk kan leie ut sitt private hjem for reisende, men var du klar over at du også kan bestille opplevelser som guidede turer gjennom appen? Airbnb-appen kan være en god inspirasjonskilde til å finne ulike tilbud der du skal ..

Airbnb logo

Du kan både bestille overnatting og opplevelser gjennom Airbnb Foto: Airbnb

Trivago

Trivago kan brukes for å finne hotell. Gjennom appen viser de prisene fra ulike bookingaktører, slik du kan velge siden som tilbyr best pris på det aktuelle hotellet du ønsker å bo på.

Trivago

Spar penger på hotellbooking med Trivago
Foto: Trivago

Duolingo

Lær deg litt språk før du drar. Det er moro å kunne bestille middag eller en øl på det lokale språket. Duolingo er en god app for å lære grunnleggende språkferdigheter.

Duolingo

Hva med å lære seg spansk før ferien?
Foto: Duolingo

Packpoint

Packpoint hjelper deg å pakke til ferien. Sørg for at du har appen, så glemmer du ikke noe hjemme!

Packpoint

Organiser pakkingen din bedre med Packpoint
Foto: Packpoint

Guides by Lonely Planet

Lonely Planet er mest kjent for sine guider i bokform. Ønsker du å samle alt på mobilen din gir appen deg korte og greie byguider over hele verden.

Lonely Planet

Lonely Planet sine byguider er korte og gode Foto: Lonely Planet

Tripadvisor

Tripadvisor er kanskje den mest kjente reiseappen. Her finner du en oversikt over alt fra restauranter og barer til museumer og severdigheter der du skal. Tripadvisor er en super app for å finne gode restauranter basert på andre gjesters tilbakemeldinger.

Tripadvisor

Med Tripadvisor kan du finne de beste restaurantene
Foto: Tripadvisor

Google Trips

Googles egen reiseapp er handy å ha med på tur. Her kan du bestille hotell og flybilletter. Du kan også få tips til hva du kan gjøre ulike steder.

Google Trips

Google Trips har mange nyttige funksjoner.
Foto: Google

XE Currency

I denne appen kan du få vekslingskurser på alle verdens valutaer. Du trenger ikke å være tilkoblet internett – den laster ned siste kursoversikt når du har nettilkobling slik at du kan bruke disse.

XE Currency

Vær oppdatert på hva alt koster når du er på reise

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden