Prisras på norsk feriefavoritt

Bare på en måned har prisen på Tyrkiaferien gått ned 35 %
Det er langt billigere å reise til Tyrkia nå enn for kort tid siden
Prisraset på feriefavoritten er som følge av en økonomisk krise som har fått landets valuta til å falle dramtisk i verdi. Dette har ført til at du får langt mer for dine norske kroner nå enn for kort tid siden – samtidig som du bidrar til å forbedre den økonomiske situasjonen.

Tekst: Emil Andre R. Engø
Foto: Terje Engø
Mail: emil@reis.no

Tyrkia forblir et av favorittreisemålene til nordmenn, til tross for politiske kriser, terror og uroligheter. Situasjonen ser ut til å ha stabilisert seg. Utenriksdepartementets reiseråd har ingenting å utsette på å legge ferien til middelhavslandet. Og nå kan du oppleve et Tyrkia til en svært rimelig penge.

Selv om den sikkerhetspolitiske situasjonen i landet er forbedret de siste årene og terrorangrep ikke har rammet landet på lange stunder, sliter Tyrkia økonomisk. I tillegg har et dårlig forhold til USA presset landets økonomi langt ned som følge av amerikansk toll på mange tyrkiske produkter.

Liraen – den tyrkiske valutaen – har stupt i verdi etter at nyhetene om amerikanske tollbarrierer på tyrkiske produkter ble kjent. Selv om den norske kronen er svakere enn på lange stunder målt mot store valutaer som dollar og euro – har den styrket seg veldig mot den tyrkiske valutaen.

Spar store penger

Faktisk er tyrkiaferien, om en ser vekk fra flybilletten blitt omtrent 35 prosent billigere på under en måned. I midten av juli fikk du omtrent 60 lira for en norsk hundrelapp. I dag får du 78 lira.

Selv om du får mer dine norske kroner er regnestykket et lite hakk mer nyansert. Den økonomiske situasjonen har ført til at inflasjonen i landet har skutt fart. Det vil si at prisene i Tyrkia øker – men det gjør på langt nær opp for svekkelsen av den tyrkiske liraen.

Tyrkia er et av de rimeligste ferielandene langs Middelhavet. Landet er populært blant solhungrige nordmenn og tilbudet av flybilletter er stort – noe som også presser ned prisene på flyreisen.

Les også: Hit reiser flest nordmenn i sommer

Fly til Tyrkia

Turkish Airlines har direkteruter fra Oslo til millionbyen Istanbul. SAS har også direkteruter. Billetter får du fra rundt 3.000,- kroner og oppover. En rekke flyselskaper tilbyr flyturer med mellomlanding.

Norwegian flyr direkte til den populære feriebyen Antalya fra Oslo. Billetter kan du få helt ned i 2000,- kroner tur/retur. Andre selskaper flyr til Antalya og andre tyrkiske byer med mellomlanding. Husk å se på ungdomsbilletter dersom du er under 26 år.

Les mer om Tyrkia: Her spruter uhyret ut flammer

 

RELATERTE ARTIKLER

Ny utgave av REIS ute nå – helt gratis!

Den digitale utgaven av REIS 1-2021 er ute nå, med spennende og inspirerende artikler fra Norge og den...

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine...

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden