Prisras på norsk feriefavoritt

Bare på en måned har prisen på Tyrkiaferien gått ned 35 %
Det er langt billigere å reise til Tyrkia nå enn for kort tid siden
Prisraset på feriefavoritten er som følge av en økonomisk krise som har fått landets valuta til å falle dramtisk i verdi. Dette har ført til at du får langt mer for dine norske kroner nå enn for kort tid siden – samtidig som du bidrar til å forbedre den økonomiske situasjonen.

Tekst: Emil Andre R. Engø
Foto: Terje Engø
Mail: emil@reis.no

Tyrkia forblir et av favorittreisemålene til nordmenn, til tross for politiske kriser, terror og uroligheter. Situasjonen ser ut til å ha stabilisert seg. Utenriksdepartementets reiseråd har ingenting å utsette på å legge ferien til middelhavslandet. Og nå kan du oppleve et Tyrkia til en svært rimelig penge.

Selv om den sikkerhetspolitiske situasjonen i landet er forbedret de siste årene og terrorangrep ikke har rammet landet på lange stunder, sliter Tyrkia økonomisk. I tillegg har et dårlig forhold til USA presset landets økonomi langt ned som følge av amerikansk toll på mange tyrkiske produkter.

Liraen – den tyrkiske valutaen – har stupt i verdi etter at nyhetene om amerikanske tollbarrierer på tyrkiske produkter ble kjent. Selv om den norske kronen er svakere enn på lange stunder målt mot store valutaer som dollar og euro – har den styrket seg veldig mot den tyrkiske valutaen.

Spar store penger

Faktisk er tyrkiaferien, om en ser vekk fra flybilletten blitt omtrent 35 prosent billigere på under en måned. I midten av juli fikk du omtrent 60 lira for en norsk hundrelapp. I dag får du 78 lira.

Selv om du får mer dine norske kroner er regnestykket et lite hakk mer nyansert. Den økonomiske situasjonen har ført til at inflasjonen i landet har skutt fart. Det vil si at prisene i Tyrkia øker – men det gjør på langt nær opp for svekkelsen av den tyrkiske liraen.

Tyrkia er et av de rimeligste ferielandene langs Middelhavet. Landet er populært blant solhungrige nordmenn og tilbudet av flybilletter er stort – noe som også presser ned prisene på flyreisen.

Les også: Hit reiser flest nordmenn i sommer

Fly til Tyrkia

Turkish Airlines har direkteruter fra Oslo til millionbyen Istanbul. SAS har også direkteruter. Billetter får du fra rundt 3.000,- kroner og oppover. En rekke flyselskaper tilbyr flyturer med mellomlanding.

Norwegian flyr direkte til den populære feriebyen Antalya fra Oslo. Billetter kan du få helt ned i 2000,- kroner tur/retur. Andre selskaper flyr til Antalya og andre tyrkiske byer med mellomlanding. Husk å se på ungdomsbilletter dersom du er under 26 år.

Les mer om Tyrkia: Her spruter uhyret ut flammer

 

RELATERTE ARTIKLER

Estepona – pris redusert fra € 2.050.000!

Til salgs: Nydelig penthouse med panoramautsikt i Esteponas mest eksklusive beachfront-bebyggelse!

Geilos best bevarte hemmelighet

I skyggen av gigantene Bardøla, Vestlia og Dr Holms Hotell ligger Geilo Mountain Lodge som en av Geilos...

Hellas: Naturlig skjønnhet og uvanlig dyreliv

Fra det pittoreske og vakre landskapet i Thrace til de dramatiske kløftene i Zakynthos – Hellas byr på...

REIS utgave 4/2020 gratis tilgjengelig nå!

Tips for fantastiske steder i Norge du kan besøke i høstferien – og inspirasjon for reiser ut av...

Pikk & pakk i Pompeii

Jeg har gledet meg til dette i en mannsalder, men må innrømme at opplevelsen tar en uventet retning:...

HELSE & VELVÆRE – SPA – THERMISKE KILDER

Velvære gjelder ikke bare psykisk helse. Det er en generell følelse, en indre glød av helse, kraft og...

Kategori
AnnonsørinnholdHellas