Kota Kinabalu sunset

Perfekte reisemål i vinter

Inspirasjon til vinterens ferie

Ønsker du å reise i vinter? Dette er de varme, herlig og flotte stedene REIS sine medarbeidere vil anbefale. Det er nå du bør planlegge hvor du skal oppleve sol og varme i vinter. Mulighetene er mange – både i tradisjonelle og utradisjonelle ferieland – langt og nært borte. Her er REIS sine anbefalinger.

 

Tekst Emil Engø
Epost: emil@reis.no

 

Den mest populære vinterdestinasjonen for nordmenn er Kanariøyene. De spanske solrike øyene har stort sett stabilt og fint vær når kulde og snø preger været her hjemme. Selv midtvinter er temperaturer over 20 grader vanlig på Kanariøyene.

Å reise til varme steder om vinteren kan være godt for både kropp og sjel. I store deler av Sør-Europa kan det være surt og kjølig vinterstid, mens øyer og øygrupper i  Atlanterhavet, som de spanske Kanariøyene og Portugals Madeira og Azorene har milde og behagelige temperaturer.

I store deler av Asia er det lite regn og passe varmt i vintermånedene. Det samme gjelder Mellom-Amerika og Karibien hvor orkansesongen bringer vind og regn om høsten, før vind og bølger roer seg mot vinteren.

 

Koh Chang – Thailand

Thailand har lenge vært for nordmenns som liker å reise, vært et av de desidert mest populære get-a-ways om vinteren for sol og varme. Koh Chang ligger ved grensen til nabolandet Kambodsja, sørøst for hovedstaden Bangkok.

Øya Koh Chang byr på kritthvite strender, tropiske vibber og en vakker kyst. Du finner dykkemuligheter, fine resorter, strender og strandbarer langs kysten på øya. Besøk Bang Bao – en flytende landsby, fossefall, dra på båttur eller bare nyt livet på stranden.

Les også:
Nakhon Si Thammarat: Thailands hemmelighet
Kinesiske koner og store sopper i Phu Pha Thoep

Thailand er et tropisk land med deilige temperaturer hele året. Vintermånedene er den tørre årstiden, og du opplever dermed sjeldent dårlig vær. Det er det perfekte landet å reise til i vinter.

Til Koh Chang kommer du med fly fra Oslo til Bangkok. Derfra kan du reise med buss eller bestille tur med en van. Billetter med fly koster fra 4000 kroner og oppover. Å reise direkte uten mellomlanding er behagelig og tilbys av Thai Airways og Norwegian. En rekke andre selskaper som KLM, Qatar, Emirates, Swiss med flere innebærer bytte av fly i Europa eller den Arabiske Gulf.

Koh Chang

Koh Chang: Herlige strender i tropiske omgivelser. Foto: Terje Engø

Tulum – Mexico

Vakre tropiske strender, spennende mat og kultur, interessante mayaruiner og mystiske grotteformasjoner. Tulum i Mexico ligger på Yucatan-halvøya sørvest i landet, vendt mot Det karibiske hav.

Byen er kjent for sin billedvakre kyststripe med palmer og turkisfarget hav. I motsetning til nabobyene Playa del Carmen og Cancun i nord, er Tulum et mindre kjent og roligere reisemål. Med Tulum som utgangspunkt, har du mulighet til å besøke underjordiske grotter, se den frodige jungelen, Yucatans mektige mayapyramider og ikke minst snorkle eller dykke på verdenskjente rev utenfor kysten.

Les også:
Topp 10 destinasjoner for reise i 2019

Vintermånedene i Mexico har de mest behagelige temperaturene og ikke minst det roligste været med mye sol og lite vind og regn.

En rekke flyselskaper flyr til Cancun i Mexico med mellomlanding fra Norge. Priser ligger normalt fra 5000,- kroner tur/retur. Du kan også få charterturer til Mexico fra Norge, men disse er som regel sentrert nord for Tulum ved byen Cancun.

Tulum Mexico

Tulum: Spennende kultur, god mat og nært de imponerende mayaruinene. Foto: Adobe Stock

Cape Town – Sør Afrika

Cape Town er Sør Afrikas nest største by og byr på historie, spektakulære naturopplevelser i nærheten og en urban smak av Sør-Afrika med et spennende restaurantutvalg og uteliv.

Se soloppgangen fra det kjente Table Mountain som rager over byen, vandre gatelangs i bydelen Woodstock og studer den uttrykksfulle gatekunsten eller opplev byens vibrante uteliv. Cape Town er en smeltedigel formet av inntrykk fra store deler av verden. Kombiner historie og dyreliv på Robben Island hvor frihetsikonet Nelson Mandela satt fengslet, men som i dag er hjem til store selkolonier eller kombiner en tur til Cape Town med safari i en av Sør-Afrikas mange nasjonalparker.

Les også:
Cape Town – vannkrisen er over

Cape Town har et mildt klima hele året.  Men det er varmest og finest vær om sommeren som faller i våres vintermåneder. Du kan også nyte strandliv i Cape Town selv om vannet sjeldent blir veldig varmt. Skal du reise i vinter, er Cape Town et sted for uforglemmelige opplevelser.

Flybilletter til Cape Town koster normalt fra 4000,- kroner. KLM, Turkish Airlines, Emirates og en rekke andre selskaper har Cape Town på rutekartet.

 

Cape Town

Cape Town: Internasjonal storby, pulserende uteliv og vakre naturopplevelser i nær avstand. Foto: Adobe Stock

 

Artikkelen fortsetter nedenfor

Dra på cruise i vinter

Vinteren er høysesong for cruise i Karibia og i Asia grunnet det fine og stabile været. Det er også nå du bør planlege om du skal på cruise til våren eller sommeren.  

Et cruise kan gi deg mulighet til å besøke flere steder, samtidig som du får sol og varme i de mørke vintermånedene. En perfekt måte å reise på.

I neste utgave av Reis leser du om cruise med det fantastiske splitter nye skipet Celebrity Edge. Du får lese om fantastiske, spennende cruise med luksuriøse seilskuter, og du får mange ideer til spennende elvecruise mange steder i verden.

Stikk innom Narvesen og kjøp kommende utgave av Reis eller få bladet gratis i posten. Det inneholder mye informasjon om cruiseopplevelser. Bladet er i salg fra 12. september. Perfekt om du vil planlegge et cruise i vinter, eller til våren eller sommeren.

Ønsker du å dra på cruise, eller lær mer om cruise, finner du masse inspirasjon i REIS sitt neste magasin. Ønsker du det gratis kan du bestille det ved å klikke på bildet under.

Neste utgave av REIS kan du kjøpe fra  12. september.

 

 

Tenerife – Spania

Tenerife er en av de syv større øyene som danner Kanariøyene. I mange tiår har øyene vært nordmenns desidert største feriefavoritt i vinterhalvåret – og øyene har heller ikke gått ut på dato. Skal du reise i vinter, så er dette et sted hvor det nesten garanter er perfekt vær.

Tenerife er hjem til verdens tredje største vulkan Pico del Teide. Vulkanen reiser seg opp hele 3718 meter over havnivå og dominerer hele landskapet på den vakre øya. Her finner du uendelige turmuligheter i det varierte fjellandskapet med ruter som passer for de fleste. Lei en bil og ta fatt på høydemetrene når du klatrer opp de svingete veiene for å nyte øyas magiske utsikt, utforsk vulkanlandskapet og ikke glem en dag eller to på strendene.

Les også:

Norwegian med nye ruter til Tenerife, Klaipeda, Manchester og Gdansk

Tenerife har et stabilt og solfylt vær hele året med behagelige temperaturer om vinteren omkring tjue grader i snitt.

Alle de store reiseoperatørene som Apollo, Ving, TUI, samt flere andre tilbyr charterturer til Tenerife. Du får også ofte gode priser med Norwegian og flere andre flyselskaper.

Tenereife

Tenerife: Herlige vintertemperaturer, vulkaner og fjellandskap. Foto: Terje Engø

Essaouira – Marokko

Det nordafrikanske landet Marokko er et yndet feriemål på vinteren. Kulturelle opplevelser, god mat og langgrunne sandstrender som strekker seg så langt øyet rekker er noe av det du får i kystbyen Essaouira.

Besøk det gamle portugisiske fortet og se på den stedegne arkitekturen som er et resultat av marokkansk og kolonialistisk innflytelse før du legger deg ned på en av de mange vakre strendene rundt byen. Prøv det unike marokkanske kjøkkenet med tagine og couscous laget med krydder som kanel, anisfrø og spisskummen eller ta inn på et av de franske bakeriene. Dersom du vil surfe eller prøve andre vannsporter er Essouira og omkringliggende områder et Mekka.

Les også:
Essaouira – den gjestfrie sjørøverbyen

Om vinteren er været i Essaouira mildt med dagtemperaturer som vanligvis ligger rundt tjue grader. De fleste dager er solfylte, selv om det i ny og ne kommer regn inn fra Atlanterhavet. Dette er et nydelig og spesielt sted å reise i vinter.

Norwegian har flyvninger til Marrakech som er nærmeste by med gode ruteflyforbindelser fra Norge. En rekke selskaper arrangerer også charterturer til Marrakech og Agadir i Marokko.

Essaouira

Essaouira: Gylne strender, eksotisk mat og flott arkitektur. Foto: Terje Engø

Phu Quoc – Vietnam

Vietnams paradisøy ligger i Siambukten på grensen til Kambodsja og er et sted hvor du kan få en smakebit av den interessante vietnamesiske kulturen samtidig som du kan nyte lange dager på øyas mange flotte strender.

Ta en tur til de jungelkledde fjellene nord på øya eller sumpområdene vest på Phu Quoc for å se øyas natur, besøk vakre og kritthvite sandstrender eller se hvordan pepper og andre krydre blir dyrket i innlandsområdene. Om kvelden bør du ta turen til nattmarkedet på øya for å smake på lokale delikatesser fra havet og se på det yrende folkelivet.

Les også:
ELVECRUISE –EN REISE GJENNOM LAND

Phu Quoc er en tropisk øy og har varme temperaturer hele året. I vintermånedene, helt frem til tidlig sommer, er det tørketid i sørlige Vietnam. Da er det sjeldent overskyet og de fleste dager er solfylte.

TUI har charterturer til Phu Quoc. Dersom du flyr med rutefly er det enklest å fly til Ho Chi Minh og dra videre med enten fly eller buss derfra. Fra Oslo kan du få flybilletter tur/retur til Ho Chi Minh fra 4000,- kroner.

Phu Quoc

Phu Quoc: Sjømat, tropisk vær på vinteren og spennende kultur. Foto: Emil Engø

Miami Beach – USA

Miami Beach ligger plassert på sandøyer utenfor selve Miami i den amerikanske delstaten Florida. Her finner du strandliv, pulserende uteliv og gode restauranter.

Få steder i verden er like fargerike som Miami Beach. Langs Ocean Drive er neonlysene tent, og de er ikke få, i det solen går ned over horisonten. Miami Beach har et rikt uteliv hvor strandbarer og nattklubber holder åpent til langt ut på morgenen, stort utvalg av restauranter som serverer mat fra alle verdens hjørner og ikke minst sine langstrakte vakre strender med turkist hav.

Les også:
Gift deg på en strand i utlandet

Vintermånedene er de kjøligste, men også de tørreste månedene i Florida. Gjennomsnittlig ligger temperaturen over tjue grader de fleste vintermånedene.

SAS og Norwegian flyr til Miami fra Oslo. De rimeligste billettene får du fra omkring 3500,- kroner tur/retur.

Miami Beach

Miami Beach: Neonlys, vibrant uteliv og langstrakte strender. Foto: Wes Lewis, Unsplash.

Azorene – Portugal

Den portugisiske øygruppa ligger i Atlanterhavet nordvest for Kanariøyene og på omtrent samme breddegrad som New York. Den geografiske plasseringen gjør klimaet her behagelig og temperert hele året.

Vakker og vill kystnatur med knusende bølger mot de mange spektakulære klippeformasjonene på øyene, frodig fjellandskap, herlig mat og en stedegen kultur er hva du har i vente om du drar til Azorene. Gå noen fjellturer, kjør langs den vakre kysten og prøv lokal mat rett fra havet.

Les også:
Verdens råeste destinasjoner for sportsfiske

Azorene er ingen typisk badedestinasjon om vinteren, men har et mildt klima i vintermånedene. Havstrømmer sørger for at været her ikke er kaldt om vinteren. Temperaturen i vintermånedene ligger sjeldent under femten grader på dagtid, men du bør regne med noen regndager på øyene.

Det portugisiske flyselskapet TAP har gode forbindelser fra Oslo til landets hovedstad Lisboa. Fra Lisboa kan du ta fly til Ponte Delgada på Azorene.

Ponte Delgada Azorene

Azorene. Flott arkitektur, spektakulær natur, fotturer og en unik kultur. Foto: Terje Engø

Tangalle – Sri Lanka

Byen Tangalle ligger på Sri Lankas sørkyst og er et av de vakreste kystområdene på øya. Sri Lanka ligger like nord for ekvator i Indiahavet og er derfor en perfekt destinasjon for sol og varme i vintermånedene.

Rundt Tangalle finner du folketomme strender, langstrakte med hvit sand, palmer og alt som hører med i et tropisk ferieparadis. Finn ro i sjelen på stranden, men ikke glem å oppleve litt av øyas unike kultur og gode mat. Et besøk til Tangalle kan også kombineres med et besøk i to av de mest imponerende nasjonalparkene på Sri Lanka: Yala og Udawalawa.

I vintermånedene er det tørketid på Sri Lanka, hvilket betyr at været er stabilt og solrikt. Temperaturene ligger som regel over 25 grader hele året.

En rekke flyselskaper som Emirates, Turkish Airlines og Thai Airways flyr med mellomlanding til Sri Lanka. Typisk ligger prisen fra 4500,- kroner tur/retur.

Tangalle Sri Lanka

Tangalle: Tropiske strender, nært gode safariområder og unike kulturopplevelse. Foto: Terje Engø

Hurghada – Egypt

Hurghada ligger langs Egypts vestkyst mot Rødehavet. I kystbyen er det snorkling og dykking som står i fokus, og ikke minst solfylt vær alle vintermånedene.

Rødehavskysten til Egypt er et av de vakreste og beste  stedene i verden å reise til om du liker å snorkle og dykke. Korallrev, fisker i alle farger og et mangfoldig marint liv har gitt Hurghada status som en velkjent destinasjon for undervannssport. Bli med på en dagstur til Giftun-øyene utenfor kysten for å bli blendet av undervannslivet, opplev arabisk kultur og besøk markeder i selve Hurghada by.

Les også:
Apollo åpner Afrikas største sportshotell i Egypt
Jakten på en egyptisk magedansdrakt

Vintermånedene i Hurghada er solrike og temperaturene ligger som regel i underkant av tjue grader om dagen.

Egypt er tilbake som reisemål etter å ha vært borte i noe tid. Du kan reise med charter til Hurghada og Sharm el Sheik. Apollo, Amisol og Ving har turer hit i vinter.

Hurghada Egypt

Hurghada: Solfylt, snorkling i verdensklasse og arabisk kultur. Foto: Terje Engø

Sal – Kapp Verde

Kapp Verde er en øygruppe utenfor Vest Afrika, sør for de mer kjente Kanariøyene. Du kan reise direkte til den vestafrikanske øystaten fra Oslo med flere charterselskaper.

Fortryllende solnedganger, vakre strender, spennende matkultur og et lite touch av både portugisisk og vest-afrikansk kultur. Sal er bare en av mange øyer i Kapp Verde, men er øya som er lettest tilgjengelig for norske reisende.

Kapp Verde ligger utenfor kysten av Senegal og har hele 350 dager med sol i året i snitt. Med andre ord er du åpenbart uheldig om du ikke får en god dose D-vitamin på ferien her. Temperaturen ligger i snitt godt over tjue grader på dagtid i løpet av vinteren.

Det er mulig å ta rutefly til Kapp Verde, men det rimeligste alternativet er charterturer. TUI, Ving, Apollo og Amisol har reiser til Sal.

Sal Kapp verde

Sal: Miks av portugisisk og vest-afrikansk kultur, langgrunne strender og nesten garantert sol. Foto: Torsten Dederichs, Unsplash.

Punta Cana – Den Dominikanske republikk

Den Dominikanske Republikk er en øystat i Karibia kjent for sine strender, dykkemuligheter og spennende kjøkken med påvirkning fra store deler av verden. Øya er elsket av mange som liker å reise.

Hva med en siesta i Karibien i vinter? Vakre strender, en drink i hengekøyen og palmesus vil være mange sine første assosiasjoner med Karibias paradisøyer – og det er nettopp det du vil finne på denne øya. Gode dykkemuligheter og spennende fotturer lokker også mange til øya.

Les også:
Ving flyr direkte til Den dominikanske republikk

Tropisk vær sørger for at det sjeldent er under 25 grader hele året på øya. I likhet med resten av Karibia er orkansesongen over når vinteren kommer.

Du får rutefly til Den Dominikanske Republikk fra omkring 4000,- kroner fra Europeiske storbyer. I tillegg tilbyr TUI charterturer hit.

Punta Cana Dominikanske republikk

Punta Cana: Karibiske vibber, turkisblått vann og varme vintermåneder. Foto: Adobe Stock

Antalyakysten – Tyrkia

Antalyakysten ligger sør i Tyrkia vendt mot Middelhavet. Her finner du en rekke flotte steder som Antalya og Alanya.

Hyggelige mennesker, spennende mat, historiske attraksjoner og vakre strender. Antalya og Alanya er ingen utpreget badedestinasjon om vinteren, men er du riktig heldig blir det godt over tjue grader her i vinterhalvåret. Foruten mer behagelig vær enn i Norge finner du stort utvalg av barer, restauranter og aktiviteter til å fylle ferien med som golf, volleyball og shopping.

Les også:
Her spruter uhyret ut flammer

Dagstemperaturene holder seg stort sett over femten grader om vinteren, men kan også være langt høyere hvis en er heldig. Du må belage deg på at det kan regne på denne årstiden.

Du finner direktefly til både Alanya og Antalya fra Norge. De fleste større charteroperatørene har også reiser hit.

Antalya

Antalyakysten: Historie, spennende mat og milde vintre. Foto: Terje Engø

Sharjah – De Arabiske Emirater

Sharjah, nabobyen til mer kjente Dubai, har de senere årene vokst frem som et fullgodt alternativ til en behagelig ferie i De Arabiske Emirater som det Dubai og Abu Dhabi har vært. Skal du reise i vinter vil Sharjah gi en annerledes og svært spesiell opplevelse.

Ønsker du deg late dager på vakre strender eller en ridetur på hest inn i ørkenen? Da kan Sharjah være noe for deg. I tillegg til dette finner du flere historiske attraksjoner, vakker arabisk arkitektur og gode shoppingmuligheter. Byen ligger ikke lengre fra Dubai enn at det er mulig å kombinere begge steder på en ferie i De Arabiske Emirater.

Været i Sharjah og landet for øvrig er solfylt året rundt. Om vinteren er det greie badetemperaturer og på dagtid ligger temperaturen omkring tjue grader i snitt. Vinteren er med ande ord en perfekt tid for å reise hit.

En rekke flyselskaper som Norwegian og Emirates flyr til Dubai som er nabobyen til Sharjah.

Sharjah arabiske emirater

Sharjah: Arabisk arkitektur, shopping og strandliv. Foto: Adobe Stock

Mombasa – Kenya

Kystbyen Mombasa ligger i Kenya på Afrikas sentrale østkyst. Byen er kjent for sine vakre strender og sin nære tilgang til noen av kontinentets beste safariområder.

Mombasa har vært en viktig historisk handelsby ved Indiahavet og har mange historiske attraksjoner å vise frem. Foruten historie finner du langstrakte strender med flotte muligheter for snorkling. Bli med en tradisjonell dhow, en tradisjonell seilskute, på delfinsafari eller prøv den unike maten som er et resultat av byens viktige rolle som historisk havneby. Ønsker du å kombinere det med safari finner du gode muligheter i Kenya.

Kenyas kystområder har to regntider og to tørketider. Fra midten av desember og ut på våren er det tørt og fint vær i Mombasa. Temperaturene faller sjeldent under tjuefem grader i vintermånedene. Om vinteren er dagene også lengst i Kenya. Liker du å reise, og gjerne vil oppleve Afrika er Mombasa å anbefale.

KLM, Kenya Airways, Turkish Airlines og Emirates flyr til Mombasa. Du må belage deg på å reise fra andre europeiske storbyer enn Oslo. Tur/retur får du fra omkring 4000,- kroner.

Mombasa Kenya

Mombasa: Historie, snorkling og en fargerike Afrika på sitt beste. Foto. Adobe Stock

Gran Canaria – Spania

Den mest kjente av Kanariøyene er vanskelig å utelate fra en liste over varme vinterdestinasjoner. Øya ligger i Atlanterhavet, vest av Marokko, og har solrike dager året rundt. Du vil ikke bli den eneste som i vinter velger å reise til denne sikre soløya.

Destinasjonen er på ingen måte ny, men har masse å tilby i form av et rikt utvalg av restauranter, aktiviteter for de fleste og svært vakre fjellområder med gode muligheter for fotturer. Gå langs Las Palmas kjente promenade, dypp tærne i havet på bystranden og se den vakre solen farge himmelen rød.

Les også:
Spektakulær video fra Gran Canaria sine fjell
Norwegian absolutt størst på Spania

De fleste store charteroperatører har reiser til Gran Canaria. I tillegg flyr både SAS og Norwegian hit fra Norge. Skal du reise hit er alternativene mange.

Gran Canaria

Gran Canaria: Storartede fjellturer, vakre strender og et aktivitetstilbud for alle. Foto: Terje Engø

Sydney – Australia

Sydney er Australias største by og ligger i delstaten New South Wales på landets vestkyst. Byen er Australias største og metropolen byr både på strandliv, uteliv og kultur fra hele verden. Å reise hit krever litt mer enn en weekend. Sett helst av et par uker, gjerne mer.

Du har garantert sett bilder av det verdenskjente operahuset i storbyen Sydney. Hva med en tur hit i vinter? Sydney er Australias kulturelle sentrum med folk fra hele verden. Gode restauranter med mat fra hele verden, et variert uteliv, parker med landets mest kjente dyr kenguru, surfing og lange strender venter på deg her.

Australia ligger på jordens sørlige halvkule og deres sommermåneder faller når det er vinter i Norge. I vintermånedene ligger temperaturene i snitt på rundt tjuefem grader. En perfekt tid å reise hit.

Dersom du er riktig heldig kan du i vinter finne billetter til litt over 5000 kroner til Sydney fra ulike europeiske storbyer som London og Paris. Så har du tid og vil ut å reise i vinter, er dette et sted som vil gi deg minner for livet.

Sydney Australia

Sydney: Kulturell smeltedigel, verdensmetropol og strender i verdensklasse. Foto: Dan Freeman, Unsplash.

 

 

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden