På øverste hylle i Angvik

Utenfor de mest trafikkerte turiststier ligger et av Norges beste hoteller: Angvik Gamle Handelssted. ...

Snakk om å avslutte reisen i vest med stil: Turen går til Angvik Gamle Handelssted. Jeg besøkte det fantastiske hotellet for et par år siden, og har siden bare drømt om å komme tilbake. Ikke fordi landskapet treffer meg på samme måte som det mektige storhavet ut fra romsdalskysten – strengt tatt er det på ingen måte landskapet som trekker meg hit, selv om det er vakkert nok. Nei, denne gang er det selve hotellopplevelsen som lokker.

DIREKTØREN: Jon Arild Birkeland har drømmejobben på et av Norges aller beste hoteller. Nå ser han frem til besøk av nordmenn på ferie i eget land i sommer. (Foto: Tom Andersson)

Etter min mening er nemlig Angvik Gamle Handelssted et av Norges aller flotteste hoteller. Og når du først har funnet den litt kronglete veien hit gjennom Nordmøre, skal det mye til før du i det hele tatt skulle ønske å forlate hotellområdet. Dette er et sted som nærmest renner over av lokal historie, presentert i hotellets eget museum – og gjerne også i muntlig form av eieren selv, Stig O. Jacobsen. Han representerer fjerde generasjon i Angvik, i en slekt som har skapt mer enn de fleste. Blant annet i virksomheter i anlegget som i dag drives som hotell. Er du heldig, får du med deg den spennende slektshistorien under ditt opphold her – presentert av eieren selv.

SLEKTSHISTORIE: Stig O. Jacobsen er majoritetseier, og har bygget et imponerende museum over sin slektshistorie i tilknytning til hotellet. (Foto: Tom Andersson)

Historien
For du kommer ikke unna historien, som er uløselig vevet inn som en del av hotellet. Angvik Gamle Handelssted har røtter tilbake til 1500-tallet, da hollandske seilskuter ankret opp i bukta for å kjøpe tømmer. Handelsstedet ble drevet av John og Gurianna Angvik. Paret fikk 14 barn, hvor 12 av disse startet egne bedrifter med utgangspunkt i bygda. En unik familiesaga startet, og femte generasjon er fortsatt engasjert i driften.

HISTORIE OG TRADISJON: Det gamle bryggeområdet har en lang og tradisjonsrik fortid. (Foto: Tom Andersson)

Dette er kultur som lever i beste velgående, sammen med galleriet der kunstneren Tore Bjørn Skjølsvik har sin permanente utstilling. Og skulle du på et tidspunkt føle trang til kroppslig påfyll i tillegg til det åndelige, tar du turen til hotellets vakre spa i et tømmerhus fra 1700-tallet ved bryggekanten.

GALLERI: Kunstneren Tore Bjørn Skjølsvik stiller ut sine malerier og skulpturer i et eget galleri i tilknytning til Angvik Gamle Handelssted. (Foto: Tom Andersson)

SPA: Hotellet har sitt eget spa i et tømmerhus fra 1700-tallet, som tilbyr både behandlinger og panoramautsikt over fjorden fra bassenget. (Foto: Tom Andersson)

Hotellet
Kongelige har overnattet i Angvik – både Haakon 7 og Harald og Sonja har suiter oppkalt etter seg i hotellet. Men du trenger slett ikke ha blått blod i årene for å nyte velværet og omgivelsene i et hvilket som helst av hotellets 37 rom. Her er hver minste detalj påført med kjærlighet og innsikt, og resultatet er rett og slett slående vakkert både i og utenfor hotellrommene.

MYK VELVÆRE: Ingen rom er like, men alle byr på den samme følelsen av intens velvære – i tillegg til vakker utsikt over fjorden. (Foto: Tom Andersson)

Kvelden senker seg mykt over Angvik Gamle Handelssted, som nylig åpnet opp igjen etter en coronastengt periode. Det er synd å trekke inn fra brygga, hvor blåtimen gir den lille ekstra koloritten til omgivelsene. Men restauranten lokker, for smaksmenyen her går det gjetord om langt ut over Møre og Romsdals grenser.

FØR SMAKSMENYEN: Kjøkkenet i Angvik Gamle Handelssted er i toppklassen, og smaksmenyen er en opplevelse du må få med deg her! (Foto: Tom Andersson)

Omgitt av vakre ting på et vakkert sted nyter vi oss gjennom den fantastiske menyen, utsøkt paret med tilhørende viner. Tankene går til alle som ikke er akkurat her, akkurat nå.

Stakkars dem.

Resepsjonsområdet på Angvik Gamle Handelssted. (Foto: Tom Andersson)

Fakta

Slik kommer du hit
50 km. fra Molde Lufthavn: Ta 1. avkjøring ut på Fannestrandvegen/E39. Følg E39 og videre inn på Fv62. Sving til venstre inn på Fv665.
Estimert tid: 50 minutter.

Om Angvik Gamle Handelssted
Nasjonalromantisk kunst, knitrende peisild, lokal mat og fint porselen: Angvik Gamle Handelssted er en liten perle ved Tingvollfjorden på Nordmøre med sine 37 rom. Hotellet byr på en perfekt balanse mellom eksklusivitet og en uformell hjemmekoselig atmosfære. Eies av Stig O. Jacobsen og Classic Norway Hotels.

classicnorway.no/hotell/angvik-gamle-handelssted

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden