Unik overnatting og natur på ferie i Sverige

Vil du overnatte på et uvanlig sted i nær kontakt med naturen? Les om disse svenske stedene.
du kan overnatte på Garpen fyr i Kalmar len . Foto: Garpen Fyr

Ferie i Sverige sin vakre natur? Bo i et svevende telt i tretoppene, sov under stjernene i et fyrtårn eller lei din egen øy. I Sverige finner du mange spesielle overnattingssteder ute i naturen. Steder  du sent vil glemme. 

 

Tekst: Pressemelding Visit Sweden

 

I jakten på de unike opplevelsene søker vi oss stadig til overnattingssteder som skiller seg ut. Det handler ikke bare om å få ly for natten lenger, da dagens ferierende ofte ser på overnattingsstedet  som et reisemål i seg selv. Vi er i større grad ute etter plasser hvor vi kan senke skuldrene å finne roen. Sverige har et stort tilbud av naturnære overnattinger som har det lille ekstra. Her tipser vi om 15 spektakulære steder du ikke vil gå glipp av om du vil ha ferie i Sverige.

Øya Ramoa i Småland. Foto: Jimmy Wik

Lei din egen øy i Småland

Ønsker du en hel øy for deg selv? Er du på ferie i Sverige, kan du få det. På innsjøen Klockesjön i Småland kan du leie ditt helt private lysthus. Våkne opp til livet i naturen og bølgeskvulp på den lille øya Ramoa. Koble av og lytt til fuglesang og bris i luften. Mer idyllisk blir det vel ikke?

 

Badstua ved vannet på Stedsans. Foto: Thomas Kjelds

Den flytenden hytta på Naturbyn. Foto: Hanne Marit Tobiassen

Stedsans in the woods

Stedsans er plassen for lav puls og gastronomiske opplevelser i Halland. Beliggenheten inne i skogen er unik, og i kombinasjon med kulinariske retter gjør det Stedsans til en plass du burde besøke. Stedsans setter permakultur i sentrum og satser på et bærekraftig levesett. Her er alt nedbrytbart, holistisk og naturlig.

 

 

Supermånen i Dalarna. Foto: Ingeborg Lindseth

Fyrtårnet og fyrvokterhuset på Stora Karlsö. Foto: Mats Johansson

Sov i  boble i toppen av trærne

I Dalarnas vakre furuskog, på Näsets Marcusgård, finnes det overnatting som skiller seg ut. Mellom trærne i den tette furuskogen henger det et svevende telt kalt Supermåne. Det runde bobleformede teltet er tilgjengelig via en stige, og innvendig finner du senger, en ovn og et bord. Selvfølgelig er den også utstyrt med et takvindu, slik at du kan ligge å beundre tretoppene og stjernene om natten. Like ved finner du også hytta “Oddis Öga”, en liten trehytte formet som en tønne. Betjeningen på Marcusgård sørger for et komfortabelt og trivelig opphold, og disker opp med frokost, fyr i ovnen og godt selskap – om det ønskes. En flott opplevelse å ferie i Sverige.

Bo i et fyrtårn på egen øy

Gjør Gotlandsturen spesiell og prøv ut overnatting med naturen som nærmeste nabo. Like utenfor Gotlands vestkyst ligger Lilla- og Stora Karlsö, to fascinerende øyer med storslagen natur, sjeldne vekster og et uvanlig rikt fugleliv. Stora Karlsö er verdens nest eldste naturbeskyttede område, og har Østersjøens fornemste fugleberg med 10 000- talls lomvier og alker. Det er begrenset hvor mange som kan overnatte på øyene av gangen, så dette blir helt klart en unik og særegen opplevelse. Book deg inn i det sjarmerende fyret eller i fyrvokterhuset på Stora Karlsö. Så fort siste båten er gått for dagen hviler roen og freden over øya, og du kan nyte den klare luften og det krystallklare vannet for deg selv. Kort sagt den perfekte ferie i Sverige.

Naturbyn – villmarkscamping ved skog og sjø

Inne i Värmlands skoger ved innsjøen Eldan ligger naturcampen Naturbyn. På Naturbyn er det naturen som er i fokus, på alle mulige måter. Hyttene er bygget av materialer fra naturen og her er alt bærekraftig og økologisk. Det finnes hverken strøm eller innlagt vann, maten lager du på ildstedet og vasken tar du i sjøen. Naturbyn tilbyr hytter i trærne, i skogen og på vannet. Velg det som passer deg best og nyt villmarkslivet på en komfortabel måte. Badestamp, badstue og kanoer finnes til gratis utlån for alle gjester.

 

Les også:

15 flotte opplevelser i Sverige

Nyt sommeren ved TanumStrand i Sverige

20 høstferietips i Sverige

 

72 Hour Cabin i Henriksholm. Foto: Jonas Ingman

Bo i glasshus midt i naturen

Overnatt i en av de unike glasshusene fra prosjektet The 72 Hour Cabin. De små husene av glass og tre ligger midt i naturen og byr på makeløs utsikt over både skog, sjø og stjernehimmel. Stress og hverdagsmas begraves raskt i den Dalslandske jorda ved ankomst, her er det avslapping, nytelse og ro som er stikkordene. Totalt er det ni små glasshus i Västsverige, fem av originalhusene fra prosjektet finner du på Henriksholm, og de nyeste hyttene er lokalisert på Dalslands Aktiviteter og Baldersnäs. Kombiner besøket til 72 Hour Cabin med aktiviteter i Dalsland, som for eksempel en vandringstur, kajakkpadling eller opplev landskapet fra sykkelsetet.

 

Garpen fyr i Kalmar len. Foto: Garpen Fyr

Øy-idyll midt i Kalmarsund

Femten minutter med båt fra Bergkvara i Kalmar len ligger fyret Garpen. Stedet for å senke tempoet, nyte utsikten til havet og de ildrøde solnedgangene. Ute på Garpen finnes det 20 senger til utleie, en restaurant, galleri og vakker utsikt til Kalmarsund. Ønsker du å ha hele øya for deg selv, er det også mulig å leie hele!

 

Islanna hotell Sjunde Himlen. Foto: Erik Ottoson

Bo med småfuglene i tretoppene

Seks og en halv meter over bakken kan du bo som en tre-keiser på Islanna Trädhushotell ved Hornborgasjön. Vinden vugger deg i søvn, mens ekornene hilser deg god morgen. De to tretopphyttene, Andrum og Sjuende Himlen, er bygget med inspirasjon fra århundreskiftet. På morgen får du heist opp en økologisk frokostkurv til balkongen, slik at du kan nyte frokosten og utsikten 6,5 meter over bakken.

 

Tømmerflåte på Klarälven i Värmland. Foto Øyving Lund.

Glampingteltet på Anfasteröd. Foto: Filip Wastman.

Tømmerflåte på Klarälven

På Sveriges lengste elv kan du seile nedover og overnatte på en selvbygd tømmerflåte! I samarbeid med Klarälvens camping og Vildmark i Värmland bygger du en solid tømmerflåte med dine egne hender, før du kaster loss og seiler nedover elven i vakker natur. Finn en fin ankerplass, fortøy flåten og opplev Värmlands naturskjønne områder langs Klarälven. Mer unik overnatting skal du lete lenge etter.

Glamping i bøkeskogen

Like sør for Ljungskile i Bohuslän ligger gården Anfasteröd omgitt av ren flott natur. Her kan du velge om du vil bo i moderne badehytter, i røde 1800-talls hus med hvite karmer eller i en av de luksuriøse glampingteltene, som er utstyrt med kjøkken, bad, varme og behagelige senger. Teltene står plassert inne i bøkeskogen ved havet og dagene tilbringer du i ro og mak midt i naturen. Ta deg en klatretur i fjellet, en sjarmerende sykkeltur eller opplev stedet fra havet med kajakk. En av Bohusläns vakreste vandringsstier passerer like utenfor døren, om du er av det vandreglade slaget.

 

Bubblan i Dalarna. Foto:Patrik Hürlimann

En av Tree Hotel sine unike hytter. Foto: Tree Hotel

Bo i en boble med egen strand

Drømmer du om å bo ved en privat strand og våkne med utsikt over sjøen? På Molnbyggen Strand utenfor Leksand kan du bo i en boble, og få følelsen av å sove under åpen himmel midt i svesk natur – helt uten mygg, og i en behagelig seng.

 

 

Tree Hotel – futuristisk design i tretoppene

Tree Hotel i Norrland tilbyr hytter med futuristisk utforming midt i de svenske skogene i Norrland. Hyttene likner ufoer, et fugleredet og speilkuber. Det moderne glassdesignet gir definitivt overnattingen særpreg. Legg igjen tidspress og mas hjemme, og nyt stillheten og roen blant skogens stammer. Ett hotell som bare bør oppleves om de er på ferie i Sverige.

 

Koselig stemning inne i hyttene på Kolarbyn. Foto: Per Groth

Kolarbyn – enkelhet i natur

Kombiner en ferie i Sverige med en tur til Sveriges mest primitive og sjarmerende vandrerhjem. Her er det enkelheten som rår, ingen dusj, ingen elektrisitet eller materiell luksus – bare natur og mystikk. Midt inne i granskogen, rett ved små bekker og innsjøer ligger 12 tradisjonelle kolarhytter.

For litt mer komfort kan du booke tømmerhytta eller en natt i et svevende telt. Plukk sopp og bær utenfor hytta, og nyt villmarken og spennende skogsopplevelser like utenfor Stockholm.

 

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden