Nye "ruter" i luften kan gi forsinkelser

Førstkommende torsdag får store deler av Midt- og Vest-Norge nye innflygingsruter, i den største luftromsendringen i Norge noensinne....
En ny luftromsorganisering vil føre til forsinkelser blant annet på Sola utenfor Stavanger når den påbegynnes førstkommende torsdag.

I forbindelse med den omfattende endringen er det ventet forsinkelser både på Værnes, Flesland og Sola.

– Flysikkerheten er viktigst, derfor er det nødvendig med noen begrensninger på hvor mange som kan fly samtidig, sier kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor Flysikring.

Luftromsendringen er utviklet i dialog med flyselskapene, og berører Vestlandet, Møre og Trøndelag. Det blir nye ut- og innflygingsruter for 16 lufthavner, inkludert de store lufthavnene Sola, Flesland og Værnes.

Forsinkelsene vil også kunne berøre de andre flyplassene.

Målet med endringen er i tillegg til å øke flysikkerheten også å sikre tilstrekkelig kapasitet i luftrommet, standardisere og effektivisere tjenesten, samt videreføre en god miljøprofil for en sterkt økende lufttrafikk.

Restriksjonen vil være kraftigst umiddelbart etter innføringen natt til 13. november, med størst konsekvens for morgentrafikken og resten av denne dagen. Deretter blir restriksjonene gradvis mindre utover dagen og påfølgende dager, frem til det slippes opp for normal trafikk.

Avinor har et nært samarbeid med flyselskapene for at konsekvensene skal blir minst mulig for de reisende.

Helikoptertrafikken til Nordsjøen blir også berørt.

Disse 16 flyplassene får endrede eller helt nye inn- og utflygingsruter:

Bergen/Flesland

Florø

Førde/Bringeland

Haugesund/Karmøy

Kristiansand/Kjevik

Kristiansund/Kvernberget

Molde/Årø

Røros

Sandane/Anda

Sogndal

Stord/Sørstokken

Stavanger/Sola

Trondheim/Værnes

Ørland

Ørsta-Volda/Hovden

Ålesund/Vigra

 

Kategori
Nyheter

RELATED BY