Norwegians sommer-hjelpere

Også denne sommeren må Norwegian leie inn kapasitet for å kunne sende avgårde reiseglade nordmenn på ferie....
Nystiftede Orange2Fly er blant selskapene Norwegian benytter for å ta unna sommertrafikken.

Tusenvis av nordmenn må fly med ofte eldre flymodeller, til selskaper som greske Orange2fly, latviske SmartLynx og britiske Titan. Begge de to siste er brukt av Norwegian tidligere.

Ikke alle er like lade for å sette seg inn i førstnevntes mer enn 15 år gamle Airbus A320-maskiner, men overfor Aftenposten forsikrer kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen om at dette er noe flere flyselskaper må gjøre for å ta unna sommertoppen.

– Det viktigste for oss er at kundene våre kommer seg dit de skal når de skal, sier han.

Norwegian sender ut beskjed til de kundene som må fly med et annet selskaps maskiner, og man vil få hjelp til å gjøre om kjøpet. Svært benytter seg for øvrig av dette.

Lavprisselskapet ønsker uansett ikke å havne i samme fella som i fjor, da hundrevis av norske Syden-turister fikk ferien ødelagt fordi man ikke hadde mannskap til å dekke de flyavganger det hadde solgt billetter til.

Greske, britiske og norske operatører følger det samme felleseuropeiske regelverket, og når Luftfartstilsynet gir Norwegian klarsignal om å få bruke de nevnte flyselskapene baseres vurderingene ut fra informasjon fra samarbeidende tilsynsorganer. Det skal etter alle solemerker med andre ord være trygt å fly med Orange2Flys A320-maskiner, om enn ikke like komfortabelt.

RELATERTE ARTIKLER

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Til hjelp mot flyskrekk

Rundt 350 000 nordmenn har flyskrekk. I en bok har flykaptein Steve Allright fra British Airways og psykolog...

Verdens mest bærektaftige by

Nylig offentliggjorde Lonely Planet sin årlige liste ”Best in travel 2021”, der Gøtborg vant kategorien ”Best Sustainable City...

Truls Svendsen gir deg 13 000 grunner til å besøke Nord-Norge

I fire hele timer gjengir han hva utenlandske turister sier om vår nordligste landsdel i sosiale medier.

Spaniamagasinet 2021

Her er Spaniamagasinet, vårens nyhetsbrev Spanias Turistkontor. Så er det bare å starte planleggingen for reisen etter pandemien...

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

Kategori
AnnonsørinnholdNyheterUSA