Norgesferie: Sykkelferie i storslått natur

Bli med til Lyngenfjord i Troms. Her satses det for å bli landets fremste bærekraftige sykkeldestinasjon.
Lyngenfjord har et godt og utbygd stinettverk for sykling. Foto: Anna Riebelova

Lyngenfjord er en av Troms fremste friluftslivsdestinasjoner. Her kan du gå på tur i de majestetiske Lyngsalpan eller ta turen med sykkel rundt den fantastiske fjorden. Nå satser Lyngenfjord på å bli Norges fremste sykkeldestinasjon. 

Tekst: Emil André Rasmussen Engø
Mail: emil@reis.no

Skibotn i Lyngenfjord er de senere årene blitt et kjent navn for sykkelentusiaster. Her finner du stier du kan sykle på opp mot tusen meters høyde. Utvalget av stier er stort og passer for både nye syklister og de mer erfarne. I dette området starter sykkelsesongen allerede i vårmånedene og varer ut på høsten. Enten du vil sykle på skogsveier, krevende stier eller i downhill-løyper finner du dette her – alt i utrolig vakker natur. Området er kjent for sitt stabile og tørre klima, noe som har gjort området til et yndet reisemål for syklister.

Interessert i friluftsliv? Les også: Fjellferie med fiskestang på Hardangervidda

Mange stier går fra fjord til fjell. Foto: Andrea og Werner Hahn

Opplev midnattsol – på sykkel

Visit Lyngenfjord vil i år satse ytterligere på å utvikle Lyngenfjord som en bærekraftig sykkeldestinasjon. De ønsker å bygge ut flere stier du kan sykle på, blant annet for å utvide sesongen. Dette skal gjøres med hensyn til miljøet og naturen rundt. Det satses også for fullt på å utdanne sykkelguider og få økt kompetanse om sykkel innen reiselivsnæringen i området. Et av tiltakene er å lage en stiguide for besøkende.

Ta fatt på sykkelen i vakker natur. Foto: Renes Wilhelm

En av de mest populære sykkelrutene i området er Lavkaløypen. Denne krevende sykkelruten tar deg med opp på fjellet med en utrolig utsikt over Lyngenfjorden. Ruten er nesten 70 kilometer lang, men du trenger ikke å sykle hele ruten for å få med deg den vakre naturen løypen byr på. Fra midten av mai kan du få en uforglemmlig opplevelse – da skinner nemlig midnattsolen over området. Hvorfor ikke ta turen midt på natten og oppleve naturen med et gyllent glødende skjær?

Ønsker du å ta del i en av de mange rittene og sykkelfestivalene i området er det også mulig. I år går Lavkarittet for 22. gang. Rittet er delt inn i flere vanskelighetsgrader – slik du kan delta på kortere distanser dersom du ønsker det. I september blir med stor sannsynlighet Lyngen Exp Enduro arrangert. Dette er en fjell- og downhillsyklingfestival.

Dersom du ikke er interessert i sykling er det ingen grunn til å fortvile. Du kan også oppleve de samme flotte naturområdene til fotts – eller ved å leie en kajakk. Fiskemulighetene i området er fantastiske – og er du heldig kan du oppleve Nordkalottens kjente lysshow – nordlyset.

Lyngenfjord

Slik kommer du deg til Lyngenfjord

Lyngenfjord ligger omtrent to timer med bil øst for Tromsø. Både Skibotn og Lyngseidet kan nås med buss fra Tromsø.

Norwegian, SAS og Widerøe flyr fra en rekke norske byer til Tromsø. Fra Oslo ligger billettene om sommeren fra omtrent 2.000,- kroner tur/retur. Dersom du er student eller ungdom kan du ofte spare mye på å velge ungdomsbilletter – særlig innenlands.

Overnatting

Rundt Lyngenfjord kan du både bo på hotell og camping, du finner også hele hytter du kan leie. Av hoteller finner du Hotell Maritim Skjervøy, Magic Mountain Lodge, Lyngen Experience Lodge, Lyngseidet Gjestegard og Reisafjord hotell. Komplett oversikt over overnattingsmuligheter finner du på Visit Lyngenfjord sine nettsider.

Sykkelbutikk og utleie av sykler

Butikk og utleie; Lyngseidet: Elektro-Sport, Strandveien 16. 9060 Lyngseidet, Tlf. +47 77 71 16 00

Utleie; Svensby: Svensby Tursenter, Storåsveien 50, 9064 Svensby, Tlf. +47 91709 936

 

 

 

RELATERTE ARTIKLER

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Tyskland avlyser oktoberfesten for andre år på rad

Tysklands berømte og godt besøkte oktoberfest blir avlyst for andre år på rad, også i år på grunn...

30. juni åpnes dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I Danmark vekkes våre favoritteventyr til live når H.C. Andersens Hus åpner i Odense 30. juni. Opplevelseshuset er...

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Kategori
FeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden