Norge – vårt nærmeste ferieland

Nå vil vi feriere i Norge, viser Den store reiseundersøkelsen i regi av reisebyrået Berg-Hansen....

NORGESFERIE: Nå har også vi nordmenn fått øynene opp for våre mange attraksjoner, som Reine i Lofoten. (Foto: Bjørn Moholdt)

Norge har lenge vært et attraktivt ferieland for mange utenfra, og nå ser det endelig ut til at også vi som bor her har fått øynene opp for attraksjonene.

– Både Stavanger og Bergen har kommet inn på topp 10-listen over storbyer vi reiser til, sier kommunikasjonsrådgiver i Berg-Hansen, Hanne Wæhler.

Etter Spania var Norge landet de fleste av oss dro på ferie til i 2015. På tide vil kanskje mange si: Norges langstrakte land byr på hoteller og matopplevelser i verdensklasse, for ikke å snakke om ditto naturopplevelser.

– En årsak er at de unike opplevelsene vi jakter når vi er på ferie, finner vi like gjerne i vårt eget land. Dette har flere nå fått øynene opp for, sier Wæhler.

På storbytoppen i 2015 finner vi Oslo på 3. plass – kun slått av London og København. Hovedstaden blir nå sett på som en storby, på lik linje med europeiske storbyer.

– Det er dessuten veldig interessant at Stavanger har «sklidd» rett inn på 5. plass, foran både Barcelona og New York, mens Bergen kaprer en god 9. plass, sier Wæhler.

– Alle de tre norske byene har vært flinke til å fokusere på de tingene som tiltrekker seg besøkende, og gjort seg attraktive som reisemål,, sier Wæhler.

– De vet hva de reisende ønsker. Gode restauranter er et eksempel, synliggjøring av unike aktiviteter og attraksjoner er et annet. Det er ikke nødvendigvis snakk om nyheter, med bevisstgjøring av tilbudene som allerede finnes i byene.

Topp 10 feriereisemål i 2015 (i parentes henholdsvis 2014 og 2013)

  1. Spania (1,1)
  2. Norge (4,9)
  3. Danmark (2,4)
  4. Sverige (5,2)
  5. England (3,3)
  6. Tyskland (7,13)
  7. USA (8,6)
  8. Italia (10,12)
  9. Frankrike (9,7)
  10. Hellas (6,5)
Kategori
NorgeNyheterVerden

RELATED BY