Nå kan også DU bli turistguide!

Nå har delingsøkonomien også gjort sitt inntog i guide-bransjen. Det nettbaserte selskapet Showaround satser globalt på tilbud av lokale guider – som deg og meg....

Tanken om å bruke lokale amatører som turistguider er ikke ny, men det er først i den siste tiden at idéen har tatt av i form av en organisert løsning på nettet. Det er selskapet Showaround som nå tilbyr turister over hele verden tilgang til private amatørguider – og amatører med en guide i magen muligheter til å tjene en ekstra slant i den voksende delingsøkonomien. Kanskje noe for nettopp deg?

Allerede et par uker etter at tjenesten var lansert, hadde over 1 000 amatørguider i mer enn 250 byer over hele verden – inkludert flere norske byer – meldt seg til tjeneste. De første kundene er forlengst booket inn, og i byer som Paris, Barcelona, Istanbul og Berlin øker bookingene raskt.

ShowaroundShowaround gir deg muligheten til å velge akkurat den guiden du selv ønsker, og priser er oppgitt for hver enkelt guide. Noen yter tjenesten helt gratis, mens andre tar opp til 20 euro per time. Det oppfordres også til å gi tilbakemeldinger til nettstedet etter endt guidet tur, for dermed å holde virksomheten på et seriøst nivå. Sjansen for skjult prostitusjon gjennom systemet er nok ellers en av utfordringene selskapet står overfor.

Travel News gjør oppmerksom på at vi ikke har testet tjenesten, og derfor ikke kan si noe om hvordan systemet fungerer i praksis.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden