Nå kan også DU bli turistguide!

Nå har delingsøkonomien også gjort sitt inntog i guide-bransjen. Det nettbaserte selskapet Showaround satser globalt på tilbud av lokale guider – som deg og meg....

Tanken om å bruke lokale amatører som turistguider er ikke ny, men det er først i den siste tiden at idéen har tatt av i form av en organisert løsning på nettet. Det er selskapet Showaround som nå tilbyr turister over hele verden tilgang til private amatørguider – og amatører med en guide i magen muligheter til å tjene en ekstra slant i den voksende delingsøkonomien. Kanskje noe for nettopp deg?

Allerede et par uker etter at tjenesten var lansert, hadde over 1 000 amatørguider i mer enn 250 byer over hele verden – inkludert flere norske byer – meldt seg til tjeneste. De første kundene er forlengst booket inn, og i byer som Paris, Barcelona, Istanbul og Berlin øker bookingene raskt.

ShowaroundShowaround gir deg muligheten til å velge akkurat den guiden du selv ønsker, og priser er oppgitt for hver enkelt guide. Noen yter tjenesten helt gratis, mens andre tar opp til 20 euro per time. Det oppfordres også til å gi tilbakemeldinger til nettstedet etter endt guidet tur, for dermed å holde virksomheten på et seriøst nivå. Sjansen for skjult prostitusjon gjennom systemet er nok ellers en av utfordringene selskapet står overfor.

Travel News gjør oppmerksom på at vi ikke har testet tjenesten, og derfor ikke kan si noe om hvordan systemet fungerer i praksis.

RELATERTE ARTIKLER

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine...

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Reiserådet forlenges – dette må du vite om forsikring

Tirsdag forlenget norske myndigheter det globale reiserådet til 1. mars. Her er noen råd til deg som klør...

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden