Nå kan også DU bli turistguide!

Nå har delingsøkonomien også gjort sitt inntog i guide-bransjen. Det nettbaserte selskapet Showaround satser globalt på tilbud av lokale guider – som deg og meg....

Tanken om å bruke lokale amatører som turistguider er ikke ny, men det er først i den siste tiden at idéen har tatt av i form av en organisert løsning på nettet. Det er selskapet Showaround som nå tilbyr turister over hele verden tilgang til private amatørguider – og amatører med en guide i magen muligheter til å tjene en ekstra slant i den voksende delingsøkonomien. Kanskje noe for nettopp deg?

Allerede et par uker etter at tjenesten var lansert, hadde over 1 000 amatørguider i mer enn 250 byer over hele verden – inkludert flere norske byer – meldt seg til tjeneste. De første kundene er forlengst booket inn, og i byer som Paris, Barcelona, Istanbul og Berlin øker bookingene raskt.

ShowaroundShowaround gir deg muligheten til å velge akkurat den guiden du selv ønsker, og priser er oppgitt for hver enkelt guide. Noen yter tjenesten helt gratis, mens andre tar opp til 20 euro per time. Det oppfordres også til å gi tilbakemeldinger til nettstedet etter endt guidet tur, for dermed å holde virksomheten på et seriøst nivå. Sjansen for skjult prostitusjon gjennom systemet er nok ellers en av utfordringene selskapet står overfor.

Travel News gjør oppmerksom på at vi ikke har testet tjenesten, og derfor ikke kan si noe om hvordan systemet fungerer i praksis.

RELATERTE ARTIKLER

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Tyskland avlyser oktoberfesten for andre år på rad

Tysklands berømte og godt besøkte oktoberfest blir avlyst for andre år på rad, også i år på grunn...

30. juni åpnes dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I Danmark vekkes våre favoritteventyr til live når H.C. Andersens Hus åpner i Odense 30. juni. Opplevelseshuset er...

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Kategori
FeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden