Mest weekend for pengene i Berlin

Kombinasjonen med lav pris på flybillett, overnatting, øl og mat gjør at den tyske storbyen havner i topp som det billigste reismålet for en langhelg i høst....
Billig weekend i Berlin – og hvorfor ikke ta turen til byens mange julemarkeder før jul? (Foto: Tom Andersson)

Nordmenn er ofte tradisjonelle i valget av reismål, og storbyreisen inneholder mange komponenter som vi søker etter i en langhelg med familien, kjæresten eller vennegjengen. Med mange forskjellige alternativ, bare en kort flyreise unna kan det imidlertid være vanskelig å velge – særlig hvis budsjettet er litt stramt etter sommerferien. Derfor presenterer den finansielle tjenesten Zmarta en ny undersøkelse som sammenligner ulike reisemål for den sog søker en prisgunstig weekend-reise.

– Vår nye indeks for weekend-reiser gjør det enkelt for den som vil oppleve en ny by i noen dager uten at det skal svi i lommeboken, sier Mattias Hallgrim, markedsdirektør på Zmarta.

Til tross for at nordmenn topper listen over de mest bereiste i verden, er det samtidig færre enn før som reiser på utenlandsferie; sammenlignet med samme kvartal i fjor har antall utenlandsreiser gått ned med hele 19 prosent. Den hovedsakelige årsaken er økonomi.

– Det er trist å høre at nordmenn reiser mindre på grunn av økonomi. Den prisoversikten som weekend-indeksen gir kan være vanskelig for den enkelte konsumenten å finne ut på egen hånd. Forhåpentligvis kan den være til inspirasjon gjennom å vise hvor man får mest ut av pengene, sier Mattias Hallgrim, markedsdirektør på Zmarta.

I undersøkelsen, som sammenligner kostnader for fly, hotell, middag og øl, fremtrer Berlin som den storbyen som gir mest for pengene. For 1 028 kroner (gitt at man reiser torsdag til søndag) er blant annet direktefly tur og retur fra Oslo, overnatting på trestjerners hotell nær sentrum og trerettersmiddag på restaurant inkludert i prisen. Nest mest prisgunstig er Moskva, hvor prissammenligning motsvarer i snitt 1 239 kroner per dag.

Dyrest for en weekend i høst er Italia – her er indeksens to dyreste reisemål lokalisert. Aller dyrest langhelg får du i Venezia, hvor en langhelg (torsdag–søndag) i snitt koster nesten 2 500 kroner per dag. Venezia er dermed mer enn dobbelt så dyrt å dra til sammenlignet med Berlin. Nest dyrest er Roma, der det i snitt koster rett i underkant av 2 000 kroner per dag å tilbringe sin langhelg. For deg som gjerne prøver nye ølsorter, stikker både Moskva og Praha ut – her kan du få et 50 centiliters lokalt brygget øl for under 10 kroner.

Zmartas weekendindeks

1. Berlin, Tyskland –1 028 kroner/dag

2. Moskva, Russland – 1 239 kroner/dag

3. Paris, Frankrike – 1 346 kroner/dag

4. København, Danmark – 1 378 kroner/dag

5. Praha, Tsjekkia – 1 463 kroner/dag

6. London, England – 1 483 kroner/dag

7. Reykjavik, Island – 1 640 kroner/dag

8. Roma, Italia – 1 963 kroner/dag

9. Venezia, Italia – 2 478 kroner/dag

(Kilde: SSB Reiseundersøkelsen, 1. kvartal 2016)

RELATERTE ARTIKLER

Estepona – pris redusert fra € 2.050.000!

Til salgs: Nydelig penthouse med panoramautsikt i Esteponas mest eksklusive beachfront-bebyggelse!

Geilos best bevarte hemmelighet

I skyggen av gigantene Bardøla, Vestlia og Dr Holms Hotell ligger Geilo Mountain Lodge som en av Geilos...

Hellas: Naturlig skjønnhet og uvanlig dyreliv

Fra det pittoreske og vakre landskapet i Thrace til de dramatiske kløftene i Zakynthos – Hellas byr på...

REIS utgave 4/2020 gratis tilgjengelig nå!

Tips for fantastiske steder i Norge du kan besøke i høstferien – og inspirasjon for reiser ut av...

Pikk & pakk i Pompeii

Jeg har gledet meg til dette i en mannsalder, men må innrømme at opplevelsen tar en uventet retning:...

HELSE & VELVÆRE – SPA – THERMISKE KILDER

Velvære gjelder ikke bare psykisk helse. Det er en generell følelse, en indre glød av helse, kraft og...

Kategori
AnnonsørinnholdHellas