Mange vil ha barnfrie soner

I en svensk undersøkelse i regi av reisebyråkjeden Ticket ønsker mer enn halvparten av de spurte at de ønsker barnfrie soner på langdistanse-flyvninger....
Mange er villige til å bla opp ekstra for å unngå å sitte i nærheten av barn på langdistanse-flyvninger. Det kan være en fordel for begge parter, viser en undersøkelse i regi av Ticket i Sverige. (Foto: Ticket)

Det er særlig ungdom mellom 18 og 29 år som er mest barnefiendtlige, ifølge Tickets undersøkelse. Hele 61 prosent av dem vil helst slippe å ha barn i nærheten når de er ute og flyr. 29 prosent er til og med villig til å betale ekstra for å unngå å ha barn i nærheten.

Selv reisende i familie-alder, mellom 30 og 49 år, sier det er slitsomt med barn. 51 prosent understreker at de helst sitter så langt unna små barn som mulig.

Tickets PR-ansvarlige i Sverige, Karin Starman Ahlstedt, tror imidlertid ikke den uttalte ”barnefiendtligheten” bare beror på egoistiske motiver.

– Muligens vil disse sitte i fred og ro når de reiser uten sine egne barn, sier Ahlstedt, som også understreker at også de som reiser med egne barn kan synes det er greit med egne barnesoner.

– Mange føler seg kanskje ille til mote når barna deres er til besvær for andre passasjerer, sier hun.

I snitt i alle alderskategorier svarer 21 prosent at av respondentene at de kan tenke seg å betale ekstra for barnfrie soner på langdistanse-flyvninger over syv timer. Ni prosent er villige til å betale 500 kroner ekstra, og to prosent sier de gjerne legger tusen kroner bordet for å slippe støyende barn.

RELATERTE ARTIKLER

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Tyskland avlyser oktoberfesten for andre år på rad

Tysklands berømte og godt besøkte oktoberfest blir avlyst for andre år på rad, også i år på grunn...

30. juni åpnes dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I Danmark vekkes våre favoritteventyr til live når H.C. Andersens Hus åpner i Odense 30. juni. Opplevelseshuset er...

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Kategori
FeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden