Mange vil ha barnfrie soner

I en svensk undersøkelse i regi av reisebyråkjeden Ticket ønsker mer enn halvparten av de spurte at de ønsker barnfrie soner på langdistanse-flyvninger....
Mange er villige til å bla opp ekstra for å unngå å sitte i nærheten av barn på langdistanse-flyvninger. Det kan være en fordel for begge parter, viser en undersøkelse i regi av Ticket i Sverige. (Foto: Ticket)

Det er særlig ungdom mellom 18 og 29 år som er mest barnefiendtlige, ifølge Tickets undersøkelse. Hele 61 prosent av dem vil helst slippe å ha barn i nærheten når de er ute og flyr. 29 prosent er til og med villig til å betale ekstra for å unngå å ha barn i nærheten.

Selv reisende i familie-alder, mellom 30 og 49 år, sier det er slitsomt med barn. 51 prosent understreker at de helst sitter så langt unna små barn som mulig.

Tickets PR-ansvarlige i Sverige, Karin Starman Ahlstedt, tror imidlertid ikke den uttalte ”barnefiendtligheten” bare beror på egoistiske motiver.

– Muligens vil disse sitte i fred og ro når de reiser uten sine egne barn, sier Ahlstedt, som også understreker at også de som reiser med egne barn kan synes det er greit med egne barnesoner.

– Mange føler seg kanskje ille til mote når barna deres er til besvær for andre passasjerer, sier hun.

I snitt i alle alderskategorier svarer 21 prosent at av respondentene at de kan tenke seg å betale ekstra for barnfrie soner på langdistanse-flyvninger over syv timer. Ni prosent er villige til å betale 500 kroner ekstra, og to prosent sier de gjerne legger tusen kroner bordet for å slippe støyende barn.

RELATERTE ARTIKLER

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine...

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Reiserådet forlenges – dette må du vite om forsikring

Tirsdag forlenget norske myndigheter det globale reiserådet til 1. mars. Her er noen råd til deg som klør...

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden