Mange vil ha barnfrie soner

I en svensk undersøkelse i regi av reisebyråkjeden Ticket ønsker mer enn halvparten av de spurte at de ønsker barnfrie soner på langdistanse-flyvninger....
Mange er villige til å bla opp ekstra for å unngå å sitte i nærheten av barn på langdistanse-flyvninger. Det kan være en fordel for begge parter, viser en undersøkelse i regi av Ticket i Sverige. (Foto: Ticket)

Det er særlig ungdom mellom 18 og 29 år som er mest barnefiendtlige, ifølge Tickets undersøkelse. Hele 61 prosent av dem vil helst slippe å ha barn i nærheten når de er ute og flyr. 29 prosent er til og med villig til å betale ekstra for å unngå å ha barn i nærheten.

Selv reisende i familie-alder, mellom 30 og 49 år, sier det er slitsomt med barn. 51 prosent understreker at de helst sitter så langt unna små barn som mulig.

Tickets PR-ansvarlige i Sverige, Karin Starman Ahlstedt, tror imidlertid ikke den uttalte ”barnefiendtligheten” bare beror på egoistiske motiver.

– Muligens vil disse sitte i fred og ro når de reiser uten sine egne barn, sier Ahlstedt, som også understreker at også de som reiser med egne barn kan synes det er greit med egne barnesoner.

– Mange føler seg kanskje ille til mote når barna deres er til besvær for andre passasjerer, sier hun.

I snitt i alle alderskategorier svarer 21 prosent at av respondentene at de kan tenke seg å betale ekstra for barnfrie soner på langdistanse-flyvninger over syv timer. Ni prosent er villige til å betale 500 kroner ekstra, og to prosent sier de gjerne legger tusen kroner bordet for å slippe støyende barn.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden