Månelanding i Ischgl

En av musikkens aller største stjerner, James Blunt, går på scenen når skisesongen åpner i Ischgl den 29. november. Her vil han presentere sitt nyeste album, Moon Landing, på...
James Blunt underholder i Ischgl med musikk hentet fra sin nye CD "Moon Landing".

Man er alltid garantert topp underholdning når skisesongen starter i Ischgl hvert år i slutten av november. Festen pågår i mange dager i strekk, og høydepunktet er den velkjente Top of the Mountain Opening Concert, som i årenes løp har hatt besøk av store internasjonale navn.

Også i år har arrangørene fått tak i en av musikkens største stjerner, så Ischgls vintergjester vil få en stor opplevelse når James Blunt – med den gigantiske Silvretta Ski Arena som imponerende bakgrunnskulisse – tar med publikum på en tur til månen og tilbake igjen. Publikum kan glede seg til en blanding av nye hits som «Postcards» og «Bonfire Hearts», samt klassikere som «You’re beautiful» og «Carry me home», når James Blunt går på scenen klokken 18, klar til å begeistre publikum med sang, piano og ukulele.

Mer enn musikk

Muligheten til å kombinere skikjøring med underholdning i verdensklasse, trekker publikum i tusenvis. Og starter man dagen med å utfordre noen av Ischgls 238 løypekilometer før man skifter til festantrekk om kvelden, kan man vanskelig se for seg en mer stemningsfull start på skisesongen. Listen over artister som har opptrådt i Ischgl, er lang. Både Robbie Williams, Kylie Minogue, Rhianna, Alicia Keys og Elton John har underholdt publikum på Top of the Mountain Opening Concert.

Alle som har gyldig heiskort, har adgang til konserten. Mens et heiskort til selve konsertdagen koster 60 euro, kan man kjøpe et to-dagers kort til 88 euro. De fleste blir derfor en dag eller to ekstra og nyter de godt preparerte løypene. Entusiastene som ikke kan vente med å sette utfor til den 29. november, har muligheten til å komme allerede den 27. november. Denne sesongen er det flere nyheter. Frikjørere kan utfordre terrenget under Piz Val Gronda-heisen, et eget område som først ble åpnet i forrige sesong, og ved Pardatschgrat har man satt opp en helt ny gondolheis som på under 10 minutter frakter publikum fra byen og direkte opp i skiområdet.

3-spardatschgrat_low

Verdens høyeste stigning

Skiløpere i Ischgl kan glede seg til en tur med den nye Pardatschgratbahn, som etter en kjempeinvestering på en halv milliard kroner, nå fremstår som et av Alpenes flotteste heisanlegg. Ett av knutepunktene i området har tradisjonelt vært forbindelsen mellom Ischgl og det 2624 meter høye fjellet Pardatschgrat. Her er trykket med skiløpere stort på formiddagen, og spesielt på den gamle mellomstasjonen kunne det bli lange køer og ventetid.

Med den nye heisen kjører man direkte fra Ischgl og opp til toppen, en stigning på 1251 høydemeter, noe som er høyest i verden for denne type heis. Det er i alt 31 gondoler, og hver av disse har plass til 28 personer som alle har hvert sitt sete. Og hvis man har høydeskrekk, skal man unngå å kikke ned! På ett sted passerer gondolen nemlig 138 meter over stupene.

Når sulten melder seg etter formiddagens timer i bakken, finner man en av Tyrols mest spektakulære restauranter der hvor Pardatschgratbahn ender. Restaurant Pardorama betegnes som en moderne skihytte i luksusklassen, og i den tre etasjer store stål- og glassbygningen finner man både selvbetjenings- og a la carte-restaurant. Etter lunsjen kan man gå ut, finne en liggestol og nyte cappuccinoen med utsikt til det flotte fjellpanoramaet.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden