Lonely Planet: Nord-Norge blant verdens beste regioner

I Lonely Planets kommende bok "Best in Travel 2015" kaprer Nord-Norge en plass blant verdens 10 beste destinasjoner....

Årboken presenterer de ti beste landene, byene og regionene for 2015. I tillegg presenterer de 16 inspirerende lister, og Norge er representert både i oversikten over «Uforglemmelige familieferier» og «Mest Strålende Destinasjoner».

Nord-Norge havner på femteplass på listen over beste regioner, foran destinasjoner som Flores i Indonesia, Chiles Atacama-ørken og Macau i Kina. Ifølge boken vil «Nord-Norge ta pusten fra deg med sitt fantastiske landskap med isbreer, fjell og fjorder – alt badet i et krystallklart lys. Velkommen til en av Europas siste flotte villmarker.»

Men det er ikke bare naturen som lovprises, også den urbane kulturen får sitt: «Det er ikke bare været som er cool nord for Polarsirkelen i Norge. Ta turen til det festglade Tromsø, hjembyen til verdens nordligste universitet, og besøk en av de svingende jazzbarene etter en lang dag med reinsdyr-sledekjøring. Bodø er også vakkert øde, og overraskende hipt… Nord-Norge er stedet hvor ville ting hender, på mer enn én måte».

Alt dette, altså, ifølge Lonely Planet. Så da er det vel bare å komme seg nordover, da?

 

RELATERTE ARTIKLER

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

6 sportslige tidsfordriv å drive på med hjemmefra

Når skjønnheten til en fantastisk sommer begynner å nærme seg,

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Dronning Sonja stiller ut på Røisheim

H.M. Dronning Sonja stiller ut egne kunstverk på Røisheim i sommer. Utstillingen som omfatter grafikk og keramiske arbeider...

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Kategori
EuropaFeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden