La romantikken blomstre

Her er tre reiseeksperters beste reisetips på Valentiner-dagen, og andre romantiske anledninger....
La romantikken blomstre – ved et bord i strandkanten på en øy i Det indiske hav.

Hege Grue, Escape Travel
− Det indiske hav er veldig fint, i tillegg har du mange spennende reisemål i det sørlige Vietnam. Vietnam tilbyr i tillegg kombinasjon av storbyliv, kultur og strand. Du kan også kombinere en eksotisk safaritur i Sør-Afrika, Tanzania og Kenya med en rolig badeferie. Såkalt glamping, eller glamorous camping, er perfekt for dem som ønsker spennende opplevelser, men fortsatt vil bo og sove komfortabelt. Flyr du med Emirates fra Oslo kan du også stoppe noen dager i storbyen Dubai, før du for eksempel drar videre til strandparadiser som Mauritius eller Maldivene.

Hege Grue

Hege Grue

Hvordan gjøre bryllupsreisen mer spesiell?
− Alt handler om å skreddersy den perfekte pakken. Mange hoteller tilbyr flotte opplevelser for par som er på reise, enten det er spabehandlinger, kokkekurs eller utflukter. Vi opplever at mange par på kjærlighetsferie ønsker å oppgradere rommene. De kan for eksempel få en egen liten villa med basseng. Alt handler om å skape sin egen romantiske boble uten forstyrrelser.

Hva er viktigst for nordmenn som skal dyrke romantikken på tur?
− Nordmenn ønsker å bo behagelig. Vi er veldig glad i alt som er med på å redusere stress på reisen. Mange ønsker å bli hentet på flyplassen og få en senere utsjekking på reisedagen. Mauritius er sånn sett en meget aktuell destinasjon. Her kan du få svært gode parrabatter og spesielle tilbud for personer på bryllupsreise.

Dag Åge Karlsen

Dag Åge Karlsen

Dag Åge Karlsen, Select Travel
− Velaa Private Island på Maldivene er det hotteste stedet du kan reise til i år. Det er et eksklusivt sted som virkelig legger opp til en romantisk opplevelse. Ellers anbefaler jeg nordmenn å vurdere nye destinasjoner, som for eksempel en del afrikanske land. Hva med en annerledes safari hvor du og din kjære tar turen opp i en luftballong mens dere ser solen stå opp over savannen?

 

Hvordan kan du gjøre reisen ekstra spesiell?
− Det er kun fantasien som setter grensene, og det avhenger selvsagt av hvor dere reiser. Men skal dere langt kan det jo være fristende å oppgradere flyreisen. I tillegg bør man unne seg litt roomservice og annen luksus.

Hva er årets reisetrender?
− Nordmenn ønsker flere opplevelser når de først skal reise. En ganske ny trend er å mellomlande og bli noen dager på ett sted før man reiser videre.

Gro Anet Brastad, Paradisreiser

Hva er dine beste reisetips for romantiske turer?
− Om du vil overraske noen og ikke har all verdens av tid er Six Senses Zighy Bay i Oman en sikker vinner.
Dette er et kjempelekkert hotell med utsøkte restauranter! Alle villaer kommer med egne basseng og i tillegg har de et flott spa.  Har dere litt bedre tid kan dere kombinere dette med et par dager på The Address Downtown eller Al Qasr i Dubai. 
Et perfekt sted for frieri er restauranten Sense on the Edge i Zighy Bay, en veldig romantisk plass. Seychellene er en personlig favoritt, med vakre kulisser og noen av verdens mest eksklusive hoteller.

Gro Anet H. Brastad

Gro Anet H. Brastad

 Hvordan lager man det perfekte , romantiske treffet?
− Overrask kjæresten din med et opphold på et av de storslagne Oberoi-hotellene i India, og avtal på forhånd så dere kommer til et rom fylt med røde roser og bobler i glassene. Ta kjæresten med på en dagstur til øde sandbanker på Maldivene, med privat båttransport og piknikkurver fylt med mat og drikke. Et annet forslag er å ta med din kjære på landsbybesøk i Zimbabwe og støtte den lokale skolen med en grønnsakshage i hans eller hennes navn. Visste du forresten at du kan bestille en privat kinovisning på stranden i Maldivene, Vietnam eller Thailand?

Noen romantiske restauranttips?
− Sense on the Edge, en fantastisk kulinarisk opplevelse på toppen av fjellet, med utsikt over Zighy Bay i Oman. Her får du nydelig mat i uforglemmelige omgivelser. Mange restauranter tilbyr også såkalt Starlight Table. Da nyter dere en bedre middag under en åpen stjernehimmel. Befinner du deg i Kenya kan du organisere en bush dinner i nasjonalparken Masai Mara, omgitt av fakler i trærne og på bakken. Da vil du virkelig oppleve Afrikas natur på sitt beste, med god mat, stjerneklar himmel – midt i villmarken.

RELATERTE ARTIKLER

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine...

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Reiserådet forlenges – dette må du vite om forsikring

Tirsdag forlenget norske myndigheter det globale reiserådet til 1. mars. Her er noen råd til deg som klør...

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden