Kinesisk politi patruljerer Romas gater

I to uker nå i mai patruljerer kinesiske politimenn Romas og Milanos gater....
Kinesisk politi patruljerer i disse dager flere gater i Roma, der man frykter for at kinesiske turister risikerer å havne i trøbbel om man ikke passer ekstra godt på.

Opplegget er kommet i stand gjennom et samarbeid mellom både Kina og Italia. Bakgrunnen er at det i de to angjeldende ukene vil være et ekstra stort antall besøkende i de to byene, som kommer til å handle eksklusive merkevarer, blant annet i butikkene til Gucci og Prada.

Hvert år besøker omlag tre millioner kinesere Italia, og myndighetene i begge landene er urolige for at mange av de besøkende risikerer å havne i trøbbel.

– ­På denne måten håper vi å kunne øke følelsen av sikkerhet for alle kinesiske turister, sier Italias rikspolitisjef Alessandro Pansa i en uttalelse til kinesiske medier.

Italienske myndigheter åpner for å utvide prosjektet.

– Om dette eksperimentet lykkes kan vi ekspandere til andre italienske byer, sier innenriksminister Angelino Alfano i en kommentar.

RELATERTE ARTIKLER

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Til hjelp mot flyskrekk

Rundt 350 000 nordmenn har flyskrekk. I en bok har flykaptein Steve Allright fra British Airways og psykolog...

Verdens mest bærektaftige by

Nylig offentliggjorde Lonely Planet sin årlige liste ”Best in travel 2021”, der Gøtborg vant kategorien ”Best Sustainable City...

Truls Svendsen gir deg 13 000 grunner til å besøke Nord-Norge

I fire hele timer gjengir han hva utenlandske turister sier om vår nordligste landsdel i sosiale medier.

Spaniamagasinet 2021

Her er Spaniamagasinet, vårens nyhetsbrev Spanias Turistkontor. Så er det bare å starte planleggingen for reisen etter pandemien...

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

Kategori
AnnonsørinnholdNyheterUSA