Kåret til verdens mest bærekraftige by

I dag offentliggjorde Lonely Planet sin årlige liste ”Best in travel 2021”, der Gøtborg vant kategorien ”Best Sustainable City Stay” blant alle verdens byer....

Gøteborg er også utnevnt til verdens mest bærekraftige destinasjon de siste fire årene av GDSI (Global Destination Sustainability Index).

Lonely Planet har offentliggjort sin årlige liste Best in travel, som kårer vinnere for tre kategorier i 2021: Bærekraft, mangfold og fellesskap. Gøteborg gikk til topps i kategorien bærekraft og vurderes dermed som den mest bærekraftige byen i verden å besøke: Best Sustainable City Stay.  

Hard jobbing gir resultat på bærekraft
Gøteborg viser nok en gang at vi er en verdensledende destinasjon når det kommer til bærekraft. Besøksnæringen og mange andre deler av byen har jobbet hardt i flere år for å gjøre destinasjonen bærekraftig. Vi har også forsøkt å løfte frem Gøteborg som et bærekraftig sted å besøke, både for utenlandske journalister og andre gjester. At Lonely Planet gir oss denne oppmerksomheten er veldig hyggelig, sier Peter Grönberg, sjef i Göteborg & Co.

Lonely Planet har endret fokus på sine kategorier på grunn av endrede forutsetninger i besøksnæringen gjennom covid-19. Nå fokuserer guidebokforlaget helt og holdent på bærekraft.

Progressive og målbare løsninger imponerer
I sin begrunnelse skriver Lonely Planet: Gøteborg har hatt topprangeringen i Global Destinations Sustainability Index siden 2016. Byens progressive, målbare løsninger for bærekraft har imponert vårt ekspertpanel. Med et regionalt klimamål om å være fossiluavhengig innen 2030, var Gøteborg den første byen i verden som utstedte grønne obligasjoner for å øke investeringene i klimaorienterte løsninger.

97 prosent av kollektivtransporten går nå på fornybar energi, og 95 prosent av hotellene er miljøsertifiserte. Byen har en lavutslippssone i sentrum og flyplassen er sertifisert til det høyeste nivået i Airport Carbon Accreditation-ordningen. Byen ble også, sammen med Malaga, utpekt til European Capital of Smart Tourism 2020.

– Byen og besøksnæringen har jobbet lenge og målrettet med bærekraftspørsmål. Ambisjonen er å bidra til en by som er herlig for alle å leve i og som har et bredt og interessant tilbud som tar hensyn til både miljø og mennesker. Mange modige, standhaftige og fremtidsorienterte mennesker og organisasjoner bidrar til og deler visjonen om en bærekraftig utvikling. Dette preger selvfølgelig stemningen i byen og næringslivet her positivt, sier Katarina Torstensson, bærekraftstrateg hos Göteborg & Co.

RELATERTE ARTIKLER

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Til hjelp mot flyskrekk

Rundt 350 000 nordmenn har flyskrekk. I en bok har flykaptein Steve Allright fra British Airways og psykolog...

Verdens mest bærektaftige by

Nylig offentliggjorde Lonely Planet sin årlige liste ”Best in travel 2021”, der Gøtborg vant kategorien ”Best Sustainable City...

Truls Svendsen gir deg 13 000 grunner til å besøke Nord-Norge

I fire hele timer gjengir han hva utenlandske turister sier om vår nordligste landsdel i sosiale medier.

Spaniamagasinet 2021

Her er Spaniamagasinet, vårens nyhetsbrev Spanias Turistkontor. Så er det bare å starte planleggingen for reisen etter pandemien...

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

Kategori
AnnonsørinnholdNyheterUSA