I fengsel etter nakenbilder tatt på fjellet

Fire turister som tok nakenbilder på toppen av Mount Kinabalu på Borneo i Malaysia fikk tre dager i fengsel, samt vel 10 000 kr hver i bot....
Det var etter en klatretur til toppen av Mount Kinabalu (bildet) at fire turister ble straffet for å ha strippet på det hellige fjellet. (Foto: Bjørn Moholdt)

De engelske, nederlandske og kanadiske turistene er alle i 20-årene, og ble dømt for uanstendig oppførsel. Det vel 4 000 meter høye fjellet anses som hellig.

30. mai i år gikk de fire til toppen sammen med seks andre. Vel fremme utfordret de hverandre til å ta av seg klærne. Guiden prøvde å avverge det, uten at det øyensynlig hjalp.

5. juni, seks dager etter at turistene hadde tatt av seg klærne, ble området rammet av et jordskjelv der 18 mennesker mistet liv. Turistene ble beskyldt for å ha opprørt åndene i fjellet, og således forårsaket skjelvet.

De fire som til slutt strippet ble buret inne i tre dager, et opphold som ble fratrukket dommen. I praksis var de fri til å gå. De sa seg for øvrig skyldig i å ha ”begått en uanstendig handling i den offentlige”, som kan straffes med fengsel i opptil tre måneder i tillegg til bot.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden