I fengsel etter nakenbilder tatt på fjellet

Fire turister som tok nakenbilder på toppen av Mount Kinabalu på Borneo i Malaysia fikk tre dager i fengsel, samt vel 10 000 kr hver i bot....
Det var etter en klatretur til toppen av Mount Kinabalu (bildet) at fire turister ble straffet for å ha strippet på det hellige fjellet. (Foto: Bjørn Moholdt)

De engelske, nederlandske og kanadiske turistene er alle i 20-årene, og ble dømt for uanstendig oppførsel. Det vel 4 000 meter høye fjellet anses som hellig.

30. mai i år gikk de fire til toppen sammen med seks andre. Vel fremme utfordret de hverandre til å ta av seg klærne. Guiden prøvde å avverge det, uten at det øyensynlig hjalp.

5. juni, seks dager etter at turistene hadde tatt av seg klærne, ble området rammet av et jordskjelv der 18 mennesker mistet liv. Turistene ble beskyldt for å ha opprørt åndene i fjellet, og således forårsaket skjelvet.

De fire som til slutt strippet ble buret inne i tre dager, et opphold som ble fratrukket dommen. I praksis var de fri til å gå. De sa seg for øvrig skyldig i å ha ”begått en uanstendig handling i den offentlige”, som kan straffes med fengsel i opptil tre måneder i tillegg til bot.

RELATERTE ARTIKLER

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Tyskland avlyser oktoberfesten for andre år på rad

Tysklands berømte og godt besøkte oktoberfest blir avlyst for andre år på rad, også i år på grunn...

30. juni åpnes dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I Danmark vekkes våre favoritteventyr til live når H.C. Andersens Hus åpner i Odense 30. juni. Opplevelseshuset er...

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Kategori
FeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden