Hva synes du om REIS? Har du ris eller ros, eller har du et reisemål du ønsker å vite mer om? Har du tips til bra hoteller, restauranter eller barer? Send en e-post til oss på magasinet@reis.no.

Beste europeiske reisemål SPØRMÅL: Jeg er en student som sammen med kjæresten min ønsker å dra på tur til Europa i sommer. Som så mange studenter har heller ikke...

Beste europeiske reisemål

SPØRMÅL:

Jeg er en student som sammen med kjæresten min ønsker å dra på tur til Europa i sommer. Som så mange studenter har heller ikke jeg mye penger å bruke på dette, og lurer derfor på hvor vi skal dra? Kan du/dere hjelpe oss med dette?

Hilsen Martin

SVAR: Hei Martin.
Spørsmål som dette er alltid veldig vanskelig å svar på. Alt er avhengig av blant annet hva du liker, hvor lenge du skal være borte og hvor mye du har å bruke.
Men hvis jeg skal forsøke meg, jeg ville enten dratt sydøst eller sydvest i Europa. Bulgaria og Tyrkia blir ofte trukket frem som to favorittdestinasjoner for lavbudsjettreisende. Mye kan være sant i dette, men da må du være forbredt på å møte andre turister; mange andre. Hvis du da ikke tar flyet direkte til for eksempel Istanbul og lar deg forføre av byens mystikk og særegne historie.
Det billigste blir som regel å dra med en turoperatør, men for eksempelvis å komme seg til Istanbul må du gjøre regning med å betale litt mer for flybillett og hotell enn det du kan finne gjennom charterselskapene. Men for meg blir også opplevelsen større, hvis du da ikke er ute etter å ligge pal ved et basseng eller en strand hele dagen. Hvis du bestiller nå kan du likevel slippe unna med godt under 2 000 kroner for tur-retur-billett.
Et annet reisemål som både er veldig vakkert men også rimelig, er Lisboa. Byens og faktisk hele landets stemning er særegen i europeisk målestokk, og det er fortsatt svært rimelig her. Hvis du har mulighet til å dra i juni, kan du fortsatt finne flybilletter til like over 1500 kroner tur-retur. Byen bugner over av bra og billige hoteller, og byen er absolutt verd et besøk.
Uansett er det beste tipset for å slipp å bruke mye penger å bestille både fly og hotell så tidlig du kan.
God tur!

Hilsen Erlend

Motelltips
USA er som skapt for å kjøre rundt i. Ved hver eneste by er det flere motell med bra standard, som regel også med et svømmebasseng å dyppe seg i. Ennå billigere kan du gjøre det hvis du klarer å oppdrive et hefte med rabattkuponger, for eksempel Room Savers. Dette kan du få tak i på bensinstasjoner eller skrive ut fra www.roomsavers.com. Vi sparte mellom tretti og femti prosent takket være kupongheftet. Det går ikke an å reservere rom i forveien, men vi fikk nesten alltid plass likevel. Det kostet som regel mellom 200 og 400 kroner natten, og hvert rom inneholdt to brede senger for to voksne og to barn. Som oftest var også frokost inkludert – alt fra eggerøre og bacon til en nærmest sukkerlakert donut.

Hilsen Johanna

Veldedighetsarbeid
SPØRMÅL: Hei REIS
Jeg har forsøkt å finne steder i Asia hvor jeg kan hjelpe til med veldedighetsarbeid i løpet av våren. Vi er tre personer og jeg har forsøkt å kontakte både kirker og veldedige organisasjoner, men ikke fått noen bra svar. Vi vurderer å dra ned uten å ha noe ordnet på forhånd, , men det hadde vært langt bedre om vi vet om et sted å sette kreftene inn før vi drar. Her dere anelse om hvor vi kan henvende oss?

Mvh Jenny

SVAR: Hei Jenny.
Det finnes en hel rekke velde-
dighetsorganisasjoner som
arrangerer frivillig- og velde-
dighetsarbeidsturer til Asia.
I Norge kan du for eksempel gå inn på http://europa.eu/youth/volunteering_-_exchanges/index_no_no.html eller søke på ledige stillinger på: http://www.folkehjelp.no/. Det er ofte vanskeligere og dyrere enn man trodde å jobbe gratis. Ofte kreves arbeidserfaring, utdanning, målbevissthet og penger. Det finnes en rekke organisasjoner hvor man kan betale en liten sum for å få jobbe med, som for eksempel www.volunthai.com (Thailand) eller www.voluteerhimalaya.org (Nepal). Lykke til!

Hilsen Erlend

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden