Hva synes du om REIS? Har du ris eller ros, eller har du et reisemål du ønsker å vite mer om? Har du tips til bra hoteller, restauranter eller barer? Send en e-post til oss på magasinet@reis.no.

Beste europeiske reisemål SPØRMÅL: Jeg er en student som sammen med kjæresten min ønsker å dra på tur til Europa i sommer. Som så mange studenter har heller ikke...

Beste europeiske reisemål

SPØRMÅL:

Jeg er en student som sammen med kjæresten min ønsker å dra på tur til Europa i sommer. Som så mange studenter har heller ikke jeg mye penger å bruke på dette, og lurer derfor på hvor vi skal dra? Kan du/dere hjelpe oss med dette?

Hilsen Martin

SVAR: Hei Martin.
Spørsmål som dette er alltid veldig vanskelig å svar på. Alt er avhengig av blant annet hva du liker, hvor lenge du skal være borte og hvor mye du har å bruke.
Men hvis jeg skal forsøke meg, jeg ville enten dratt sydøst eller sydvest i Europa. Bulgaria og Tyrkia blir ofte trukket frem som to favorittdestinasjoner for lavbudsjettreisende. Mye kan være sant i dette, men da må du være forbredt på å møte andre turister; mange andre. Hvis du da ikke tar flyet direkte til for eksempel Istanbul og lar deg forføre av byens mystikk og særegne historie.
Det billigste blir som regel å dra med en turoperatør, men for eksempelvis å komme seg til Istanbul må du gjøre regning med å betale litt mer for flybillett og hotell enn det du kan finne gjennom charterselskapene. Men for meg blir også opplevelsen større, hvis du da ikke er ute etter å ligge pal ved et basseng eller en strand hele dagen. Hvis du bestiller nå kan du likevel slippe unna med godt under 2 000 kroner for tur-retur-billett.
Et annet reisemål som både er veldig vakkert men også rimelig, er Lisboa. Byens og faktisk hele landets stemning er særegen i europeisk målestokk, og det er fortsatt svært rimelig her. Hvis du har mulighet til å dra i juni, kan du fortsatt finne flybilletter til like over 1500 kroner tur-retur. Byen bugner over av bra og billige hoteller, og byen er absolutt verd et besøk.
Uansett er det beste tipset for å slipp å bruke mye penger å bestille både fly og hotell så tidlig du kan.
God tur!

Hilsen Erlend

Motelltips
USA er som skapt for å kjøre rundt i. Ved hver eneste by er det flere motell med bra standard, som regel også med et svømmebasseng å dyppe seg i. Ennå billigere kan du gjøre det hvis du klarer å oppdrive et hefte med rabattkuponger, for eksempel Room Savers. Dette kan du få tak i på bensinstasjoner eller skrive ut fra www.roomsavers.com. Vi sparte mellom tretti og femti prosent takket være kupongheftet. Det går ikke an å reservere rom i forveien, men vi fikk nesten alltid plass likevel. Det kostet som regel mellom 200 og 400 kroner natten, og hvert rom inneholdt to brede senger for to voksne og to barn. Som oftest var også frokost inkludert – alt fra eggerøre og bacon til en nærmest sukkerlakert donut.

Hilsen Johanna

Veldedighetsarbeid
SPØRMÅL: Hei REIS
Jeg har forsøkt å finne steder i Asia hvor jeg kan hjelpe til med veldedighetsarbeid i løpet av våren. Vi er tre personer og jeg har forsøkt å kontakte både kirker og veldedige organisasjoner, men ikke fått noen bra svar. Vi vurderer å dra ned uten å ha noe ordnet på forhånd, , men det hadde vært langt bedre om vi vet om et sted å sette kreftene inn før vi drar. Her dere anelse om hvor vi kan henvende oss?

Mvh Jenny

SVAR: Hei Jenny.
Det finnes en hel rekke velde-
dighetsorganisasjoner som
arrangerer frivillig- og velde-
dighetsarbeidsturer til Asia.
I Norge kan du for eksempel gå inn på http://europa.eu/youth/volunteering_-_exchanges/index_no_no.html eller søke på ledige stillinger på: http://www.folkehjelp.no/. Det er ofte vanskeligere og dyrere enn man trodde å jobbe gratis. Ofte kreves arbeidserfaring, utdanning, målbevissthet og penger. Det finnes en rekke organisasjoner hvor man kan betale en liten sum for å få jobbe med, som for eksempel www.volunthai.com (Thailand) eller www.voluteerhimalaya.org (Nepal). Lykke til!

Hilsen Erlend

RELATERTE ARTIKLER

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Reiserådet forlenges – dette må du vite om forsikring

Tirsdag forlenget norske myndigheter det globale reiserådet til 1. mars. Her er noen råd til deg som klør...

Etter pandemien: Tid for charter!

Men hvilke destinasjoner vil bli mest etterspurt, og hva gjør turoperatørene for at kundene skal føle seg trygge?

Slik gjør du din Las Vegas-ferie magisk

Las Vegas er en populær feriedestinasjon blant norske turister. Det er det mange gode grunner til. For det...

REIS 6-2020 ute nå – helt gratis!

Så lenge pandemien varen vil REIS åpne sine spalter for alle reiseinteresserte. Her finner du derfor den nyeste...

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden