Hva synes du om REIS? Har du ris eller ros, eller har du et reisemål du ønsker å vite mer om? Har du tips til bra hoteller, restauranter eller barer? Send en e-post til oss på magasinet@reis.no.

Hei REIS SPØRMÅL: Jeg planlegger en tur til Rio de Janeiro, men lurer på når de beste karnevalene er der? Hilsen Charlotte SVAR: Hei Charlotte. Karnevalene pågår samtidig alle...
Lisboa

Hei REIS

SPØRMÅL: Jeg planlegger en tur til Rio de Janeiro, men lurer på når de beste karnevalene er der?

Hilsen Charlotte

Karneval i Rio de Janeiro.

SVAR: Hei Charlotte. Karnevalene pågår samtidig alle steder verden rundt. De avholdes nesten alltid i februar, uken før det vi kaller fastelavn her hjemme. Fastelavn er nemlig som regel den siste dagen i karnevalet.
Grunnen til at karnevalet ikke avholdes på samme dato hvert år, er at det har med påsken å gjøre. Det er 40 dager før påsken at karnevalet hvert år blir feiret. Ordet karneval kommer fra det latinske ordet carnevale – antageligvis er ordet satt sammen av carne-levare som betyr ”ta bort kjøttet”. Tradisjonen er med andre ord en slags kristen ramadan hvor man faster, men har utviklet seg til noe ganske annet gjennom tidene.
I Brasil finnes det karnevaler overalt, og feires uten stopp i en uke. De største, mest sexy, mest internasjonale og med flest turister, finner du i Rio de Janeiro – dette kalles på folkemunne ”verdens største fest”. Mange synes likevel karnevalet i Salvador, et stykke nord for Rio, er det beste. Langt færre turister, men har dessverre hatt noen stygge voldsepisoder de siste årene.
Men alle byer og småsteder i Brasil mener sitt karneval er det beste og legger all stolthet og ære i å gjøre mest mulig ut av det.

Hilsen redaksjionen

Gamle nummer av REIS

SPØRMÅL: Hei. Jeg kommer over REIS for første gang hos min frisør for ikke så lenge siden. Jeg likte magasinet svært godt – det appellerer jo både til hjernen, hjertet og øynene. Det jeg lurer på er om dere har gamle nummer og årganger til salgs?

Hilsen Tone

SVAR: Hei Tone. Først og fremst: Takk for hyggelige ord og tilbakemelding! Dernest: Vi har dessverre ikke gamle nummer av REIS til salgs. Er det noe spesifikt du er ute etter kan du ta kontakt med meg, så skal jeg forsøke å hjelpe deg. Ellers ligger det meste av tidligere artikler ute på www.reis.no. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre og oppdatere siden, men håper du også kan finne inspirasjon og informasjon der som i magasinet.

Hilsen Erlend

Storbyferie

SPØRMÅL: Hvilke storbyer i Europa
vil dere anbefale fire gutter på 25 år å dra til?

Hilsen Kristoffer

SVAR: Hei Kristoffer. Det kommer helt an på hva du og dere er ute etter og når dere ønsker å dra. Selv er jeg svak for Lisboa, og jeg mener byen passer ypperlig til fire unge menn. Foruten å være en ekstremt vakker kan den tilby veldig god mat, vin og overnatting for en billig penge. Men det er likevel stemningen i byen som skiller seg ut fra andre europeiske hovedsteder. Om dagen går livet sin rolige gang, om natten samles alle festglade ute i gatene for en øl eller en caipirinha på fortauskanten. Livemusikk strømmer ut fra caféene og innbyggerne er lette å komme i kontakt med. Dessuten har byen en rekke nattklubber som er åpne til de tidlige morgentimene.
Men det er selvsagt mange andre byer som også passer bra. Hvis du kjøper neste REIS, nummer 1 i 2010, vil du finne ti storbyfavoritter som vi i REIS-redaksjonen har valgt ut.

Hilsen Erlend

RELATERTE ARTIKLER

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine...

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Reiserådet forlenges – dette må du vite om forsikring

Tirsdag forlenget norske myndigheter det globale reiserådet til 1. mars. Her er noen råd til deg som klør...

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden