Hva synes du om REIS? Har du ris eller ros, eller har du et reisemål du ønsker å vite mer om? Har du tips til bra hoteller, restauranter eller barer? Send en e-post til oss på magasinet@reis.no.

Kjære Reis-redaksjonen SPØRMÅL: Jeg har nå brukt usannsynelig mange timer på å lete etter et bra hotell i Vestindia, og lurer nå på om dere kan hjelpe meg? Hotellet...

Kjære Reis-redaksjonen

SPØRMÅL: Jeg har nå brukt usannsynelig mange timer på å lete etter et bra hotell i Vestindia, og lurer nå på om dere kan hjelpe meg? Hotellet må selvsagt ligge på en nydelig øy… Gjerne et hotell som har fin innredning, gjerne kolonial stil, bambusmøbler, stilrent men likevel sjarmerende. Ut fra det jeg har sett på nettet virker det som alle hotellene der er store hotellkomplekser og ganske så tacky. For å gjøre det enda vanskeligere for dere skal hotellet også passe til å ha med et barn på nesten to år. Det må med andre ord ikke være for eksotisk som hus på påler i vannet eller liknende. Her dere noen tips?

Hilsen Helena Bielke
SVAR: Hei Helena. Det finnes mange ulike hotell og hotelltyper å velge mellom i Vestindia, Karibien eller Antillene som det jo også kalles. Dette er jo en region som omfatter et tredvetalls land og et hav av øyer som går under den samme betegnelsen. I redaksjonen har vi likevel en favoritt – hotellet heter Parrot Cay og er et stilrent spahotell i Providenciales på Turks- og Caicosøyene. Her tror vi den følelsen du leter etter finnes, til og med butlerservice tilbyr hotellet, alt innpakket i en herlig luksuriøs stemning. Dette er et dyrt hotell, men det er vel verd å forsøke det, om det så bare er for en natt. Det finnes også billigere alternativ på den samme øya.
Tlf: +1 649 946 77 88
Nettside: www.parrotcity.como.bz
Pris dobbeltrom: rundt 4 000 kroner.
Hilsen Erlend

Skiferie i Argentina

SPØRMÅL: Jeg skal til Argentina snart, og har hørt snakk om at det er noen gode skisteder der. Har dere i redaksjonen noen anbefalinger om et bra sted med gode hoteller? Veldig takknemlig for tips og gjerne også om når jeg bør dra dit.
Hilsen Marianne

SVAR: Hei Marianne. Vi synes du skal dra til fantastiske San Carlos de Bairloche, et klassisk skisted ved foten av Andesfjellene i Argentina. Her kan du bo på Llao Llao Hotel, et femstjernes hotell som kan tilby det meste av hva du måtte begjære. Unik natur, enestående service og umiddelbar nærhet til skianlegg, golf og turområder. Det er best å dra hit fra juli til august, hvis det først og fremst er skiturer du er på jakt etter. I denne perioden tilbyr til og med hotellet spesielle turer for sine gjester. Mange flyselskap flyr til Argentina, men du må mellomlande i Buenos Aires for å komme til Bariloche.
Adresse:
Avenida Ezequiel Bustillo, Bariloche
Tlf: + 54 294 444 85 30
Nettside: www.llaollao.com
Pris dobbeltrom: fra 1500 kroner i lavsesongen

Hilsen Erlend

Må man ha visum?

SPØRMÅL: Finnes det en oversikt over land norske statsborgere trenger visum for å besøke? Jeg skal til flere land i Midt-Østen og er usikker på hva jeg skal gjøre med dette.
Hilsen Gunnar

SVAR: Hei Gunnar. De sidene jeg synes er best å bruke, er Utenriksdepartementets egne sider. Di finner man her: www.landsider.no. Her står det også om situasjonen i de forskjellige landene, om hva du trenger av visum og hvor mye det koster. Jeg var nylig selv i Syria og Libanon og vet av erfaring at du kan kjøpe visum på grensene her eller på flyplassen. Det råder vilt kaos og prisene du får oppgitt føles som om de mer er tatt ut av luften enn at de finnes i en eller annen regelbok. Jeg betalte forskjellige beløp hver gang jeg krysset landegrensene, og du må beregne minst en time eller to de forskjellige stedene. Ha alltid med deg kontanter både fra det landet du kommer fra og kontanter fra det landet du drar til. Som regel koster det noe å dra ut av det ene landet, og så må man betale for å komme inn i det neste. Har du ikke med deg egnet valuta, blir kursen du betaler lett svært ugunstig. Uansett; regionen du drar til er fantastisk, og vi ønsker deg en god tur!

Hilsen Erlend

RELATERTE ARTIKLER

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Tyskland avlyser oktoberfesten for andre år på rad

Tysklands berømte og godt besøkte oktoberfest blir avlyst for andre år på rad, også i år på grunn...

30. juni åpnes dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I Danmark vekkes våre favoritteventyr til live når H.C. Andersens Hus åpner i Odense 30. juni. Opplevelseshuset er...

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Til hjelp mot flyskrekk

Rundt 350 000 nordmenn har flyskrekk. I en bok har flykaptein Steve Allright fra British Airways og psykolog...

Kategori
FlyreiserForbrukerstoffNyheterVerden