Reisetrender i høst: Her drar nordmenn

Hva velger du i høst - Storby eller sol og late dager?
Her er høstens reiselivstrender
Mange nordmenn skal vekk i høst – enten det er for å oppleve en storbyweekend eller for å få varme og sol. Dette er de mest populære reisemålene for nordmenn i høst.

Tekst: Emil Andre R. Engø
Mail: emil@reis.no

Omtrent en tredjedel av oss tar seg fri i høstferien. Undersøkelser reisebyrået TUI har gjort viser at omtrent halvparten av de som tar fri drar til utlandet i høstferien. Mange velger naturligvis en tur på hytten eller å slappe av hjemme, men blant de som tar turen utenlands er det noen reisemål som seiler opp som favoritter.

Vekst for Tyrkia

Tyrkia er et av landene som opplever størst vekst. Etter urolige år har feriefavoritten opplevd en ny renessanse. Godt hjulpet av en svak valuta gjør at ferien nå er enda billigere enn den var for kort tid siden. Valutafallet har gjort at kronen har styrket seg markant mot den tyrkiske liraen. Det gjør at du får mer for pengene, selv om mange importerte varer er blitt dyrere i Tyrkia den siste tiden.

Les også: Prisras på norsk feriefavoritt

– Nordmenn flest velger soltrygge europeiske reisemål i høstferien, og 80% av de som reiser utenlands med TUI er barnefamilier. Kreta, Rhodos og Mallorca er toppvalg for de aller fleste, men Tyrkia er fortsatt den destinasjonen med størst vekst i sommer og også i høstferien, sier Nora Aspengren, kommunikasjonssjef i TUI.

Temperaturene er fortsatt behagelige i Tyrkia langt ut på høsten. Gjennomsnittstemperaturen er 25 grader i september og noe kaldere i oktober i Antalya. Badetemperaturene er enda høyere enn lufttemperaturen. Her er det mulighet for en ekstra uke med supersommer for badeløver og solhungrige nordmenn.

Les også: Åtte varme reisemål i vinter

Reiselysten er på topp i høst skal en tro tall fra TUI. De har solgt 30 % flere reiser i høst enn på samme tid i fjor. Usman Jasrae i TUI tror den flotte sommeren har gitt mersmak. De gode tallene kom litt overraskende.

Dette er de mest populære destinasjonene med TUI i høst:

1) Kreta
2) Rhodos
3) Mallorca
4) Kypros
5) Tyrkia

Tid for storby

Reiseselskapet Ving melder om økt etterspørsel av turer til storbyer i høst. Byer som Barcelona, Paris, Roma og London er de mest populære storbyene. Praha, Riga og Lisboa er andre byer mange nordmenn velger å ta turen til i høst med Ving.

Det er ikke bare storbyer nordmenn reiser til i høst. Mange ønsker å oppleve Middelhavet når turistmengdene er lavere enn midt på sommeren.

Les også: Hit reiser flest nordmenn i sommer

– I tillegg til storbyer er det en del som velger å legge årets «Sydentur» til høsten. Da er det ikke fullt så mange turister og heller ikke fullt så varmt i Middelhavsområdene. Hellas er veldig populært på denne tiden av året, sier informasjonssjef i Ving Siri Røhr-Staff til REIS.

I høstferien velger mange barnefamilier å reise til utlandet. Dette er de mest populære destinasjonene med Ving i høstferien:

1) Mallorca
2) Gran Canaria
3) Kreta

4) Rhodos

5) Kypros

 

Visste du at REIS har en nyopprettet facebookgruppe? Bli medlem for å stille spørsmål, dele opplevelser og bli inspirert! Link til gruppen finner du ved å trykke på bildet under.

Norsk reiseforum

RELATERTE ARTIKLER

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine...

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Reiserådet forlenges – dette må du vite om forsikring

Tirsdag forlenget norske myndigheter det globale reiserådet til 1. mars. Her er noen råd til deg som klør...

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden