Hawaii – strand, natur og historie

Hawaii vært en eksotisk drøm siden jeg var liten, og jeg tror mange nordmenn deler den. ...

Opprinnelig var det de vakre strendene som lokket, men det er så uendelig mye mer å oppleve i øygruppen. Med vakker natur er det mange muligheter for fotturer, og historien har også en viktig del.

Første stop var Honolulu, på øyen Oahu. Byen i seg selv er kanskje ikke den mest spennende, men vi leide bil og kjørte litt rundt på øyen. Et fint sted å besøke på veien er Punchbowl National Memorial Cemetery, som ligger på en høyde med panoramautsikt over byen. Solnedgang på Waikiki beach er også fint å få med seg. Nå skal det sies at jeg er svært glad i både utsikt og solnedganger.

Honolulu panorama, sett fra Punchbowl National Memorial Cemetery. Hawaii

Panoramautsikt over Honolulu, sett fra Punchbowl National Memorial Cemetery.

Honolulu sett fra Punchbowl National Memorial Cemetery, Hawaii

Waikiki beach, Hawaii

Waikiki beach i Honolulu.

En drøy halvtimes tid fra Honolulu finner du Kailua og Lanikai beach. Kilometer på kilometer med finkornet sandstrand, så det er fullt mulig både å finne seg en plass litt for seg selv for soling, men også gå lange turer langs strander hvis du er den rastløse typen. For min del passet kombinasjonen ypperlig.

LanikaiKailua beach, Hawaii

Lanikai/Kailua beach.

LanikaiKailua beach, Hawaii LanikaiKailua beach, Hawaii
LanikaiKailua beach, Hawaii

Pearl Harbour ligger ikke så langt fra Honolulu, og er definitivt verd et besøk. For å komme ut til USS Arizona Memorial bør billettene bestilles online på forhånd, ettersom det er begrensinger på antall besøkende hver dag. Prisen er bare symbolsk, og koster 1,5 $.

Besøket starter med en informasjonsvideo om angrepet, som gir en generell innføring av det to timer lange angrepet 7. desember 1941 som ødela 21 skip, 347 fly og drepte 2335 amerikanske soldater. De så faktisk flyene radaren, men trodde det var deres egne fly tilbake etter et oppdrag.

Restene av USS Arizona fortsatt ligger i bukta der den sank, og over der broen pleide å være, har de laget en hvit bro som et minnesmerke. For å komme dit er det et par minutter med båt. Minnesmerket hadde alle navnene på de falne soldatene, men også navn på overlevende fra angrepet. De som var om bord og overlevde velger vanligvis å bli kremert når de dør, og urnen blir senket inn i skipet slik at de kan hvile i fred med resten av mannskapet. Det var en veldig spesiell opplevelse å være der ute, så hvis du har sjansen, vil jeg absolutt anbefale å dra dit. Selv om du ikke får mulighet til å dra ut til minnesmerket, er det en museumsdel på land også.

Broen på USS Arizona Memorial, Pearl Harbour, Hawaii

Broen på USS Arizona Memorial i Pearl Harbour.

USS Arizona Memorial, Pearl Harbour, Hawaii

Hawaii består av flere øyer, så vi bestemte oss for å fly til øyen Kauai. Igjen leide vi bil for å komme oss litt rundt, og kjørte mot Waimea Canyon. Naturen var simpelthen vakker, med fantastisk fargespenn i canyonen, alt fra rødbrun jord til lysegrønne trær. Noen av disse fargene finner du også igjen i fjærene av de mange ville hanene som løper rundt overalt.

Waimea Canyon på Kauai, Hawaii.

Waimea Canyon på Kauai.

En av de mange fargerike ville hanene på Kauai, Hawaii.

En av de mange fargerike villhanene på Kauai.

Vårt mål var å gå Awa Awapuhi-stien. Vi parkerte på parkeringsplassen like ved mile-markør nr. 17 på Highway 550. Fotturer jeg er vant med fra Norge (og for så vidt andre steder) starter som regel med å gå oppover, men dette er en 5 km vandretur i nedoverbakke fra ca. 1255 m.o.h. til nesten 500 m.o.h. Du må selvfølgelig gå opp igjen også, men det er definitivt vel verdt turen! Utsikten under turen er fantastisk, og jo nærmere du kommer klippene og kystlinjen, jo mer spektakulær blir panoramautsikten.

Awa Awapuhi trail på Kauai, Hawaii

Awa Awapuhi trail på Kauai.

Flott utsikt. Awa Awapuhi trail på Kauai, Hawaii

Belønningen! Nydelig utsikt, definitivt verd turen!

Nydelig utsikt. Awa Awapuhi trail på Kauai, Hawaii

Så hva venter du på? La drømmen om Hawaii bli til virkelighet!

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden