Hellas et perfekt reisemål 365 dager i året

Hellas er så mye mer enn sol, strand og bad

Hellas er et perfekt reisemål som du gjerne må besøke i vinter. Trivsel gjelder ikke bare fysisk helse. Det er en generell følelse av en indre glød av helse, kraft og skjønnhet. Det er en prosess uten ende. Med et av de beste klimaene i verden, med en unik og variert natur, samt en av de sunneste diettene i verden, er Hellas det ideelle reisemålene med hensyn til både mental og fysisk helse, for ikke å snakke om velvære.

Aristoteles sitt motto var: «Sinnets energi er livets essens».

 

Helse, velvære, spa og varme kilder

Varme mineralrike kilder med naturlige helsebringende egenskaper finnes 850 steder og gjør Hellas er et perfekt reisemål også for de som søker spa . Det sies at de har gunstig innvirkning og helbredende effekt på en lang rekke kroniske helseplager. Kombinert med de helbredende effekten av sjøvann, tang og gjørme fra sjøen, hjelper det deg å redusere stress og angst, samtidig som du for en sterke mental helse.

Evia, noen ganger kalt «Euboia», er den nest største øya i Hellas og den tredje største i det østlige Middelhavet. Den ligger nært Athen i prefekturet Attika. Hellas er administrativt delt i 51 prefekturer som igjen er fordelt på 13 periferier, ikke ulikt vår oppdeling i fylker og kommuner.

Aidipsos i Evia er Hellas sin best kjente spadastinasjon. Foto GNTO/Y. Skoulas – Aidipsos

 

Aidipsos ligger i Evia, og er sannsynligvis den mest berømte spa-byen i Hellas. Denne skjønne lille byen ligger i Nord-Evia, og har forbindelse til fastlandet med ferge fra Arkitsa i Fthiotida-regionen i Sentral-Hellas, 152 kilometer fra Athen. Kjører du bil eller tar buss, tar turen under to timer om du følger riksvei E75 fra Athen.

De helbredende egenskapene til Aidipsos termiske kilder er kjent siden antikken og er nevnt i skriftene til Plutarch, Strabo og Aristoteles.

Les mer: Evia

 

Feriestedet Kamena Vourla ligger 178 km nord for Athen, og er et av de mest berømte feriestedene i Hellas.  De varme kildene her har vært kjent i mange århundrer for sine terapeutiske egenskaper. I 1926 oppdaget kjemikeren Michail Pertesis at vannet hadde eksepsjonelt høyt innhold av radon, noe mange mener er årsaken til at vannet er svært godt for helsen.

De varme kildene i feriestedet Kamena Vourla ,178 km nord for Athen, har vært kjent i mange århundrer. Foto GNTO/M. Mandreka – Kammena Vourla

 
Les mer: Varme kilder

 

Corinth sommer som vinter

Prefekturet Corinth er et av de mest attraktive reisemålene for både vinter- og sommerferier. De små landsbyene, med sine fantastiske strender, tiltrekker besøkende både fra Athen som er i nærheten og fra resten av Hellas, og selvfølgelig også fra utlandet.

Corinthia er et prefektur som kombinerer naturlig skjønnhet, turistattraksjoner og turer med fokus på arkeologi.  Du kan besøke det gamle Korint, Nemea som er kjent for sine vingårder, Heraion, Isthmia, Epidaurus, Mycenae og flere andre interessante og vakre steder.

I Nord-Korint møter grønt land det blå av havet langs en lang kystlinje bare 85 kilometer fra Athen.

Kystbyen Loutraki som er internasjonalt kjent for sine varme kilder og spa, ligger ved foten av Geraneiafjellet, i den nordlige delen av Korintabukten.

Les mer om:Loutraki
Les mer om: Corinth

Kystbyen Loutraki er internasjonalt kjent for sine varme kilder. Foto GNTO/Loutraki

 

Vrachati som ligger 12 kilometer fra Corinth har blitt en stor turistattraksjon de siste årene. Dette er et frodig område nær sjøen, med mange tavernaer, restauranter og kafeer. Vrachati er også et ideelt reisemål for familier.

 Vrachati har blitt et poplært reisemål de siste årene. Foto GT

 Vrachati har blitt et poplært reisemål de siste årene. Foto GT

 

 

Hellas på to hjul

Hellas er et flott land for de som elsker å sykle. Sykkelferie gir følelse av frihet, og ferieformen har blitt en egen reisekultur. I Hellas har sykling lange tradisjoner. Det er rundt 80 klubber i landet som er involvert i ulike former for sykkelsport, inkludert banesykling, BMX og terrengsykling.

Det er flere godt tilrettelagte sykkelstier. Noen strekninger er veldig krevende på grunn av kupert terreng, mens andre er mindre fysisk krevende, men minst like vakre. Er du en syklist, vil du raskt oppdage at Hellas har et fantastisk landskap som byr deg på vakre turopplevelser.

Her får du de beste sykkelopplevelsene:

 

Athen og halvøya Attica

Athen, hovedstaden i Hellas, som kan tilby både fjellets gleder og opplevelser ved havet, begge deler like tilgjengelig, er en sted som begeistrer syklister. Her kan du oppleve fortryllende sykkelturer som passer for både voksne og barn i alle aldre. Det er bare å hive seg på sykkelen!

Ta med deg familien, og følg trygge sykkelruter gjennom parker og på egne sykkelfelt.

Lar du historien være din guide får du du spennende og lærerike sykkelturer …

Les mer:  På sykkel i Athen

 

Athen og -Aticca er godt tilrettelagt for sykkelturer. Foto GNTO/Y. Skoulas

 

Thessaloniki er by med sykkeltradisjoner

I Thessaloniki har sykling vært en tradisjon i mange år. Det er nylig lansert et sykkelutleieprogram med lave priser, slik at både besøkende og innbyggere kan glede seg over sykling som både rekreasjon og som et praktisk fremkomstmiddel.

Les mer: Besøke greske byer på sykkel

 Det hvite tårnet ved Thessloniki sin havn. Foto GNTO/K. Kouzouni

 

Thessalia er skapt for sykling

Noen byer, som Volos, er på grunn av det flate terrenget som byens veinett ligger i spesielt egnet for syklister. I Trikala bruker mange sykler når de skal ta seg frem i byen. Sykling er en del av byens «sjel» og en aktivitet som er sentrert rundt konkurransesykling, som er en del av det sosiale livet i den vakre byen.

Byen Volia er flat og lett å sykle i. Foto GNTO/Y. Skoulas

I Karditsa, som også ligger i Thessalia, er det et omfattende nettverk av sykkelstier både i byen og omgivelsen rundt byen. De har en samlet lengde på fjorten kilometer som gjør det lett for både befolkningen og besøkende å ta seg rundt i byen på sykkel.

Les mer: Besøke greske byer på sykkel

 

Karditsa er en by som er godt tilrettelagt for sykling. Foto GNTO/Y. Skoulas

 

Larissa byr på rikt dyreliv

Larissa, er en by omgitt av frodige daler, og noen av de mest imponerende fjellene i Hellas. Med en befolkning på cirka 130 000 innbyggere, er det en by der gammel historie og lange landbrukstradisjoner blandet med det moderne liv.

Mot nord og øst ligger Kamvounia-fjellene, med fjellene Titaros, Olympus, Ossa (også kalt Kissavos) og Mavrovouni som en naturlig enklave. Olympus er med en høyde på 2917 meter er det høyeste fjellet i Hellas. Fjellene rundt er skaper helt spesielle klimatiske forhold som gjør dette til et område med rikt dyreliv. Larissa er også det økonomiske sentrum i Thessaly, og byen er omgitt av vakre tradisjonelle landsbyer og tettsteder. Byen ligger bare 47 kilometer unna. borte (45 minutter med bil) fra de vakre strendene Agiokampos, Koutsoupiastranden og Nea Mesangalstranden på den Olympiske rivieraen.

Les mer: Larissa

 

Larissa inneholder også en spennende borg. Foto GNTO/Y. Skoulas

 

Epirus er elsket av terrengsyklister

Epirus er en region og et reisemål med natur som elskes av terrengsyklister. Her kan du krysse fjell og elver, og utfordre deg selv. Fra nord til sør er fjellkjedene avbrutt av fruktbare sletter og daler. Skogene og høylandet i Epirus er en ideell setting for lange turer på terrengsykkel.

Les mer: Epirus

 

Acheron-elven er en av mange flotte elver rundt Epirus. Foto GNTO/Y. Skoulas

 

Vandring over fjell og langs kyst

Du kan til fots utforske Hellas sine ulike landskap, se vakre bukter langs havet og ruinene etter gamle byer. Hellas er ganske enkelt optimalt for de som vil vandre. Det er umerkede ruter og godt organiserte stier.

Oppdag «det opprinnelige Hellas» og ta sjansen på å bli kjent med lokalbefolkningen i mindre feriesteder langs turstien.

Les mer: Vandring i Hellas

Med nærhet til både hovedstaden Athen og Hellas sin nest største by Thessaloniki, er området et ideelt reisemål for de som liker varierte aktiviteter. I tillegg til fotturer kan du prøve rafting, jeepsafari og terrengsykling

Her  klatring et fint alternativ siden fjellene her byr på variasjon i både vanskelighetsgrad og fysisk utholdenhet.

 

Fossefall ved Olympusfjellet. Foto GNTO/H. Kakarouhas

 

Opplev Alonissos i Nordlige Sporadene

Velsignet med naturlige landskap og omgitt av små øyer spredt rundt skjærgården, er Alonissos en øy som om du vil slappe av og nyte fotturer omgitt av furuskog, olivenlunder og frukthager. Øya er den mest avsidesliggende av øygruppen de Nordlige Sporadene. Her finner du også den marine Nasjonalparken i de Nordlige Sporadene. Her lever det blant annet sjeldne sjøfugler, delfiner og Middelhavets munkeseler.

Les mer: Alonissos

 

Alonissos er stedet du kan oppleve en flott marin park med rikt og spenennde dyreliv. Foto GNTO/Y. Skoulas

 

Gå fra Eptálofos for å hilse på orakelet

Gå ut fra landsbyen Eptálofos og gå hele veien til det forhistoriske Delphi, der orakelet en gang holdt til. Denne turstien er en del av et internasjonalt system med anbefalte fotturer.

 

Besøk tempelet hvor orakelet i Delfi holdt til. Foto GNTO/C. Moustafellou

 

Fjellbygda Aráchova

Aráchova er en fjellbygd som ligger vakkert til ved foten av Mt. Parnassus i Viotia i Sør-Hellas. Det er den mest kosmopolitiske vinterdestinasjonen i Hellas. Den en stor favoritt for lidenskapelige skientusiaster og kjendiser. Det er også en perfekt destinasjon for de som ønsker å slappe av i nesten uvirkelige omgivelse med moderne fasiliteter for besøkende.

Les mer: Arachova

 

Fjellbygda Aráchova, eller landsbyen om en vil, er en spennende opplevelse. Foto GNTO/K Vergas

Er du en naturelsker? Søker du spenning som vil gi det adrenalinkick? Karpenisi er da den ideelle destinasjonen. Her kan de oppleve tradisjonell gresk livsstil, samtidig som du kombinerer det med et mangfold av aktiviteter når som helst på året. Kast ikke bort tiden, men ta turen til dette hjertet av gresk natur og se kløfter med imponerende fossefall, tette skogsområder og fossende elvestryk!

Les mer: Karpenisi

 

Karpenisi er byen for naturelskere. foto GNTO/Compliments of P. Mourmas

I området ved Athosfjellet, i Chalkidiki, bare 500 meter fra «kystlandsbyen» Olympiada, finner du en fantastisk naturlig, kulturell, historisk og kulinarisk blanding av landskap og naturfenomener. Åsryggene på det frodige Aristotelian-fjellet, som er beskyttet av det europeiske verneprogrammet Convention Natura 2000, er kledd av tusenvis av trær i bøketrefamilien. Her vokser hele 404 forskjellige planter og urter. De samme som i sin tid fikk Alexander den store til å gjenkjenne floraen her fra Asia.. I de skrå åssidene er det  hundrevis av turstier, som går samles i stien Aristotelian Walk, den viktigste turstien i Europa. Et gresk reisemål de sent vil glemme.

Les mer: Området ved Athosfjellet

 

 

I området ved Athosfjellet finner du flott natur. Foto GNTO arkiv

 

Hellas er fjellkatring

I antikken var høye topper symboler for beskyttelse og frihet, men også for utfordringer for mennesket som alltid ville utforske jordens grenser. Klatring har fremdeles vært en tradisjon i Hellas, som tilbyr mange høyder å ta på seg.

 

Kalymnos har 80 klatreruter

På 1990-tallet begynte ryktet om Kalymnos gigantiske klipper å spre seg blant klatrere. Siden har klatrere fra hele verden kommet hit. Det er rundt 80 klatreruter, alle godt merket. Det er også gode muligheter for å finne nye ruter og områder å klatre i.

De beste forholdene for klatring finner du i september.

Kalymnos byr på hele 80 klatreruter. Foto GNTO/N. Smalios

Les mer: Fjellklatring i Kalymnos

 

Spennende klatring i Peloponnes i Sør-Hellas

Snakker vi først om klatring i Hellas, må Taygetos-fjellet nevnes. Det ligger på halvøya Peloponnes i Sør-Hellas Det byr på helt spesielle utfordringer og opplevelser.

Fjellets topp kan du nå både ved å bruke klatreruter og turstier. Hvis du velger å klatre, kan det gjøres via en kjølig dyp ravine. Du må beregne to til tre dager skal du nå toppen. Det er et reisemål for de spreke.

Les mer: Taygetosfjellet

Liker du å klatre kan Taygetosfjellet være en spennende utfordring. Foto GNTO/A. Bonette

 

Stå på ski i Hellas

Når folk flest tenker på Hellas, er det bilder av øyene med små hvite hus og en bakgrunn av blått hav og himmel de forbinder med landet som reisemål. Men Hellas er også et land med fjell, noen av dem ganske høye og om vinteren ofte dekket med mye snø.

Kan du forestille deg å kombinere et gresk cruise, en middag eller lunsj i taverna ved sjøen, med en helg med ski, snøbrett og et besøk i Akropolis? Gjerne avsluttet med det berømte nattelivet i Athen eller en reise til nærliggende ruiner i Delphi eller Argolis?

Alle som elsker vinter vet at når temperaturen synker øker adrenalinet. Alpinanlegg i Hellas tilbyr spenning til alle former for ski- og alpinsport Gjør dine ski og brett klare og oppdag de beste «skjulte» skistedene i Hellas.

Les mer: Topp 5 blant Hellas sine liten kjente skiresorter

Nordmenn forbinder strand og bad med Hellas. Men er er også et reisemål med flotte skiresorter. Foto GNTO/Elatohori Ski Center – Pieria

 
 
Les også: Vinterferie og alpinsentere i Hellas

 

Fugletitting i våtmarker

Du finner observasjonsposter for fugletitting i alle viktige fugleområder. For mer informasjon og kunnskap om fugler kan du besøke informasjonssentre.

Elleve store greske våtmarker er erklært som internasjonalt viktige (Ramsat Wetlands) for å bevare artsmangfold og bestander, og da særlig turede fuglearter. De siste årene har det blitt etablert informasjonssentre på de fleste av disse våtmarkene. For fugleinteresserte er Hellas et svært aktuelt reisemål.

Flamingoer er blant de mange fugleartene du kan oppleve i Evroselven sitt elvedelta. Foto GNTO/H. Kakarouhas

 

 

Les mer: Evros Delta

To gåsegripper sitter i treoppene i Dadiaskogen og speider etter et åtsel.

Photo: GNTO/H.Kakarouhas-Thrace, Dadia Forest

 

See more: Dadia Skogen

 

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden