Graffitibyen Granada

Granada er kjent for to ting: Alhambra – og graffiti. Førstnevnte er det imponerende byggverket fra Middelalderen på høyden over byen. Graffitien er av nyere dato....
Mange kommer til Granada for å oppleve de spektakulære veggmaleriene. (Foto: Bjørn Moholdt)

I det fjerne bakenfor skimter man de hvite toppene i fjellkjeden Sierra Nevada, som en himling i eventyrlandet. Et imponerende skue.

Mens det mauriske mesterverket og fjellene bak står der til evig tid er graffitien derimot noe som forandrer seg fra den ene dagen til den andre. De fargerike maleriene på dette bildet står der garantert ikke i dag, noe som for mange er grunn god nok for å dra tilbake – igjen og igjen.

[metaslider id=2742]

For de konstant skiftende veggmaleriene er faktisk blitt et varemerke for Granada, og noe særlig yngre mennesker valfarter for å se og bli inspirert av. Det arrangeres til og med ”graffiti-turer” rundt om i byen, blant annet i den ellers fargerike mauriske bydelen Aibicín rett vis a vis Alhambra.

Noen av bildene er rene kunstverk, andre mer som skisser å regne. Det er ikke alltid like vakkert, men sjelden uinteressant. El Niño de las Pinturas er en av de mest kjente kunstnerne i dag, men det dukker stadig opp nye talenter.

Dra dit, du kan ikke unngå å bli imponert over fantasien som oppvises på Granadas mange husvegger. Og skulle du likevel går lei har du alltids høydepunktet i maurisk arkitektur – Alhambra – å se frem til.

For å omskrive et kjent postulat – blir du lei av Alhambra er du lei av livet.

RELATERTE ARTIKLER

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Tyskland avlyser oktoberfesten for andre år på rad

Tysklands berømte og godt besøkte oktoberfest blir avlyst for andre år på rad, også i år på grunn...

30. juni åpnes dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I Danmark vekkes våre favoritteventyr til live når H.C. Andersens Hus åpner i Odense 30. juni. Opplevelseshuset er...

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Kategori
FeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden