Gastronomi og storbyweekend i Hellas

Ta en storbyweekend til en av Hellas sine storbyer og få en uforglemmelig opplevelse
Nyt greske delikatesser. Foto P. Merakos

Storbyweekend med gastronomi, kulturelle opplevelser blir stadig stadig mer trendy. En del av trenden er  et ønske om å få mer enn et overfladisk stereotypt forhold til populære storbydestinasjoner.

Den moderne reisende søker gjerne dypere kunnskap om kultur, leveforhold, og byens karakter. Greske byer tilfredstiller alle disse elementene, og er perfekte for de som krever mer ut av en storbyweekend.

Tekst Greek National Tourism Office/Reis

Gresk frokost. Foto K. Kouzouni

 

Athen – så gammel, men så moderne

Den greske hovedstaden er en by som tilbyr alt. Den har et pulserende kosmopolitisk bymiljø, med en rik kultur, en lang historie og et mildt klima.

Opplev Acropolis. Foto GNTO/Y. Skoulas

Avlegg Athens Dromeas et besøk. Photo: GNTO, Y. Skoulas

Byen er evige forlokkende  på besøkendefra hele verden, og gir et minneverdig opphold enten du er der for en kort weekend eller for et lengre opphold. Athen er byen du nyter dag som natt.

Stavros Niarchos Foundation i Athen. Foto: GNTO/Y. Skoulas

Les også: Finn inspirasjon i landet med verdens mest filmvennlig lys

Du kan bruk det moderne T-bane-,trikke- og jernbanetilbudet til å nå de fleste reisemål. Spaser langs promenaden nedenfor Akropolis, besøk sentrum  og de tradisjonelle bydelene, museene, de gamle historiske stedene og monumentene, teatrene og kunstgalleriene. Og husk å spare litt tid til byens forsteder også.

Dette skjer: Sjekk kommende begivenheter

 

Den nordlige forstedene er mer grønne og åpne enn andre områder. Her finner du gode restauranter, kjøpesentre, nattklubber og sportsfasiliteter.

Sørover kan du følge kysten langs den athenske rivieraen. Nyt og opplev den solfylte kysten av Sør-Attika, besøk historiske steder, slapp av ved sjøen, ta en forfriskende dukkert eller kos deg eller andre aktiviteter i sjøen du måtte like.

En romantisk rusletur langs Faliro i Athen? Foto: GNTO/Y. Skoulas

 

Finn flere romantiske steder i Athen her

 

Enten du reiser for forretninger eller fornøyelse, er Athen det perfekte valget for å mikse begge deler, når som helst på året!

Les mer om Athen her

 

Thessaloniki – et eventyr

Thessaloniki (520 km nord for Athen), er den nest største byen i Hellas og det viktigste sentrum i denne del av Hellas. Elegant og raffinert, den greske «Lady of the North» er en moderne livlig by som ønsker å dele sin historie og kultur med besøkende.

Thessaloniki er det ideelle reisemålet hvis du er i mood for en storbyweekend eller en midtuketur.

Kirken St. Panteleimonas i Thessaloniki. Photo: GNTO, H. Kakarouhas

Promenaden nede ved sjøen mot Thermaikosgulfen er et favorittsted både blant lokabefolkning og besøkende. Promenaden lstrekker seg fra den nye sjøsiden (Nea Paralia) forbi Macedoniapalasset og videre til til Thessalonikis konserthus, en strekning på hele fire kilometer.

Thessalonikis vakre havnepromenade. Foto GNTO/H. Kakarouhas

Hele området har blitt rehabilitert og nye fornøyelsesparker har blitt bygget, med fontener og imponerende paraply-skulpturer laget av skulptøren George Zongolopulos.

De vakre paraplyskulturene laget av skulptøren George Zongolopulos. Foto: GNTO/H. Kakarouhas

Thessaloniki er en by som kan skryte av hele 35 museer og 12 gallerier. Samtidskunst har hatt et hjem her siden 1979, da Alexandros Iolas, en kjent gresk kunstsamler, donerte sin kunstsamling av verker laget av Andy Warhol, Max Ernst, Max Beckmann, Fluxus og andre kunstnere til det Makedonsk Museum for Moderne Kunst.

Konserthuset i Thessaloniki.  Photo: GNTO/H. Kakarouhas

Les mer: Kulturelle opplevelser i Thessaloniki

 

Thessaloniki er en gammel by med bymur. Photo: GNTO/H.Kakarouhas

Les mer om storbyferie i Thessaloniki her

Thessaloniki er også åsted for store utstillinger og festivaler. Blant de viktigste og mest kjente er Thessaloniki International Fair i september, Thessaloniki International Film Festival i november og Thessaloniki Book Fair i mai.

 

Les mer om Thessaloniki

Les også: Besøk Hellas for å oppleve historie, kultur og kunst

Les også: Hellas et perfekt reisemål 365 dager i året

 

Uteliv og gastronimiske opplevelser

Ikke glem at de to store byene i Hellas er også landets viktigste steder om en søker underholdning. Enten du ønsker å oppleve internasjonale kulturelle begivenheter, gå på konseter med klassisk eller moderne musikk, vinter som sommer, er byene ditt førstevalg.

Ønsker å danse natten lang til rytmer av både greske og internasjonal artister? Har du lyst til å spise middag etter midnatt? Mens du oppdager Athens og Thessalonikis omfattende natteliv kan du oppleve dette og mye mer.

Vassileos Konstantinou Avenue i Athen. Foto GNTO,/Y. Skoulas

 

Thessaloniki sine kulinariske tradisjoner er noe de lokale ivaretar på alvor. Byens tavernaer, restauranter og konditorier er kjent for deres smakfulle retter. I det gamle Ladadikedistriktet ved byens byporten på byens vestside var for 40 år siden tilholdssted for alle forretningsfolk som handlet med matvarer. I dag er området berømt for kulinariske opplevelser som tilbys på stedets spisesteder og barer. Mange av disse har levende musikk og har tilhold i gamle handelslokaler i de steinlagte smågatene. Med andre ord et perfekt for opplevelser når du reiser på storbyweekend.

En rekke nye spisesteder finner du i området ved Børsplassen (Plateia Chrimatistiriou). De ligger i små trange gater på tvers av eller parallelt med Lasonodougaten og Ermougaten. Her kan du kose deg med nydelig lokal mat eller god drikke i barer og nattklubber til tidlig morgen og reise hjem fra en storbyweekend mett på god mat, drikke og opplevelser.

Gjør en storbyweekend til en kulinarisk opplevelse ved å utforske greske delikatesser. Foto P. Merakos

 

Les mer om gresk snacks og  mat

 

Spis, drikk og dans til de tidlige morgentimer i Thessaloniki. Foto GNTO/H. Kararouhas

 Les mer om det fantastiske nattelivet i Hellas

 

 

 

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden