Airbnb eller hotell: København

Hva er billigst og gir deg mest for pengene i København?
Nyhavn i København er et populært område for turister

København for tusen kroner natta

Hovedstaden i Danmark, også kjent som Kongens by,  er et yndet reisemål for korte weekendturer. I snitt koster et hotellrom i København rundt 1.500 kroner, mens en Airbnb-leilighet koster i underkant av 1.100 kroner. Vi har sjekket prisene i Nyhavn som er et av de mest populære områdene.

Hotell

City Hotel Nebo

City Hotel Nebo er et tostjerners hotell en kort tur fra Nyhavn. Det ligger sentralt plassert i byen med nær tilgang til kollektivtrafikk og severdigheter som Tivoliet og Rådhusplassen. Rommene er utstyrt med et lite kjøkken som gjør det mulig å lage enkle måltider. Hotellet har fått en brukbar rating på 7,5 på Booking.com. Det er mulig å avbestille eller endre booking tett på oppholdet.

Badene er immidlertid delte og rommene ser relativt enkle ut uten nevneverdige fasiliteter tilknyttet hotellet. Frokost er ikke inkludert.

 

Hotel Windsor

Hotel Windsor er også et tostjernershotell. Det ligger sentralt og nært mange severdigheter. Bygget er gammelt, men rommene er innredet hakket mer personlig enn City Hotel Nebo. Hotellet serverer frokost som er inkludert i prisen. Hotellet har en rating på 7,4 på Booking.com og mange gjester trekker frem beliggenhet og rengjøring som et pluss. Fleksibel avbestilling.

Hotellet har delt bad på rommene til rundt en tusenlapp. Manglende fasiliteter trekker ned hos gjestene.

Airbnb

Leilighet en

Denne leiligheten ligger sentralt i byen. Den er romslig og har ett soverom, ett bad, stue og fullt utstyrt kjøkken. Leiligheten er moderne innredet og stor. Verten har fått full score på Airbnb og mange gjester trekker frem vertens velkomst og tips, samt rengjøring.

Grunnet leilighetens rating må du bestille i god tid for å få plass – og minimumsoppholdet er i høysesong på ti dager. Kanseleringsreglene er strenge.

 

Leilighet to

Den andre Airbnb-leiligheten ligger sentralt plassert ved mange severdigheter i København. Den har fullt utstyrt kjøkken og har fasiliteter som vaskemaskin. Verten har fått full score av gjestene. De trekker frem leilighetens beliggenhet og vertens hjelp. Leiligheten virker større enn de fleste rimelige hotellrom. Kanseleringsregler er like fleksible som de fleste hoteller.

For å leie leiligheten må du minst være fire netter om gangen, noe som ikke passer alle. Verten har også fått et par bemerkninger på renslighet.

 

REIS konkluderer

I København får du generelt sett mer for pengene om du velger Airbnb-leiligheter med et budsjett på 1.000 kroner natten. Leilighetene er i snitt større enn hotellrommene og du får med fullt utstyrt kjøkken, og i mange tilfeller fasiliteter som vaskemaskin. Dessverre har mange Airbnb-leiligheter i København regler for minsteopphold som gjerne er lengre enn en typisk weekendtur.

Tilbake til oversikten over alle byer

RELATERTE ARTIKLER

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Reiserådet forlenges – dette må du vite om forsikring

Tirsdag forlenget norske myndigheter det globale reiserådet til 1. mars. Her er noen råd til deg som klør...

Etter pandemien: Tid for charter!

Men hvilke destinasjoner vil bli mest etterspurt, og hva gjør turoperatørene for at kundene skal føle seg trygge?

Slik gjør du din Las Vegas-ferie magisk

Las Vegas er en populær feriedestinasjon blant norske turister. Det er det mange gode grunner til. For det...

REIS 6-2020 ute nå – helt gratis!

Så lenge pandemien varen vil REIS åpne sine spalter for alle reiseinteresserte. Her finner du derfor den nyeste...

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden