Airbnb eller hotell: København

Hva er billigst og gir deg mest for pengene i København?
Nyhavn i København er et populært område for turister

København for tusen kroner natta

Hovedstaden i Danmark, også kjent som Kongens by,  er et yndet reisemål for korte weekendturer. I snitt koster et hotellrom i København rundt 1.500 kroner, mens en Airbnb-leilighet koster i underkant av 1.100 kroner. Vi har sjekket prisene i Nyhavn som er et av de mest populære områdene.

Hotell

City Hotel Nebo

City Hotel Nebo er et tostjerners hotell en kort tur fra Nyhavn. Det ligger sentralt plassert i byen med nær tilgang til kollektivtrafikk og severdigheter som Tivoliet og Rådhusplassen. Rommene er utstyrt med et lite kjøkken som gjør det mulig å lage enkle måltider. Hotellet har fått en brukbar rating på 7,5 på Booking.com. Det er mulig å avbestille eller endre booking tett på oppholdet.

Badene er immidlertid delte og rommene ser relativt enkle ut uten nevneverdige fasiliteter tilknyttet hotellet. Frokost er ikke inkludert.

 

Hotel Windsor

Hotel Windsor er også et tostjernershotell. Det ligger sentralt og nært mange severdigheter. Bygget er gammelt, men rommene er innredet hakket mer personlig enn City Hotel Nebo. Hotellet serverer frokost som er inkludert i prisen. Hotellet har en rating på 7,4 på Booking.com og mange gjester trekker frem beliggenhet og rengjøring som et pluss. Fleksibel avbestilling.

Hotellet har delt bad på rommene til rundt en tusenlapp. Manglende fasiliteter trekker ned hos gjestene.

Airbnb

Leilighet en

Denne leiligheten ligger sentralt i byen. Den er romslig og har ett soverom, ett bad, stue og fullt utstyrt kjøkken. Leiligheten er moderne innredet og stor. Verten har fått full score på Airbnb og mange gjester trekker frem vertens velkomst og tips, samt rengjøring.

Grunnet leilighetens rating må du bestille i god tid for å få plass – og minimumsoppholdet er i høysesong på ti dager. Kanseleringsreglene er strenge.

 

Leilighet to

Den andre Airbnb-leiligheten ligger sentralt plassert ved mange severdigheter i København. Den har fullt utstyrt kjøkken og har fasiliteter som vaskemaskin. Verten har fått full score av gjestene. De trekker frem leilighetens beliggenhet og vertens hjelp. Leiligheten virker større enn de fleste rimelige hotellrom. Kanseleringsregler er like fleksible som de fleste hoteller.

For å leie leiligheten må du minst være fire netter om gangen, noe som ikke passer alle. Verten har også fått et par bemerkninger på renslighet.

 

REIS konkluderer

I København får du generelt sett mer for pengene om du velger Airbnb-leiligheter med et budsjett på 1.000 kroner natten. Leilighetene er i snitt større enn hotellrommene og du får med fullt utstyrt kjøkken, og i mange tilfeller fasiliteter som vaskemaskin. Dessverre har mange Airbnb-leiligheter i København regler for minsteopphold som gjerne er lengre enn en typisk weekendtur.

Tilbake til oversikten over alle byer

RELATERTE ARTIKLER

Endeløs gresk sommer

Athens og de Argosaroniske øyers skjulte skatter

Estepona – pris redusert fra € 2.050.000!

Til salgs: Nydelig penthouse med panoramautsikt i Esteponas mest eksklusive beachfront-bebyggelse!

Geilos best bevarte hemmelighet

I skyggen av gigantene Bardøla, Vestlia og Dr Holms Hotell ligger Geilo Mountain Lodge som en av Geilos...

Hellas: Naturlig skjønnhet og uvanlig dyreliv

Fra det pittoreske og vakre landskapet i Thrace til de dramatiske kløftene i Zakynthos – Hellas byr på...

REIS utgave 4/2020 gratis tilgjengelig nå!

Tips for fantastiske steder i Norge du kan besøke i høstferien – og inspirasjon for reiser ut av...

Pikk & pakk i Pompeii

Jeg har gledet meg til dette i en mannsalder, men må innrømme at opplevelsen tar en uventet retning:...

Kategori
FeaturedItaliaNyheterPå tur med Tom