Airbnb eller hotell: Budapest

Hva er billigst og gir deg mest for pengene i Budapest?
Gellert Hotel i Budapest er et dyrt og ekslusivt hotell. Men det er mange andre overnattingsmuligheter i Budapest. Foto Terje Engø

Budapest for tusen kroner natta

Den vakre ungarnske hovedstaden er et av de rimeligste alternativene for en europeisk storbyweekend. Budapests vakre arkitektur og storslåtte monumenter lokker tusenvis av nordmenn hvert år. Budapest er en av de billigste byene å overnatte i om du ser på Europa. En overnatting på hotell koster i snitt i underkant av 850,- kroner. Velger du å bruke Airbnb må du i snitt ut med omtrent 500,- kroner. Vi har sammenlignet hva du får for en tusenlapp nær sentrum.

Hotell

Adina Apartment Hotel

Dette firestjernershotellet ligger i utkanten av sentrum. Rommene er flotte og store. Gjestene har gitt hotellet en score på 9,1 på Booking.com. Renhold, fasiliteter og komfort er det som trekker ratingen mest opp. Hotellet har et flott treningsstudio og eget basseng for gjestene.

Frokost er ikke inkludert i prisen, og er relativt dyrt å bestille i tillegg til rommet, om en sammenligner med prisnivået i Ungarn. Avbestillingsvilkår er fleksible.

 

Lanchid 19 Design Hotel

Designhotellet ligger ved Donaus bredder. Mange rom har flott utsikt over elven. Rommene er store og badene er flotte. Hotellet ligger sentralt i Budapest, nært til mange severdigheter. Gjestene har gitt hotellet en vurdering på 8,6 på Booking.com. Det er særlig renhold og beliggenhet som får skryt.

Frokost er ikke inkludert, og er dyr i forhold til generelt prisnivå i Ungarn. Stort tillegg om du ønsker fleksibel avbestilling.

 

Airbnb

Leilighet en

Denne flotte leiligheten ligger sentralt ved Donaus bredder. Leiligheten er stor og fint innredet med en fantastisk utsikt. Her får du fullt utstyrt kjøkken og mange ekstra fasiliteter som air-condition, peis, tørketrommel og vaskemaskin.

Tid for innsjekking er begrenset til mellom 15:00 og 00:00. Du må avbestille fem dager før for å få oppholdet refundert.

 

Leilighet to

Utrolig stor og flott leilighet. Bedre beliggenhet i Budapest skal du lete lenge etter. Her har du nemlig utsikt mot Budapests største attraksjon; Parlamentsbygningen. Fasiliteter som fullt utstyrt kjøkken, peis og vaskemaskin hører med.

Innsjekking er begrenset til etter 15:00, og utsjekking er før 10:00 uten mulighet for oppbevaring av bagasje. Greie betingelser ved avbestilling.

 

REIS konkluderer:

Du kommer langt med tusen kroner når du skal overnatte i Budapest. Både hoteller og Airbnb-leiligheter i dette prissjiktet holder høy standard. Airbnb-leilighetene er utrolig flotte, men det er ofte begrenset når det er mulighet for å sjekke inn eller ut. Passer ikke tidene med dine ankomst- og avreisetider, kan det være greit å velge hotell som om du leter litt ikke trenger å koste så mye mer.

 

Sjekk Airbnb og hotell i andre byer. Gå tilbake til oversikten.

RELATERTE ARTIKLER

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Til hjelp mot flyskrekk

Rundt 350 000 nordmenn har flyskrekk. I en bok har flykaptein Steve Allright fra British Airways og psykolog...

Verdens mest bærektaftige by

Nylig offentliggjorde Lonely Planet sin årlige liste ”Best in travel 2021”, der Gøtborg vant kategorien ”Best Sustainable City...

Truls Svendsen gir deg 13 000 grunner til å besøke Nord-Norge

I fire hele timer gjengir han hva utenlandske turister sier om vår nordligste landsdel i sosiale medier.

Spaniamagasinet 2021

Her er Spaniamagasinet, vårens nyhetsbrev Spanias Turistkontor. Så er det bare å starte planleggingen for reisen etter pandemien...

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

Kategori
AnnonsørinnholdNyheterUSA