Airbnb eller hotell: Berlin

Hva er billigst og gir deg mest for pengene i Berlin?
Holocaustmonumentet ligger rett ved Brandenburger Tor i Berlin

Berlin til tusen kroner natta

En annen populær weekenddestinasjon for nordmenn er Berlin. Nordmenn valfarter til byen for å oppleve små barer, god mat og endeløse historiske attraksjoner. Berlin er kjent for å ha et rimelig overnattingstilbud sammenlignet med mange andre Vest-europeiske storbyer. Hotellrom koster i snitt 925,- per natt i Berlin. Airbnb-leiligheter sparer deg i snitt 187,- kroner natten med en gjennomsnittspris på 738,- kroner. Vi har sjekket prisene i den populære bydelen Mitte.

Hotell

Hotel Jurine Berlin Mitte

Hotellet har fått en rating på 8,0 på Booking.com som er svært bra. Gjestene trekker frem at 3-stjernershotellet ligger sentralt og nær kollektivtrafikk, men i et rolig område. Mange gjester trekker frem frokostbuffen som et pluss – men denne koster 133,- per gjest. Gode vilkår for avbestilling.

En rekke gjester bemerker at rommene er små og trange.

 

Hotel de France

Hotel de France ligger sentralt i Mitte. Hotellet har en flott bakgård. Det ligger nært kollektivtrafikk, som er et must skal du se og oppleve Berlin. Gjestene er veldig fornøyd med personalet og deres vennlighet. Samlet har hotellet en rating på 8,1 på Booking.com som er veldig bra. Hotellet har tre stjerner. Mange gjester er fornøyd med frokosten, men i likhet med de fleste hoteller i Berlin, må en betale ekstra for frokost.

Rom og bad er trange, noe mange gjester har poengtert. Wifi er kun tilgjengelig i resepsjonen på hotellet, og ikke på alle rom. Dårlige avbestillingsregler.

Airbnb

Leilighet en

Leiligheten ligger sentralt i et rolig nabolag i Mitte. Leiligheten er på hele 80 kvadratmeter, noe som gir deg mye større plass enn hos noe hotell i samme prisklasse. Gjestene har gitt leiligheten full score, og mange trekker frem vertens punktlighet og tilgjengelighet. Mange skryter også over renhold. Leiligheten ligger et par minutters gange fra nærmeste t-banestasjon.

Verten har strenge regler for avbestilling. Høyt depositum.

 

Leilighet to
Denne leiligheten har fått full score på Airbnb av nesten samtlige gjester. Den ligger sentralt og nært kollektivtransport. Leiligheten er ikke spesielt stor, men du har fullt utstyrt kjøkken, samt vaskemaskin tilgjengelig. De fleste gjestene trekker frem vertens tilgjengelighet. Avbestillingsreglene er fleksible for å være en Airbnb-leilighet.

 

REIS konkluderer

Du får mye for pengene uansett hvilket alternativ du velger sammenlignet med mange andre Europieske storbyer. Ønsker du å bo romslig gir Airbnb deg mest for pengene. Ønsker du mer fleksibilitet når det gjelder ombooking eller avbestilling kan det være lurt å velge hotell i Berlin.

RELATERTE ARTIKLER

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger

Et amerikansk skattkammer

Litt utenfor det livligste turisttråkket i New York ligger The Morgan Library & Museum – et veritabelt skattkammer...

Reiseforsikring: Stor pågang med Spania-spørsmål

De siste dagene har telefonen glødet om Spania hos Europeiske Reiseforsikring.

Den lykkelige øya

Aruba presenterer seg selv som ”One happy island”. For virkelig å banke det inn, blir jeg mottatt på...

Dette har du krav på om reisearrangøren går konkurs

Det anslås at nordmenn har milliarder av kroner i utestående avbestillings-refusjoner hos reisearrangører. Flere av disse vil trolig...

En øl i St. Ives

Vennskap, landskap og dovenskap: Livet blir rett og slett ikke bedre enn dette.

Kategori
EuropaFeaturedNyheterReportasjerStorbritannia