Folkets Reiselivspris til Norwegian

Kåret til det norske folks reisefavoritt under Grand Travel Award 2018, den årlige "Oscar-gallaen" for reisebransjen. ...
(Foto: Mette S. Fjeldheim)

Norwegian stakk av med seieren, tett fulgt av Gloppen Hotell og Fugletitting i Varanger.

I motsetning til de øvrige kategoriene i Grand Travel Award, hvor vinnerne stemmes frem av bransjen selv, er det de reisende som stemmer frem sine favoritter i Folkets Reiselivspris. Bak prisen står REIS, Dagsavisen og parkeringsselskapet FlightPark på Gardermoen.

En uhildet jury i Folkets Reiselivspris plukket ut 10 finalister blant en rekke gode kandidater som kjempet om henholdsvis gull, sølv og bronse. Juryen besto av Christine Baglo (reisejournalist Dagsavisen), Mette S. Fjeldheim (reiselykke.com og Årets Reiseblogger 2017), Bjørn Moholdt (sjefredaktør Travel News) og Tom Andersson (sjefredaktør REIS).

De 10 nominerte plasserte seg slik:

1) Norwegian
Ingen annen enkeltfaktor har betydd så mye for norsk reiseliv og de reisende som denne aktøren.

2) Gloppen Hotell
Den unge og innovative hotellsjefen Preben Moen (27) har skapt et unikt hotellkonsept i laksefiskernes ånd i Sandane på Vestlandet. Med eget bryggeri og utvikling av lokalmatprodukter av høy klasse.

3) Fugletitting i Varanger
Varanger er i løpet av året blitt en verdenssensasjon innen fugletitting. Rå arkitektur, rå natur, rå gatekunst. Og selvsagt helt rått fugleliv.

4) Gondolbanen i Loen
Nytt og spektakulært reiseprodukt i verdensklasse som skaper store ringvirkninger.

5) Vision of the Fjords
Hybridbåt som ikke forurenser våre vakre vestlandsfjorder. Går i turistrute mellom Flåm og Gudvangen. Den setter også en ny internasjonal standard for sightseeingcruise.  

6) Hurtigruten
Kysttraveren som er blitt en av Norges største og viktigste reiselivsprodukter, og som er blitt et utstillingsvindu for norsk lokalmat og lokale opplevelser.

7) Oslo
Oslo ligger i toppen av alle prestisjelister i høst. Kåret av Lonely Planet som et av de 10 hotteste storbyreisemålene i 2018.

(8) Nasjonale Turiststier
Statlig tilskuddsordning for å håndtere slitasje på naturen, søppelhåndtering, god tilrettelegging og ikke minst sikkerhet. Etter initiativ fra Hvitserk.

(9) Preikestolen
2017 var året da Preikestolen virkelig kom i rampelyset, både nasjonalt og internasjonalt.

(9) Basecamp Explorer
Norsk reiseselskap som legger til rette for helt unike opplevelser både på Svalbard og i Masai Mara. Bærekraft og samfunnsengasjement i verdensklasse.

2.500 personer avga sin stemme til sin norske reiselivsfavoritt.

RELATERTE ARTIKLER

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

6 sportslige tidsfordriv å drive på med hjemmefra

Når skjønnheten til en fantastisk sommer begynner å nærme seg,

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Dronning Sonja stiller ut på Røisheim

H.M. Dronning Sonja stiller ut egne kunstverk på Røisheim i sommer. Utstillingen som omfatter grafikk og keramiske arbeider...

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Kategori
EuropaFeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden