Her får du mest for pengene i 2015

Hotellsøkesiden Trivago har satt sammen en liste over reisemål hvor du får mest valuta for pengene i 2015. Aller øverst ligger byen Mostar i Bosnia-Herzegovina....
I følge Trivago er Mostar med den berømte broen byen der du får mest for pengene i 2015.

Byen som topper listen, Mostar, er mest kjent for den gamle broen, Stari Most, som byen også har sitt navn etter. Stari Most som stammer fra 1500-tallet blir oversatt til nettopp «den gamle bro», og er byens viktigste historiske minnesmerke og inkludert i UNESCOs verdensarvliste.

Trivagos undersøkelse er basert på den årlige gjennomsnittsprisen for overnatting i et dobbeltrom på hotell, kombinert med reisemålenes samlede hotellvurderinger fra mer enn 140 millioner anmeldelser. I Mostar koster et dobbeltrom på hotell i gjennomsnitt 417 kroner.

De ti billigste

1 Mostar (Bosnia-Hercegovina)
2 Novi Sad (Serbia)
3 Lijiang (Kina)
4 Plovdiv (Bulgaria)
5 Szeged (Ungarn)
6 Amritsar (India)
7 Ouarzazate (Marokko)
8 Kaliningrad (Russland)
9 Arequipa (Peru)
10 Pingyao (Kina)

Nummer to på listen er den multikulturelle byen Novi Sad. Byen som ligger nord i Serbia er kjent for blant annet den historiske festningen Petrovaradin, som hver sommer huser den prisbelønte musikkfestivalen EXIT. Torget Trg Slobode (Liberty Square) og rådhuset er også verdt et besøk. Her får du hotellrom til i gjennomsnitt 485 kroner per natt.

Lijiang som innehar tredjeplassen på listen, ligger i provinsen Yunnan i den sørlige delen av Kina. Her må du ut med i gjennomsnitt 553 kroner for en hotellovernatting på dobbeltrom. Med base i denne byen, kan du enkelt besøke Tigersprangkløften – en 15 km lang kløft i Chang Jiangs øvre løp – som ligger 6 mil nord for byen og er inkludert på UNESCOs verdensarvliste.

For ordens skyld: Det skulle være unødvendig å nevne at ingen norske byer havner på listen over de 10 byene der du får mest for pengene. Vi havner ikke engang blant topp 100 på listen…

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden