Egypt slår tilbake

Turismen fikk seg en knekk med uroen i Egypt. Nå slår landet tilbake, med store investeringer – og satser på 20 millioner besøkende innen 2020. ...

20 synes å være et magisk tall for Egypt. I følge den nyutnevnte turistministeren Khaled Ramy satser landet på å tiltrekke seg 20 millioner besøkende innen 2020, som til sammen skal tilføre en hardt trengende egyptisk økonomi 20 milliarder amerikanske dollar i omsetning.

Den egyptiske ministeren peker på at landet fikk seg en solid økonomisk knekk etter opptøyene og innføringen av et nytt politisk regime, som skremte mange turister fra å besøke landets mange historiske attraksjoner og badebyer. Målet er derfor nå å overbevise turistene om at det igjen er trygt å reise til Egypt.

Planene ministeren nylig fremla på en økonomisk konferanse i badebyen Sharm El-Sheik inkluderer blant annet to nye resorter, med en kostnadsramme på nær en milliard dollar. Dette skal ifølge nyhetsbyrået Reuters gå hånd i hånd med en massiv markedsføringskampanje som strekker seg over tre år.

– Det skulle fremgå med all tydelighet at ikke engang en ørkenrotte ville komme seg forbi all sikkerheten som er installert her i Sharm El-Sheik, melder ministeren.

Så får vi se, da – om turistene føler det trygt nok å vende tilbake til pyramidene og badelivet i Egypt.

RELATERTE ARTIKLER

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

6 sportslige tidsfordriv å drive på med hjemmefra

Når skjønnheten til en fantastisk sommer begynner å nærme seg,

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Dronning Sonja stiller ut på Røisheim

H.M. Dronning Sonja stiller ut egne kunstverk på Røisheim i sommer. Utstillingen som omfatter grafikk og keramiske arbeider...

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Kategori
EuropaFeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden