EF Education First feirer 50 år

I år feirer EF Education First 50 år, og mye har skjedd siden 24 år gamle Bertil Hult startet det som da het Europeiska Ferieskolan i 1965 fra en...
EF Education First feirer 50 år med språkreiser i 2015.

Eventyret for det som senere skulle bli verdens største private utdanningsorganisasjon begynte med en startkapital på 750 dollar og en ambisjon om å gjøre unge svensker flinkere i engelsk.

På tross av at utenlandsstudier var et relativt radikalt konsept for 50 år siden, reiste 407 svenske studenter på språkreise til Brighton med Europeiska Ferieskolan allerede det første året. Siden den gang har flere millioner studenter reist ut i verden med EF for å utforske nye destinasjoner, oppleve andre kulturer og lære et nytt språk. Det har for lengst blitt vanlig blant unge å reise utenlands for å studere, og man hever ikke lenger på øyenbrynet når man hører at norske videregåendeelever reiser alene til USA for å gå på skole et år.

I dag er EF et multinasjonalt utdanningsselskap med 40.500 ansatte og 500 kontorer og skoler i 53 land over hele verden. Visjonen er ikke lenger å lære svensker å snakke engelsk, men å åpne verden gjennom utdanning.

– Å se hvordan arbeidet vårt påvirker så mange mennesker, gjør meg virkelig ydmyk og vi ser frem til de neste 50 årene, sier Bertil Hult, EFs grunnlegger og eier.

Og bursdagen har på ingen måte forbigått i stillhet, i anledning 50-årsjubileumet har blant annet flere tusen medarbeidere, lærere og studenter satt en ny Guinness verdensrekord i «mest internasjonale dans» med prosjektet EF Hello 50 (www.efhello50.com/). Totalt 266 bidrag ble sendt inn fra 47 ulike land og prosjektet har skapt et verdensomspennede studentengasjement. Dansen har blitt filmet på en rekke spektakulære steder rundt om i verden, fra ørkenen i Namibia til en helikopterlandingsplass i Istanbul. Også ikoniske landemerker som Buckingham Palace i London, Eiffeltårnet i Paris og Sagrada Família i Barcelona figurerer i vinnerfilmen.

– Tilbakemeldingene har vært veldig positive, sier en entusiastisk Anders Ahlund, EFs salgs- og markedssjef.

– Deltakelsen har vært over all forventning, til og med kunder og partnere har engasjert seg. EF er et morsomt og kreativt selskap. Sangen ble skrevet og komponert av EF-ansatte og det samme gjelder koreografien. Foruten kreativitet og moro, handler dansen også om koordinasjon og energi, så på mange måter representerer den organisasjonskulturen vår.

EF har hatt en eventyrlig reise gjennom de siste 50 årene med mange viktige milepæler: Fra selskapets samarbeid med Apple (1995) som førte til at moderne tekniske hjelpemidler ble integrert i språkundervisningen, til opprettelsen av the Hult Prize – verdens største studentkonkurranse med fokus på å løse noen av våre viktigste globale utfordringer (2010), og EF English Proficiency Index (2011) (www.ef.no/epi/), verdens mest omfattende måling av engelskkunnskaper.

EF arbeider målrettet for kontinuerlig forbedring av kvalitet i utdanningen og har forskningssamarbeid med team fra Harvard Graduate School of Education og University of Cambridge. I fjor kunne EFs forskningsteam lansere den første standardiserte språktest som er gratis for brukerne, EFSET (www.efset.org). I tillegg er EF den ofisielle leverandøren av språkundervisning til de olympiske lekene, et samarbeid som startet med OL i Seoul i 1988. Senere var EF den offisielle språkskolen under OL i Beijing i 2008 og OL i Sotsji i 2014, og skal igjen være til stede som offsiell språkskole under neste års sommer-OL i Rio de Janeiro.

Så hva mener Bertil er hemmeligheten bak suksessen?

– Fokus. Bortsett fra når vi åpner nye markeder, fokuserer vi alltid på det som skjer her og nå. Og vi er små. Jeg ser fortsatt på EF som et lite selskap. De aller fleste kontorene våre er faktisk ganske små.

RELATERTE ARTIKLER

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

6 sportslige tidsfordriv å drive på med hjemmefra

Når skjønnheten til en fantastisk sommer begynner å nærme seg,

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Dronning Sonja stiller ut på Røisheim

H.M. Dronning Sonja stiller ut egne kunstverk på Røisheim i sommer. Utstillingen som omfatter grafikk og keramiske arbeider...

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Kategori
EuropaFeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden