Dette koster ferien din: 30 ulike land

Vi har sjekket hva en typisk ferie koster mange ulike steder.

Det er ikke mange land i verden du kan reise til og oppleve dyrere priser på mat og drikke enn hjemme i Norge. Å sette opp et budsjett før ferien kan være nyttig. Enten du vil finne ut hva ferien din omtrent vil koste eller sjekke prisnivå i en bestemt by – så gir vi deg oversikten her

Vi har brukt tjenesten Numbeo for å lage et gjennomsnittlig feriebudsjett i en rekke byer. Tjenesten er basert på priser brukere legger inn, noe som gir en god oversikt over gjennomsnittspriser på ting som middag, en øl eller en tur med taxi.

Prisnivået i Norge er et av de høyeste i verden. For mange nordmenn er ferie synonymt med billigere mat og drikke. Faktisk velger mange nordmenn destinasjonen sin ut fra prisnivå det aktuelle stedet. Norge er det landet med høyest prisnivå etter Island, Sveits og Bermuda. Til gjengjeld har vi god kjøpekraft. Det gjør det billig for oss å reise de fleste steder.

Vi har sett på prisnivået i byer over hele verden. Budsjettet inkluderer ikke fly og hotell, eller attraksjoner og ulike aktiviteter. Et dagsbudsjett inkluderer; en rimelig lunsj, en treretters middag på en gjennomsnittlig priset restaurant, to lokale øl og en flaske brus på restaurant, to store flasker vann fra butikk, en billett med lokal kollektivtrafikk og seks kilometer med taxi. Budsjettet er satt opp slik at du kan se både dagsbudsjett med og uten alkohol. Budsjettet viser hva det koster for en person.

Oversikten under leder deg til de ulike destinasjonene. De er delt inn etter verdensdel og står i stigende rekkefølge etter prisnivå.

 

Europa

Oslo – Norge:

 

RELATERTE ARTIKLER

Endeløs gresk sommer

Athens og de Argosaroniske øyers skjulte skatter

Estepona – pris redusert fra € 2.050.000!

Til salgs: Nydelig penthouse med panoramautsikt i Esteponas mest eksklusive beachfront-bebyggelse!

Geilos best bevarte hemmelighet

I skyggen av gigantene Bardøla, Vestlia og Dr Holms Hotell ligger Geilo Mountain Lodge som en av Geilos...

Hellas: Naturlig skjønnhet og uvanlig dyreliv

Fra det pittoreske og vakre landskapet i Thrace til de dramatiske kløftene i Zakynthos – Hellas byr på...

REIS utgave 4/2020 gratis tilgjengelig nå!

Tips for fantastiske steder i Norge du kan besøke i høstferien – og inspirasjon for reiser ut av...

Pikk & pakk i Pompeii

Jeg har gledet meg til dette i en mannsalder, men må innrømme at opplevelsen tar en uventet retning:...

Kategori
FeaturedItaliaNyheterPå tur med Tom