Dette koster ferien din: 30 ulike land

Vi har sjekket hva en typisk ferie koster mange ulike steder.

Det er ikke mange land i verden du kan reise til og oppleve dyrere priser på mat og drikke enn hjemme i Norge. Å sette opp et budsjett før ferien kan være nyttig. Enten du vil finne ut hva ferien din omtrent vil koste eller sjekke prisnivå i en bestemt by – så gir vi deg oversikten her

Vi har brukt tjenesten Numbeo for å lage et gjennomsnittlig feriebudsjett i en rekke byer. Tjenesten er basert på priser brukere legger inn, noe som gir en god oversikt over gjennomsnittspriser på ting som middag, en øl eller en tur med taxi.

Prisnivået i Norge er et av de høyeste i verden. For mange nordmenn er ferie synonymt med billigere mat og drikke. Faktisk velger mange nordmenn destinasjonen sin ut fra prisnivå det aktuelle stedet. Norge er det landet med høyest prisnivå etter Island, Sveits og Bermuda. Til gjengjeld har vi god kjøpekraft. Det gjør det billig for oss å reise de fleste steder.

Vi har sett på prisnivået i byer over hele verden. Budsjettet inkluderer ikke fly og hotell, eller attraksjoner og ulike aktiviteter. Et dagsbudsjett inkluderer; en rimelig lunsj, en treretters middag på en gjennomsnittlig priset restaurant, to lokale øl og en flaske brus på restaurant, to store flasker vann fra butikk, en billett med lokal kollektivtrafikk og seks kilometer med taxi. Budsjettet er satt opp slik at du kan se både dagsbudsjett med og uten alkohol. Budsjettet viser hva det koster for en person.

Oversikten under leder deg til de ulike destinasjonene. De er delt inn etter verdensdel og står i stigende rekkefølge etter prisnivå.

 

Europa

Oslo – Norge:

 

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden