Topp 10 destinasjoner for reise i 2019

Lokker noen av disse stedene?
Regnbuefjellet Vinicunca er en relativt ny og spennende attraksjon i Peru
Frister det med spektakulære naturopplevelser, unike destinasjoner, storbyer, spennende kulturer samt muligheten for en rekke fantastiske aktiviteter? Dette er de beste destinasjonene for reise i 2019!

Tekst/foto: Kilroy/Novicell

1. Peru

En reise til Peru bør selvfølgelig inneholde et besøk til Machu Picchu

Sør-Amerikas tredje største land kommer til å overraske mange. Du forbinder kanskje Peru med inkaenes historie og imponerende severdigheter, som ikoniske Machu Picchu, men dette landet skjuler mange flere opplevelser for eventyrlystne backpackere. I Peru blir du nemlig servert høydepunkter på rekke og rad, noen mer kjente enn andre. Machu Picchu er en selvfølge, det samme er et besøk til Titicacasjøen, fotturer i Andesfjellene, et besøk til Amazonas og de berømte Nazca Lines. Når du i tillegg kan plusse på regnbuefjellet Vinicunca, Laguna 69, ørkenoasen Huacachina, Colca Canyon og Paracas National Reserve… da har du nok å kose deg med i Peru i flere uker. Ikke rart at Peru er på toppen av listen vår for de beste destinasjonene i 2019!

2. Samoa

To Sua Ocean Trench på Samoa har blitt en Instagramfavoritt

Du kommer til å elske Samoa for de eksotiske jungelturene rundt øyenes fuktige regnskoger, forfriskende ferskvann, dramatiske fossefall, majestetiske vulkaner, paradisstrender og ikke minst den vennlige og tradisjonsrike befolkningen. Det lille landet i Stillehavet består av to hovedøyer, Savai’i og Upolu, og med så lang reisevei bør du unne deg litt tid på begge. Gå på jakt i regnskogen etter vakre fossefall med morsomme navn som Papapapaitai, Togitogiga og Afu Aau, eller kast deg ut i det herlig vannet i To Sua Ocean Trench eller Piula Cave Pool. Leter du etter et unikt og spennende reisemål for neste år, har du akkurat funnet det!

3. Panama

Panama er et av de mest spennende destinasjonene for reise i 2019


Panama
 kommer til å oppfylle dine villeste reisedrømmer. Start med øyhopping rundt de fantastiske San Blas-øyene, dykk ned i det krystallklare vannet, sleng deg ned i en hengekøye og bare nyt livet. Chiriquí økoturistenes drømmested, og et besøk til Boquete bør stå på agendaen. Surfere kan i tillegg velge blant flere sinnsykt kule surfespots, blant annet Playa Venao. Bocas del Toro må vi heller ikke glemme. Ta noen dager i hovedstaden, Panama City, og kos deg med god mat, Casco Viejo og en tur til Panamakanalen. Beste tidspunkt å reise hit på er mellom desember og april.

4. Zimbabwe

Victoria Falls er et must når du reiser til Zimbabwe

Selv om Zimbabwes innbyggere har vært vitne til mer elendighet enn vi kan forestille oss, er de et ekstremt positivt og vennlig folk. En reise gjennom dette landet vil berike deg med flere menneskesmil enn du kanskje har opplevd tidligere. Selv om det kan være lett å overse Zimbabwe blant mer berømte naboland, råder vi deg til å ta en nærmere titt. Zimbabwe er nemlig et bemerkelsesverdig land som ikke bare huser et svært vennlig folk, men også forbløffende og enestående natur samt et rikt dyreliv. Victoria Falls er i seg selv verdt hele besøket, men Zimbabwe er mye, mye mer. Hwange National Park er hjem til en av verdens største elefantbestander, Matobo National Park byr på nærkontakt med neshorn, og Great Zimbabwe Ruins ligger og venter på seg med all sin mystikk. Kanskje 2019 er året for en tur til et av Afrikas mest spennende land?

5. Arizona & Utah, USA

Utah og Arizona er to av de beste statene i USA for en klassisk road trip

Med Arizona og Utah for dine føtter ligger alt til rette for fantastiske nasjonalparker, herlige småsteder, tradisjonelle diners, sære stopp og rett og slett enormt mye av det beste USA har å by på i vest. Arizona og Utah huser faktisk så mange høydepunkter at vi nesten ikke vet hvor vi skal begynne. Vi ramser opp: Grand Canyon National Park, Zion National Park, Bryce Canyon National Park, Capitol Reef National Park, Canyonlands National Park, Arches National Park, Horseshoe Bend, The Wave, Lake Powell, Antelope Canyon, Route 66, Monument Valley, Petrified Forest National Park, Tombstone, Hoover Dam, Havasu Falls, og mye, mye mer. Slenger du på Nevada, kan du starte og slutte road trippen din i Las Vegas. Alt ligger til rette for tidenes beste road trip!

6. Japan

Drømmer du også om å reise til Japan?

En reise til Japan betyr en reise til et ekstremt vakkert land med en helt unik kultur. Tokyos stil og endeløse folkemengder er det første som kommer til å ta pusten fra deg, etterfulgt av de blomstrende kirsebærtrærne, templene og de flotte hagene. Videre kan Japan by på deilig sushi, varme kilder med badende aper, sumobrytere, vulkaner, dype skoger, skisport og et folkeslag som er både mystiske og imøtekommende på en og samme tid. Kyoto må du ikke gå glipp av, og derfra er det bare å slå seg løs. Alt må oppleves! Mars til mai, og september til november regnes generelt som beste tidspunkt å reise til Japan på, men landet fungerer flott som reisemål hele året rundt.

7. Etiopia

De fantastiske steinkirkene i Lalibela, Etiopia


Etiopia
 er et av verdens eldste land, og opp gjennom Afrikas historie står Etiopia igjen som det eneste landet som aldri har vært kolonisert. Faktisk tror forskere at Etiopia er stedet for selve opprinnelsen av menneskeheten og fossilene etter verdens eldste menneske «Lucy» ble funnet nord i landet. Etiopia holder en unik posisjon mellom Afrika og Midtøsten og en reise hit er noe du sent vil glemme.

Du reiser dog ikke til Etiopia for en laidback og avslappende ferie. Du reiser hit for en herlig opplevelse som kommer til å vekke følelser og eventyrlysten. Noen høydepunkter er Simien Mountains med enorme flokker av Gelada-bavianer, steinkirkene i Lalibela og kule, lokale stammer med egen unik stil. Toppet med perfekt vær i høylandet, som det meste av landet består av, og kanskje verdens billigste øl og kaffe, venter Etiopia på besøk fra nettopp deg.

8. India

Agra og Taj Mahal er et selvskrevent stopp i India


India
 kommer til å ta pusten fra deg. Gammelt og nytt eksisterer side om side i en forunderlig miks av skyskrapere og slumområder. Gatene er et eneste stort kaos av mennesker, dyr og velduftende krydder, og India er proppfullt av høydepunkter og turistattraksjoner. Taj Mahal er definitivt den mest populære og er listet som et av verdens syv nye underverker, og ligger i byen Agra, ikke så langt fra hovedstaden New Delhi. Andre store turistattraksjoner i India inkluderer de frodige lagunene rundt Kerala, det enestående Maharaja-palasset i Rajasthan, gulltempelet i Amritsar, den hellige byen Varanasi, de vakre strendene i Goa og hippiemarkedene i Anjuna. India er dog så ufattelig mye mer enn dette! Landet kan være en krevende destinasjon, men vi er sikre på at du ikke blir skuffet!

9. Guatemala

Gå ikke glipp av et besøk til Tikal på din reise til Guatemala


Guatemala
 er helt fantastisk, spesielt om du har interesse for livet utendørs. Mayakulturen, sjarmerende kolonibyer og utrolige landskap gjør dette landet til en fascinerende destinasjon, perfekt for backpacking! Landets geografiske plassering gjør det også til et glimrende sted å starte dine eventyr i Mellom-Amerika. Nabolandet Mexico ligger i i nord, Stillehavet i sørvest, Belize og Karibia i nordøst og Honduras og El Salvador i øst. Det er lettvint og reise rundt mellom landene, men glem ikke at Guatemala er den mest spennende destinasjonen av de alle! Tikal er kanskje det største høydepunktet, men gå heller ikke glipp av et besøk til Antigua, Semuc Champey, Lago de Atitlán, markedet i Chichicastenango og vulkanen Pacaya. November – april er det beste tidspunktet å reise hit.

10. Oman

Oman kommer til å overraske deg!


Oman
 kommer til å overraske deg positivt på alle mulige måter, og du kan fortsatt reise til Oman og omtrent føle deg som nesten den eneste turisten der. I tillegg fremstår Oman som et friskt pust i Midtøsten der de fleste andre land er involvert i konflikter. Sultanatet Oman er et moderne, men konservativt, arabisk land, som gjør en dyd i å bevare sine arabiske tradisjoner. Hovedstaden Muskat er en spennende by, grønne (!!) og flotte Salalah er et annet must, og en tur ut i ørkenen ved Sharqiya Sands henger høyt. I Oman kan du også besøked en hel haug av historiske fort, som f. eks. Bahla Fort og Jibreen Castle.

KILROY spesialiserer seg i skreddersydde produkter for ungdom, studenter samt andre eventyrlystne.

Våre kunder drømmer om å gjøre noe annerledes, studere i et fremmed land, utforske verden og dele sine erfaringer med andre. Vårt mål er å oppfylle deres drømmer.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden