Design-julemarkeder i Gøteborg

Harryhandel med stil? Her er topp 4 design-julemarkeder i Gøteborg....

Visst er det hyggelig med tradisjonelle julemarkeder før jul. Men mange får raskt nok av fete dompaper, julenisser og kornnek, så hvorfor ikke teste ut et av Gøteborgs design-julemarkeder? Her er fire forslag til førjulskos i en lit annen innpakning:

1. Designmarked á la London

De hotteste og mest lovende designerne i Gøteborg arrangerer et julemarked inspirert av London. I stedet for mer tradisjonelle markeder tilbyr á la London håndlagde og spesialdesignede julegaver som klær, tilbehør, kunst og spennende design og dekor fra mer enn 50 designere i Auktionsverkets Kulturarenas lokaler.
Du finner á la London på Auktionsverkets Kulturarenas, Tredje långgatan 9,
Åpent 29.–30. november, kl.11–17.
Les mer på www.alalondon.se

2. Designmarked på Röda Sten Konsthall

Den tidligere panncentralen ved Röda Sten i havnen er bygget om til design-kunsthall, og tilbyr et julemarked med tydelig fokus på design og kreativitet. Her finner du julegaver til deg selv og andre – trykk, kunsthåndverk, designgjenstander og innredning skapt av 80 kunstnere og kunsthåndverkere fra hele Sverige.
Åpent 5.–7. desember, kl.12–17.

3. Designmarked på HDK – Högskolan för design och konsthantverk

Leter du etter originale og annerledes julegaver? Et hett tips: Besøk julemarkedet på Högskolan för Design och Konsthantverk, HDK. Her selger studenter innen design, smykke-, tekstil- og keramikkunst unike produkter som de har skapt selv. Kunstbiblioteket på skolen, som ligger på Kristinelundsgatan 6–8, forvandles til et lokale fyllt av liv og røre, med fokus på design.
Åpent 5.–7. desember.

4. Designtornet på Liseberg

I Designtornet på Liseberg finner du en herlig blanding av designobjekter og kunsthåndverk før jul. Kombinér gjerne et besøk med det tradisjonelle markedet, med millioner av julelys i den opplyste fornøyelsesparken. Er du på jakt etter julegaver utenom det vanlige, er Magasinsgatan et perfekt sted å begynne. Her blandes kule vintage-butikker med kul kitch og mote fra både internasjonale og lokale designere. Prøv også en av stedets food-trucks, som har blitt en stor suksess i Gøteborg i det siste.

 

RELATERTE ARTIKLER

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Tyskland avlyser oktoberfesten for andre år på rad

Tysklands berømte og godt besøkte oktoberfest blir avlyst for andre år på rad, også i år på grunn...

30. juni åpnes dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I Danmark vekkes våre favoritteventyr til live når H.C. Andersens Hus åpner i Odense 30. juni. Opplevelseshuset er...

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Kategori
FeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden