Denne høsten åpnet Baltikums første linksbane!

Det har gått litt over 20 år siden golfen gjorde sin entré i Estland. Landet har rundt 3,000 registrerte golfere som til nå har hatt tilgang til sju 18-hulls...
images © Peter Corden

Den åttende banen – Pärnu Bay Golf Links, åpnet offisiellt den 26 september og Travel News Norge var på plass for å feire begivenheten sammen med vinnerne av Travel News Trophy 2015 – Årets golfbegivenhet i den norske reisebransjen.

Vi tok rygg på vinnerlaget fra årets turnering og satte oss på direkteflyet fra Oslo med Estonian Air. Flyreisen til Tallin tar ikke mye lengre tid en å kjøre til Drammen en travel fredagsettermiddag og vi rakk også en kort sightseeing med lunsj i gamlebyen i Tallin før vi satte kursen mot Pärnu.

 Pärnu er kjent som en av Øst Europas historiske spa og helse kursted. I 1838 ble det første offentlige sanatorium åpnet i Pärnu. Under den kalde krigen fikk byen status som sovjetisk kursted og spa for privilegerte mennesker. I dag er Pärnu en av de mest populære feriestedene i de baltiske landene. Med en kystlinje på mere en 250km ofte dekket av vit sand fylles regionen av badelystne turister under hele sommeren. I hundrevis av år har mennesker reist hit for å nyte dette. Pärnu er idag en moderne SPA og kur destinasjon og i tillegg til alle tradisjonelle behandlinger kan de friste med «guldmassasje, sjokolade, og salt & kjølebehandlinger

Pärnu Bay Golf Links
Noe så uvanlig som en Baltisk linksbane var grunnen til at vi besøkte Estland denne gangen,  banen er designet av Lassi Pekka Tilander. Den Finske arkitekten har også designet Estonian Golf & Country Club i hovedstaden Tallinn.  Pärnu Bay Golf Links, eies av den svensk-estiske forretningsmannen Peter Hunt som har brukt nesten 10 år på dette prosjektet før åpningsturneringen siste helgen i september i år. Banen er den første linksbane i Baltikum, og Tilander har sørget for at banens karaktær er i tråd med de tradisjoner og opprinnelse som en linksbane skal ha.

Banen har både smale og brede fairways og er kanskje den eneste linksbane i verden som ikke har en eneste bunker!  Banens alle hull er derimot godt dekket opp av  sandfylte områder som er såkalte «wasteland» der golfere får slå sandslag uten de regler som ellers gjelder fra en bunker. Banen har en meget vakker design, greenene er utfordrende og holder mesterskapskvalitet. Det skal også nevnes at banens «lead shaper» er den ikke helt ukjente Mick McShane som var med på å legge ut banene Kingsbarns og Castle Course i Skotske St Andrews.

I tillegg til selve banen skal det nevnes at det også finnes en fem hulls (Par 3) bane, et stort treningsområdet samt et spektakulært klubbhus med alle moderne fasiliteter. For å kort summere så er et besøk på Pärnu Bay Golf links en minnesverdig opplevelse for alle golfere som vi virkelig anbefaler!

Vi tok en prat med Marko Kaldoja som er administrerende direktør på Pärnu Bay Golf Links. «Fra og med i høst har vi begynt gjort en stor innsats for å tiltrekke norske golfere til golfbanen og Pärnu. Vi håper på en godt og sterkt samarbeide med norske reisebyråer og vi tror at de pakkene vi kan tilby med boende og SPA i Pärnu og golf hos oss skal lokke gjester til å forlenge sin golfsesong hos oss.  Jeg håper at nordmenn skjønner hva en flott kombinasjon av velvære, avslapning og golf vi kan tilby» sier Marko Kaldoja.

 

2015-09-26 11.24.22

RELATERTE ARTIKLER

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

6 sportslige tidsfordriv å drive på med hjemmefra

Når skjønnheten til en fantastisk sommer begynner å nærme seg,

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Dronning Sonja stiller ut på Røisheim

H.M. Dronning Sonja stiller ut egne kunstverk på Røisheim i sommer. Utstillingen som omfatter grafikk og keramiske arbeider...

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Kategori
EuropaFeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden