Cruise fosser frem

Cruise.no melder om 50 prosent salgsøkning i 2014. Sterke tradisjoner og god økonomi gjør at stadig flere nordmenn velger ferien sin til havs. ...
Norske anløp som her i Oslo bidrar til at stadig flere nordmenn drar på cruise. (Foto: Bjørn Moholdt)

Tall fra den internasjonale cruiseorganisasjonen CLIA viser at 141 000 nordmenn dro på cruise i fjor (2013), et tall som ifølge bransjen selv trolig blir langt høyere inneværende år.

– Vi opplever en fantastisk salgsøkning, sier blant annet Johnny Bråthen i cruisebyrået Cruise.no til Aftenposten.

50 prosent vekst sammenlignet med i fjor er en klar indikator på at nordmenn begynner å få fot for cruiselivet.

Sammenlignet med danskene (38 000) og svenskene (85 000) er vi storebroren på området i Skandinavia. I forhold til folketallet er det tre ganger så mange nordmenn som svensker som kjøper cruise, noe som blant annet kan forklares med bedre økonomi.

Men også tradisjoner i bransjen teller, og det faktum at Norge selv er blitt et stadig større reisemål for cruiseselskapene. At cruisetilbudet i Middelhavet også har tatt av hører også med i regnestykket. Om vinteren reiser vi til Karibia, om sommeren til Middelhavet.

– Vi har tradisjoner innen skipsfart, og shipping og skipsfart har bidratt til at folk i generasjoner har søkt til havet. Nordmenn er komfortable med skip og sjø, kommenterer Bråthen til Aftenposten.

Internasjonalt er det amerikanerne som fortsatt dominerer på cruiseskipene totalt sett. Deretter følger britene og tyskerne. I forhold til folketallet er det likevel like mange nordmenn som drar på cruiseferie som fra briter og tyskere.

RELATERTE ARTIKLER

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

6 sportslige tidsfordriv å drive på med hjemmefra

Når skjønnheten til en fantastisk sommer begynner å nærme seg,

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Dronning Sonja stiller ut på Røisheim

H.M. Dronning Sonja stiller ut egne kunstverk på Røisheim i sommer. Utstillingen som omfatter grafikk og keramiske arbeider...

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Kategori
EuropaFeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden