Bremen: Kultur, gastronomi og romantikk

Bremen er stedet for en romantisk kjærestetur med restaurantbesøk og gode vinkjellere
Søker du gode restauranter, kultur og romantikk er Bremen å anbefale.

Bremen har et stort tilbud når det gjelder kultur og gastronomi – i tillegg til en god del romantikk. Selv om Bremen har ligget ved elven Weser i over tusen år, står den ikke høyt på listen hos nordmenn som planlegger tur til Tyskland. Det er en skam mener Annemette Voss, livsstilblogger og tidligere vinner av det danske TV-programmet ”Den store Bagedyst”.

Pressemelding Tysklands Turistkontor

terje@atlanticforlag.no

 

”Jeg forstår at Bremen ikke er den første byen man tenker på når man skal til Tyskland, men byen er helt ideell for en langweekend-tur. Det har noe å gjøre med Bremens størrelse, den er jo ikke stor, så tre-fire dagers besøk er perfekt”, mener Annemette Voss.

 

Tre gode spisesteder i Bremen:

Uten mat og drikke, duger turisten ikke. Her er tre forslag til kulinariske opplevelser i Bremen – alt fra en større middag til en liten snack.

Bremer Ratskeller

Byens legendariske vinkjeller med tilhørende restaurant ble grunnlagt i 1405. Nevnt i Michelin-guiden. Et besøk verdt hvis du har sans for god mat og vin.

Union Brauerei

Aldri en tur til Tyskland uten å drikke øl.På dette bryggeriet litt utenfor byen er stedets «pulled pork-burger» spesielt populær. Helst konsumert med et brett utvalgte øl-spesialiteter.

Brezel

Saltkringler kan kjøpes i boder mange steder, mer tysk blir det ikke. I motsetning til de knasende, små utgavene, er disse større og bløtere i konsistensen.

Vil du smake, så gå innom Ditsch.

Bremens gamle bysentrum er en sjarmerende kombinasjon av gammel, gotisk byggestil og toppmoderne arkitektur. Det gjør byen til en opplagt destinasjon for den historie- og arkitektur-interesserte turist.

”Hvis man som jeg, er interessert i arkitektur og historie, er Bremen perfekt. Jeg er utdannet arkitekt. Byen er flott bygd opp med vollgraver og mye vann. Bremens sentrum ligger nesten på en øy. Det er gammelt og gotisk, men man har greid å kombinere det gamle med ny arkitektur på en måte som fungerer utmerket”, fortsetter Annemette Voss.

Bremer Ratskeller am Schoppensteel © DZT e.V. Foto: Francesco Carovillano

Sentralt i Bremen fins det utallige overnattings-muligheter – noe for ethvert budsjett. Midt på prisskalaen fins for eksempel Maritim Hotell, som ligger nær jernbanestasjonen og likevel i fredelige, usjenerte omgivelser.

 

Tre steder du må se i Bremen:

Bremen byr på en mengde severdigheter – både for hipsteren og den historieinteresserte turisten.

Das Viertel

Kult kvartal i den østlige delen av Bremens sentrum. Bohemmiljø spekket med små, spennende spesialbutikker.

Bremer Ratskeller

Hvis man ikke vil spise her, kan man ta en guidet tur i de historiske vinkjellerne. Opplev Bremer Ratskeller her

BremerDom

Byens imponerende domkirke i gotisk byggestil ligger sentralt på Bremer Marktplatz, som skriver seg fra middelalderen. De to kirketårnene er karakteristiske.

Mer enn bare sauerkraut

Den gamle Hansabyen ligger – som resten av Tyskland – i et prisleie de fleste av oss kan tåle. Det gjør at det frister å ta en tur.

”Tyskland er rimeligere enn Skandinavia, og det er heller ikke så langt og kostbart å reise dit. Sist var jeg der med min mor, men byen passer også veldig godt til en kjærestetur”, sier Annemette Voss.

LES OGSÅ: POTSDAM – I skyggen av store menn

Her har man mulighet for å oppleve det meste av byen til fots, noe Annemette absolutt anbefaler. Da får man best inntrykk av de historiske bygningene og de vakre, arkitektoniske detaljene.

”Man skal gå rundt og kikke opp på de arkitektoniske perlene. I Bremen lønner det seg virkelig å se opp hele tiden, det er veldig mye å beundre: Vakre fasader og takutsmykninger”, sier Annemette Voss.

Schiff «Alexander von Humboldt»c mit Liebfrauenkirche © DZT e.V. Foto: Francesco Carovillano

En annen fordom Bremen kan avsanne, er at maten i Tyskland ikke er av det mest eksotiske slaget. Her er virkeligheten en ganske annen. Tyskland er et samfunn som består av mange etnisiteter, dette kommer tydelig til uttrykk når det gjelder gastronomien.

”Her er det ikke bare tradisjonelt, tysk kjøkken. Tyskland har en meget variert matkultur. Det er blitt tatt mange grep for å komme unna inntrykket av at all mat dreier seg om pølser og sauerkraut (surkål). Det spises jo ikke bare kjøttkaker og fiskeboller i Norge, heller. I Bremen fins det alt fra franske restauranter til asiatiske fortauskafeer. Vi spiste på Ratskeller som, hvis jeg ikke husker feil, har en Michelinstjerne”, avslutter Annemette Voss.

 

 

RELATERTE ARTIKLER

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Tyskland avlyser oktoberfesten for andre år på rad

Tysklands berømte og godt besøkte oktoberfest blir avlyst for andre år på rad, også i år på grunn...

30. juni åpnes dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I Danmark vekkes våre favoritteventyr til live når H.C. Andersens Hus åpner i Odense 30. juni. Opplevelseshuset er...

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Kategori
FeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden