Bli med pioneren Lilleput Reiser til en nesten ukjent gresk øy

Hellas veteranen Frode Schiøtz lever og ånder fortsatt for Hellas. 82 år gammel vil han ha sine trofaste kunder med til de ganske så lite kjente greske øya Skyros....
Skyros er en gresk øy hvor det fortsatt er svært begrenset turisme.

Bli med Lilleput Reiser til Skyros i Hellas! Den som trodde turoperatøren Lilleput Reiser var død og begravet, tar feil. Eieren, den gjennom så mange år kjente Hellas-spesialisten Frode Schiøtz har nådd 82 år, men er i full virksomhet. Selskapet lever videre, selv om charterflyvningene til Lilleput Reiser ble nedlagt for snart tre år siden.

Tekst og foto Pelle Nilssen/Pressemelding

I februar arrangerte Lilleput Reiser en reise til karnevalet på øya Skyros. Den var så vellykket, at mange gjester nærmest forlangte en ny tur, sies det i en pressemelding. Lilleput-gründeren, av noen kalt evighetsmaskinen, lot seg overtale. Skyros får derfor besøk av en stor gruppe gresk-elskende nordmenn sent i september.

Lojale gjester

Frode Schiøtz har blitt 82 år. Men Hellaspioneren hviler ikke på lauvbærene.

Det er neppe noen andre turoperatører som har hatt så mange lojale gjester gjennom årene, og Lilleput Reisers Venner er en facebook-gruppe som lever et aktivt liv. Det er disse som er hovedmålgruppen for disse turene, som selvsagt også er åpne for andre.  Det er innholdsrike turer men med fleksibilitet som gjør at man kan delta på det man ønsker.

– Hva er det som driver deg, skal du aldri avslutte karrieren?

– Det skal jeg nok, men gammel vane er vond å vende. Dessuten har jeg utallige venner blant mange gamle gjester som pusher meg. Og da jeg oppdaget den så ekte øya Skyros, var det gjort. Enda en av mine mange greske forelskelser; en av de få gjenværende øyene som ikke har opplevd industriell turisme. Skyros er vakker, har enhetlig, fin, hvit bebyggelse og en befolkning som tar imot gjester nøyaktig slik vi husker fra gamle dager. Nettopp slik så mange ønsker Hellas alltid skal være, ifølge Frode.

Avtale på Skyros falt i fisk

– Men hvorfor ikke da charter?

Lilleput Reiser slår til med to turer til Skyros.

-Det er en flyplass med lang flystripe, men øya har aldri hatt charter før en mindre østerriksk operatør nå i år har startet med en kort serie charterflyvninger nå i sommer. Overnattingskapasiteten er begrenset på Skyros. For for to år siden hadde vi fått avtaler nok med huseiere til å fylle et fly, og vi hadde avtale med et flyselskap.

Men på merkverdig vis ble plutselig alle dører stengt. Slike opplevelser har jeg og Lilleput Reiser hatt flere av tidligere. Det kan vanskelig være annet enn en stor charter-aktør som snodig nok ikke kan leve med ganske små konkurrenter ,men bruker makt for å være monopolist, sier Frode

Les mer:

Den andre siden av Kreta

Santorini; på kanten av en vulkan

Nå gjennomfører iallfall denne lille Lilleputten sine to reiser på overtid for fansen, og de vet hva som venter dem; småskala-turisme og genuint greske og skreddersydde opplevelser. Foreløpig er det ikke avgjort om det blir tilsvarende reiser til Skyros neste år.

RELATERTE ARTIKLER

Estepona – pris redusert fra € 2.050.000!

Til salgs: Nydelig penthouse med panoramautsikt i Esteponas mest eksklusive beachfront-bebyggelse!

Geilos best bevarte hemmelighet

I skyggen av gigantene Bardøla, Vestlia og Dr Holms Hotell ligger Geilo Mountain Lodge som en av Geilos...

Hellas: Naturlig skjønnhet og uvanlig dyreliv

Fra det pittoreske og vakre landskapet i Thrace til de dramatiske kløftene i Zakynthos – Hellas byr på...

REIS utgave 4/2020 gratis tilgjengelig nå!

Tips for fantastiske steder i Norge du kan besøke i høstferien – og inspirasjon for reiser ut av...

Pikk & pakk i Pompeii

Jeg har gledet meg til dette i en mannsalder, men må innrømme at opplevelsen tar en uventet retning:...

HELSE & VELVÆRE – SPA – THERMISKE KILDER

Velvære gjelder ikke bare psykisk helse. Det er en generell følelse, en indre glød av helse, kraft og...

Kategori
AnnonsørinnholdHellas