Bli med på Hurtigrutens jakt etter lyset

Hurtigruten satser ytterligere på sitt konsept Hunting the Light, med flere nye aktivteter kommende sesong....
I Lofoten går det mot "blåere" tider, en opplevelse som Hurtigruten inviterer deg med på. (Foto: Hurtigruten)

Siden 2007 har antallet reisende med Hurtigruten på vinterstid blitt tredoblet, og fortsetter sin satsing med enda flere godbiter denne sesongen. Konseptet «Hunting the Light» er bare én av dem.

Spekkhogger-safari er blant opplevelsene Hurtigruten tilbyr i vinter. (Foto: Ingrid Visser)

Spekkhogger-safari er blant opplevelsene Hurtigruten tilbyr i vinter. (Foto: Ingrid Visser)

Nye vinterutflukter
Hurtigruten-gjester som vil oppleve hval i sine naturlige omgivelser, kan for eksempel få med seg den spektakulære spekkhogger- og hvalsafarien i Andenes, som Hurtigruten tester ut for første gang på utvalgte datoer denne vinteren. I en RIB-båt kan man komme svært nær disse havets kjemper.

I Hammerfest kan gjestene som er klare for en utfordring bli med på en vinterekspedisjon i fotsporene av polarhelten og kokk Adolf Henrik Lindstrøm. Lindstrøm deltok på alle store FRAM ekspedisjoner som var med på å gjøre Norge til en viktig polarnasjon. Han var med både Fridtjof Nansen, Roald Amundsen og Otto Sverdrup på deres ekspedisjoner, både mot Nordpolen og til Sydpolen. Under den nye utflukt «Et liv i isen» kan man få føle hvordan det er å ferdes ute om vinteren i det arktiske klima. Etter en fottur til toppen av Salenfjellet, serveres det spesialiteter Lindstrøm serverte mannskapet allerede på de første Fram-ekspedisjonene.

Om man foretrekker å ta det litt roligere, kan man bli med på byvandringen «Fiskeværsvandring» i Svolvær og bli kjent med historien bak Lofotens hovedstad: På turen fortelles historien om Lofotfiske, og man besøker autentiske rorbuer omkranset av fiskehjellene som er kjent fra historien og som fortsatt henges fisk på i dag.

I tillegg til de nye aktivitetene står rundt 25 andre vinterutflukter på programmet til Hurtigruten, for eksempel snøscooter-safari, en tur på reinsdyr- eller hundeslede, besøk på Nordkapp eller du kan oppleve en natt i et snøhotell.

Noe for enhver smak, med andre ord.

Autentiske opplevelser om bord
For å komme tettere på Arktis-opplevelsen kan man som ekte polarhelter tilbringe natten på dekk på Hurtigrute-skipene. Utstyrt med en varm sovepose, langt borte fra forstyrrende lys, er skipene et ypperlig sted å oppleve nordlys under åpen himmel på. Men man kan også tilbringe natten i lugaren uten å gå glipp av lysshowet: Bare bestill nordlys-telefonvekking!

Et annet høydepunkt nord for polarsirkelen er de lokale fiskerne som kommer om bord og presenterer en spennende arktisk nykommer: Kongekrabben, som veier opptil 15 kilo og en bredde mellom klørne på to meter. Du får selvsagt også en smakebit.

De tøffeste kan forsøke seg på et bad i Nordishavet, en kjølig, men modig opplevelse som blir behørig markert og belønnet med et isbadingsdiplom.

Alle som er nysgjerrige på å lære noe mer kan fordype seg i spennende temaer under en rekke faglig funderte foredrag og presentasjoner: Nordlyset, Trollfjordslaget og samisk kultur er eksempler på temaer som presenteres om bord i løpet av reisen.

Vinterlige lekkerbiskener fra «Norway`s Coastal Kitchen» setter prikken over i-en på reisen med Hurtigruten: Skipenes sjefskokker tryller frem en helt ny, sesongbasert vintermeny med ferske godbiter fra kystregionen.

RELATERTE ARTIKLER

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Tyskland avlyser oktoberfesten for andre år på rad

Tysklands berømte og godt besøkte oktoberfest blir avlyst for andre år på rad, også i år på grunn...

30. juni åpnes dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I Danmark vekkes våre favoritteventyr til live når H.C. Andersens Hus åpner i Odense 30. juni. Opplevelseshuset er...

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Kategori
FeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden