Bli med på Hurtigrutens jakt etter lyset

Hurtigruten satser ytterligere på sitt konsept Hunting the Light, med flere nye aktivteter kommende sesong....
I Lofoten går det mot "blåere" tider, en opplevelse som Hurtigruten inviterer deg med på. (Foto: Hurtigruten)

Siden 2007 har antallet reisende med Hurtigruten på vinterstid blitt tredoblet, og fortsetter sin satsing med enda flere godbiter denne sesongen. Konseptet «Hunting the Light» er bare én av dem.

Spekkhogger-safari er blant opplevelsene Hurtigruten tilbyr i vinter. (Foto: Ingrid Visser)

Spekkhogger-safari er blant opplevelsene Hurtigruten tilbyr i vinter. (Foto: Ingrid Visser)

Nye vinterutflukter
Hurtigruten-gjester som vil oppleve hval i sine naturlige omgivelser, kan for eksempel få med seg den spektakulære spekkhogger- og hvalsafarien i Andenes, som Hurtigruten tester ut for første gang på utvalgte datoer denne vinteren. I en RIB-båt kan man komme svært nær disse havets kjemper.

I Hammerfest kan gjestene som er klare for en utfordring bli med på en vinterekspedisjon i fotsporene av polarhelten og kokk Adolf Henrik Lindstrøm. Lindstrøm deltok på alle store FRAM ekspedisjoner som var med på å gjøre Norge til en viktig polarnasjon. Han var med både Fridtjof Nansen, Roald Amundsen og Otto Sverdrup på deres ekspedisjoner, både mot Nordpolen og til Sydpolen. Under den nye utflukt «Et liv i isen» kan man få føle hvordan det er å ferdes ute om vinteren i det arktiske klima. Etter en fottur til toppen av Salenfjellet, serveres det spesialiteter Lindstrøm serverte mannskapet allerede på de første Fram-ekspedisjonene.

Om man foretrekker å ta det litt roligere, kan man bli med på byvandringen «Fiskeværsvandring» i Svolvær og bli kjent med historien bak Lofotens hovedstad: På turen fortelles historien om Lofotfiske, og man besøker autentiske rorbuer omkranset av fiskehjellene som er kjent fra historien og som fortsatt henges fisk på i dag.

I tillegg til de nye aktivitetene står rundt 25 andre vinterutflukter på programmet til Hurtigruten, for eksempel snøscooter-safari, en tur på reinsdyr- eller hundeslede, besøk på Nordkapp eller du kan oppleve en natt i et snøhotell.

Noe for enhver smak, med andre ord.

Autentiske opplevelser om bord
For å komme tettere på Arktis-opplevelsen kan man som ekte polarhelter tilbringe natten på dekk på Hurtigrute-skipene. Utstyrt med en varm sovepose, langt borte fra forstyrrende lys, er skipene et ypperlig sted å oppleve nordlys under åpen himmel på. Men man kan også tilbringe natten i lugaren uten å gå glipp av lysshowet: Bare bestill nordlys-telefonvekking!

Et annet høydepunkt nord for polarsirkelen er de lokale fiskerne som kommer om bord og presenterer en spennende arktisk nykommer: Kongekrabben, som veier opptil 15 kilo og en bredde mellom klørne på to meter. Du får selvsagt også en smakebit.

De tøffeste kan forsøke seg på et bad i Nordishavet, en kjølig, men modig opplevelse som blir behørig markert og belønnet med et isbadingsdiplom.

Alle som er nysgjerrige på å lære noe mer kan fordype seg i spennende temaer under en rekke faglig funderte foredrag og presentasjoner: Nordlyset, Trollfjordslaget og samisk kultur er eksempler på temaer som presenteres om bord i løpet av reisen.

Vinterlige lekkerbiskener fra «Norway`s Coastal Kitchen» setter prikken over i-en på reisen med Hurtigruten: Skipenes sjefskokker tryller frem en helt ny, sesongbasert vintermeny med ferske godbiter fra kystregionen.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden