Sverige jakter på «den siste nordmann»

To prosent av den voksne, norske befolkningen har aldri vært i Sverige. Nå skal den siste bli den første. ...
Mye vil stå på programmet for den som vinner kampen om å bli Sverige-pioner.

Norge er det land i verden som reiser til Sverige aller mest. I fjor var det rekord, med 3,5 millioner overnattinger fra Norge. Vi står faktisk for en fjerdedel av alle utenlandske overnattinger i Sverige.

Men – det er ikke nok for våre svenske brødre og søstre: Det Det finnes nemlig rundt 68.000 nordmenn som aldri har satt sine ben i vårt nærmeste naboland. Slik kan det ikke være, mener hele Sveriges reiselivsnæring, og inviterer til en spektakulær tur over kjølen for den som blir plukket ut til å representere ”de siste”.

Signert nullvisjon

Det var under Visit Swedens årlige reiselivsundersøkelse man regnet seg frem til at det fortsatt finnes nordmenn som ikke har vært i Sverige.

Noen nekter muligens plent å dra, men mange ønsker helt sikkert å besøke nabolandet i øst. Sverige har derfor bestemt seg for å invitere de to prosentene som aldri har krysset svenskegrensa, men gjerne skulle gjort det.

Sveriges ambassadør til Norge, Axel Wernhoff og den svenske turistsjefen i Norge, Thomas Johansson, underskrev nylig «Nollvisionen», som forplikter dem til å jobbe for at alle nordmenn som ønsker det skal få besøke Sverige.

Invitasjonen markerer startskuddet for arbeidet med den svenske nullvisjonen.

– Vi synes det er leit at det finnes nordmenn som ikke har besøkt vårt flotte land. Ingen skal være uten et sverigebesøk. Vi vet at tusenvis av nordmenn som ikke har vært der gjerne vil til Sverige, og nå inviterer dem, sier Axel Wernhoff.

Kongelig behandling

For å lokke de ”ulykksalige” nordmennene østover, leter Sverige etter reiselystne nordmenn som aldri tidligere har vært i Sverige tidligere. De siste skal med dette bli de første til å bli invitert.

Kanskje er det noe spesielt du alltid har lyst til å gjøre der? Ved å fylle ut søknadsskjemaet på norge.visitsweden.com, og samtidig forteller litt om seg selv og hvorfor de aldri har vært i Sverige bli man med i konkurransen.

Alt dette vil ifølge de svenske initiativtakerne styrke muligheten for å bli med over grensa.

– Om vi ikke klarer å vise alle alt, vil vi i det minste sørge for å gjøre ekstra stas på én representant – en slags sverigepioner. Vi synes det er overraskende at det fortsatt er to prosent av nordmenn som ikke har vært i Sverige, og det krever spektakulære tiltak. Vi skal slå på stortromma! sier Thomas Johansson.

Han lover uforglemmelige opplevelser for nordmannen eller kvinnen som blir valgt. Vedkommende får blant annet møte det svenske fotballandslaget, ha hele Liseberg for seg selv og nyte både Michelin-restauranter, skjærgårdsperler og slott. I tillegg kan det dukke opp flere kjente ansikter underveis.

– Forhåpentligvis finner vi Sverige-jomfruene som vil være med på tur, sier Thomas Johansson.

Les mer og finn søknadsskjema her!

 

RELATERTE ARTIKLER

Estepona – pris redusert fra € 2.050.000!

Til salgs: Nydelig penthouse med panoramautsikt i Esteponas mest eksklusive beachfront-bebyggelse!

Geilos best bevarte hemmelighet

I skyggen av gigantene Bardøla, Vestlia og Dr Holms Hotell ligger Geilo Mountain Lodge som en av Geilos...

Hellas: Naturlig skjønnhet og uvanlig dyreliv

Fra det pittoreske og vakre landskapet i Thrace til de dramatiske kløftene i Zakynthos – Hellas byr på...

REIS utgave 4/2020 gratis tilgjengelig nå!

Tips for fantastiske steder i Norge du kan besøke i høstferien – og inspirasjon for reiser ut av...

Pikk & pakk i Pompeii

Jeg har gledet meg til dette i en mannsalder, men må innrømme at opplevelsen tar en uventet retning:...

HELSE & VELVÆRE – SPA – THERMISKE KILDER

Velvære gjelder ikke bare psykisk helse. Det er en generell følelse, en indre glød av helse, kraft og...

Kategori
AnnonsørinnholdHellas