Vil ha norske kvinnelige piloter

British Airways ønsker flere norske kvinner lengst foran i flyet....
BA-pilot Helen McNamara ønsker flere kvinnelige kolleger i lufta, gjerne fra Norge.

Det er fortsatt kjønnsdelt i luften, der kvinnene serverer og mennene er piloter. Det ønsker British Airways å gjøre noe med.

Peter Rasmussen, Nord-Europa-sjef for British Airways.

Peter Rasmussen, Nord-Europa-sjef for British Airways.

– British Airways har stort behov for flere piloter i årene som kommer. Jeg ønsker at flere norske kvinner med drøm om å bli pilot søker seg til pilotutdanningsprogrammet i British Airways, sier Peter Rasmussen, Nord-Europa-sjef for British Airways, i forbindelse med at Årets søknadsperiode åpner i dag.

På verdensbasis utgjør kvinnelige piloter bare fire prosent av i alt 130 000 piloter. British Airways opplever at antall kvinnelige søkere øker, men fortsatt er det bare 200 av selskapets 3 500 piloter som er kvinner. En av disse er Helen McNamara, som har vært pilot for British Airways i 14 år. Hun støtter Rasmussen i ønsket om flere kvinnelige piloter i selskapet.

– Det var tilfeldig at jeg ble pilot. Jeg kjente ingen piloter og tenkte derfor ikke på at det kunne være noe for meg. Jeg elsker jobben min og jeg vil anbefale kvinner å søke, sier McNamara.

British Airways har flere kvinnelige piloter enn noe annet britisk flyselskap. I en britisk undersøkelse svarte 20 prosent av kvinnene at de tror menn er piloter, mens kvinnene kun er flyvertinner. Tretten prosent svarer at de aldri har vært på et fly med en kvinnelig pilot.

– Det er viktig for kvinner å se at det finnes gode rollemodeller. Norge er et av verdens mest likestilte land så nå er det på tide at norske kvinner blir piloter i et av verdens største flyselskap, sier Rasmussen.

British Airways trenger 4 000 nye piloter bare I år. her får en kandidat kjørt seg i BAs flysimulator.

British Airways trenger 4 000 nye piloter bare I år. her får en kandidat kjørt seg i BAs flysimulator.

British Airways pilotutdanning går over 18-måneder, og er åpent for alle mellom 18 og 55 år. Ingen tidligere piloterfaring er nødvendig. Flyselskapet vil ha behov for nesten 4 000 nye piloter i år, som er mer enn noen gang tidligere. I den anledning er selskapet på jakt etter rundt 100 nye pilotkadetter.

Håpefulle kandidater fra hele Europa kan søke om en av de hundre plassene. Søknadsperioden er 23. februar til 8.mars. Pilotutdanningen finansieres med at pilotene forplikter seg til å arbeide for British Airways etter endt utdanning. Utdanningen foregår ved en av British Airways sine pilotutdanningsskoler i Oxford, Southampton eller Jerez i Spania. En del av treningen foregår også i New Zealand eller Arizona i USA.

RELATERTE ARTIKLER

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Tyskland avlyser oktoberfesten for andre år på rad

Tysklands berømte og godt besøkte oktoberfest blir avlyst for andre år på rad, også i år på grunn...

30. juni åpnes dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I Danmark vekkes våre favoritteventyr til live når H.C. Andersens Hus åpner i Odense 30. juni. Opplevelseshuset er...

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Til hjelp mot flyskrekk

Rundt 350 000 nordmenn har flyskrekk. I en bok har flykaptein Steve Allright fra British Airways og psykolog...

Kategori
FlyreiserForbrukerstoffNyheterVerden