Apollo går for Albania

Apollo lanserer for første gang Albania som reisemål fra Norge, etter at Sverige med stort hell startet opp sine flyvninger dit i fjor....
Albania med strandbyen Saranda er ny i Apollo Norges program neste sommer. (Foto: Creative Commons)

Reisen til sommeren går til feriebyen Saranda, som ligger sør i Albania. Et vakkert og billig reisemål, ifølge Apollos kommunikasjonssjef Helen Begby, som bekrefter gode tilbakemeldinger på søsterselskapets flyvninger fra Sverige.

– Spesielt fikk hotellene våre gode tilbakemeldinger på servicen, de strendene og gjestfriheten, sier Begby.

Lenge var Albania et stengt land. Fra Andre verdenskrig frem til sin død i 1985 styrte den kommunistiske diktatoren Enhver Hoxha landet med jernhånd, men da diktaturet falt i 1992 har verden i større grad kunnet ta del i Albanias flotte natur, nydelige strender og en rik og spennende historie.

Byen Saranda ligger en kort båttur fra Korfu. Etter sigende kan besøkende glede seg over et landområde som skryter av 290 soldager i året, og et krystallklart sjøvann. Ikke langt fra Saranda ligger den historiske byen Butrint, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Det skyldes spennende etterlatenskaper etter gresk, romersk, bysantisk og ottomansk kultur.

En annen interessant albansk by rett sør for Saranda er Ksamil, som er en del av Butrints nasjonalpark, hvor du finner noen av Albanias vakreste strender og små badeviker.

Det er ikke bare fordi at Enhver Hoxha ble født der, Gjirokastra like ved Saranda også interessant med sin godt bevarte ottomanske arkitektur og citadellet fra 1200-tallet.

I tillegg til en del åpenbare attraksjoner er Albania også et av Europas billigste land, ikke minst når det gjelder mat og drikke. I det albanske kjøkkenet blander man både det italienske og det greske, men du finner også særegne lokale retter.

Mye spennende, med andre ord.

Flyvningene til Albania starter opp 25. mai, og går via Korfu. En ferie der kan med andre ord også kombineres med den greske gjengangeren.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden