Apollo går for Albania

Apollo lanserer for første gang Albania som reisemål fra Norge, etter at Sverige med stort hell startet opp sine flyvninger dit i fjor....
Albania med strandbyen Saranda er ny i Apollo Norges program neste sommer. (Foto: Creative Commons)

Reisen til sommeren går til feriebyen Saranda, som ligger sør i Albania. Et vakkert og billig reisemål, ifølge Apollos kommunikasjonssjef Helen Begby, som bekrefter gode tilbakemeldinger på søsterselskapets flyvninger fra Sverige.

– Spesielt fikk hotellene våre gode tilbakemeldinger på servicen, de strendene og gjestfriheten, sier Begby.

Lenge var Albania et stengt land. Fra Andre verdenskrig frem til sin død i 1985 styrte den kommunistiske diktatoren Enhver Hoxha landet med jernhånd, men da diktaturet falt i 1992 har verden i større grad kunnet ta del i Albanias flotte natur, nydelige strender og en rik og spennende historie.

Byen Saranda ligger en kort båttur fra Korfu. Etter sigende kan besøkende glede seg over et landområde som skryter av 290 soldager i året, og et krystallklart sjøvann. Ikke langt fra Saranda ligger den historiske byen Butrint, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Det skyldes spennende etterlatenskaper etter gresk, romersk, bysantisk og ottomansk kultur.

En annen interessant albansk by rett sør for Saranda er Ksamil, som er en del av Butrints nasjonalpark, hvor du finner noen av Albanias vakreste strender og små badeviker.

Det er ikke bare fordi at Enhver Hoxha ble født der, Gjirokastra like ved Saranda også interessant med sin godt bevarte ottomanske arkitektur og citadellet fra 1200-tallet.

I tillegg til en del åpenbare attraksjoner er Albania også et av Europas billigste land, ikke minst når det gjelder mat og drikke. I det albanske kjøkkenet blander man både det italienske og det greske, men du finner også særegne lokale retter.

Mye spennende, med andre ord.

Flyvningene til Albania starter opp 25. mai, og går via Korfu. En ferie der kan med andre ord også kombineres med den greske gjengangeren.

RELATERTE ARTIKLER

Truls Svendsen gir deg 13 000 grunner til å besøke Nord-Norge

I fire hele timer gjengir han hva utenlandske turister sier om vår nordligste landsdel i sosiale medier.

Spaniamagasinet 2021

Her er Spaniamagasinet, vårens nyhetsbrev Spanias Turistkontor. Så er det bare å starte planleggingen for reisen etter pandemien...

Ny utgave av REIS ute nå – helt gratis!

Den digitale utgaven av REIS 1-2021 er ute nå, med spennende og inspirerende artikler fra Norge og den...

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine...

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

Kategori
FeaturedNorgeNyheterVerden