Åpner 17 nye ruter: Tyrkia i fokus

SAS lanserer sine nye ruter for neste sommer
SAS
SAS åpner en rekke nye ruter neste sommer. Foto: SAS
SAS lanserer hele sytten nye ruter fra Skandinavia til sommeren. Flere av destinasjonene er helt nye – og det er tydelig at flyselskapet satser på Tyrkia som feriemål.

Tekst: Emil Andre R. Engø
Mail: emil@reis.no

Fra i dag kan du bestille billetter til SAS nye sommeråpninger. Fra Norge åpner direkteruter til Faro i Portugal, Nice i Frankrike og Alanya i Tyrkia. I tillegg åpner SAS en rekke flygninger fra Norge med mellomlanding i København og Stockholm.

– Interessen for å reise øker og vi er lettet over at vi ikke bare åpner nye ruter neste år, men også øker antall flygninger til noen av de mest populære destinasjonene for skandinavere. Vi ønsker at flere skal fly med oss og oppdage verden, men med mindre klimabelastning. SAS jobber for å skape mer bærekraftig reising gjennom ulike tiltak som bruk av biodrivstoff, nye fly med mindre drivstoffbruk og ved å minke bruk av plastikk og kasting av mat om bord på flygninger, sier Rickard Gustafson, sjef i SAS i pressemeldingen flyselskapet publiserte på egne nettsider.

Billigere flybilletter: Spar penger – men husk at det er gambling

Fra Oslo åpner SAS ruter til den portugisiske badebyen Faro og Alanlya som ligger i den tyrkiske rivieraen.

Bergensere kan glede seg over nye direkteruter til Alanya og til Nice. Fra Stavanger vil SAS åpne direkterute til Alanya til sommeren.

Fra København og Stockholm vil nordmenn kunne fly til Marseille i Frankrike, italienske Catania på Sicilia, Firenze i Italia, Cornwall Newquay i England og Szezecin i Polen.

Tyrkia trender høyt

Det er tydelig at SAS øker fokuset mot Tyrkia. En mer stabil situasjon – både politisk og sikkerhetsmessig – får turistene til å strømme til den tidligere norske feriefavoritten.

Landet er godt hjulpet av en svak valuta, som gjør ferien billigere. Økonomiske problemer har gjort at den tyrkiske valutaen lire er verdt langt mindre enn for kort tid siden. Dette valutafallet skjedde i august, men liren har tilgode å klare å styrke seg noe merkbart.

Få med deg: Prisras på norsk feriefavoritt

Det er ikke bare SAS som satser på at Tyrkia nå skal ta seg opp til gamle høyder som feriedestinasjon for solhungrige nordmenn. Også hos turoperatøren TUI vokser Tyrkia, noe kommunikasjonssjef Nora Aspengren kunne bekrefte til REIS tidligere i høst.

– Nordmenn flest velger soltrygge europeiske reisemål i høstferien, og 80% av de som reiser utenlands med TUI er barnefamilier. Kreta, Rhodos og Mallorca er toppvalg for de aller fleste, men Tyrkia er fortsatt den destinasjonen med størst vekst i sommer og også i høstferien, sa Aspengren da.

Les også: Istanbul: En by – to verdensdeler

Også Tyrkiareiser.no merker den store interessen fra Tyrkia. Reisearrangøren opplyste for litt siden i en pressemelding på deres nettsider at de neste år vil ha direkteruter fra Oslo, Bergen, Haugesund og Kristiansand, men at også ruter fra Trondheim vil stå på planen for året som kommer.

Les også: Flere fly til populære Tyrkia

– Etterspørselen etter reiser til Tyrkia øker, noe vi ser både på salg og trafikk på nettsidene våre. Dette gjør det naturlig å øke utvalget avreisebyer, og vi er glade for å nå kunne frakte trøndere direkte til Tyrkia, sier daglig leder Anders Lindström i Tyrkiareiser i pressemeldingen.

RELATERTE ARTIKLER

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Reiserådet forlenges – dette må du vite om forsikring

Tirsdag forlenget norske myndigheter det globale reiserådet til 1. mars. Her er noen råd til deg som klør...

Etter pandemien: Tid for charter!

Men hvilke destinasjoner vil bli mest etterspurt, og hva gjør turoperatørene for at kundene skal føle seg trygge?

Slik gjør du din Las Vegas-ferie magisk

Las Vegas er en populær feriedestinasjon blant norske turister. Det er det mange gode grunner til. For det...

Kategori
FOR SANSENE