Åpner 17 nye ruter: Tyrkia i fokus

SAS lanserer sine nye ruter for neste sommer
SAS
SAS åpner en rekke nye ruter neste sommer. Foto: SAS
SAS lanserer hele sytten nye ruter fra Skandinavia til sommeren. Flere av destinasjonene er helt nye – og det er tydelig at flyselskapet satser på Tyrkia som feriemål.

Tekst: Emil Andre R. Engø
Mail: emil@reis.no

Fra i dag kan du bestille billetter til SAS nye sommeråpninger. Fra Norge åpner direkteruter til Faro i Portugal, Nice i Frankrike og Alanya i Tyrkia. I tillegg åpner SAS en rekke flygninger fra Norge med mellomlanding i København og Stockholm.

– Interessen for å reise øker og vi er lettet over at vi ikke bare åpner nye ruter neste år, men også øker antall flygninger til noen av de mest populære destinasjonene for skandinavere. Vi ønsker at flere skal fly med oss og oppdage verden, men med mindre klimabelastning. SAS jobber for å skape mer bærekraftig reising gjennom ulike tiltak som bruk av biodrivstoff, nye fly med mindre drivstoffbruk og ved å minke bruk av plastikk og kasting av mat om bord på flygninger, sier Rickard Gustafson, sjef i SAS i pressemeldingen flyselskapet publiserte på egne nettsider.

Billigere flybilletter: Spar penger – men husk at det er gambling

Fra Oslo åpner SAS ruter til den portugisiske badebyen Faro og Alanlya som ligger i den tyrkiske rivieraen.

Bergensere kan glede seg over nye direkteruter til Alanya og til Nice. Fra Stavanger vil SAS åpne direkterute til Alanya til sommeren.

Fra København og Stockholm vil nordmenn kunne fly til Marseille i Frankrike, italienske Catania på Sicilia, Firenze i Italia, Cornwall Newquay i England og Szezecin i Polen.

Tyrkia trender høyt

Det er tydelig at SAS øker fokuset mot Tyrkia. En mer stabil situasjon – både politisk og sikkerhetsmessig – får turistene til å strømme til den tidligere norske feriefavoritten.

Landet er godt hjulpet av en svak valuta, som gjør ferien billigere. Økonomiske problemer har gjort at den tyrkiske valutaen lire er verdt langt mindre enn for kort tid siden. Dette valutafallet skjedde i august, men liren har tilgode å klare å styrke seg noe merkbart.

Få med deg: Prisras på norsk feriefavoritt

Det er ikke bare SAS som satser på at Tyrkia nå skal ta seg opp til gamle høyder som feriedestinasjon for solhungrige nordmenn. Også hos turoperatøren TUI vokser Tyrkia, noe kommunikasjonssjef Nora Aspengren kunne bekrefte til REIS tidligere i høst.

– Nordmenn flest velger soltrygge europeiske reisemål i høstferien, og 80% av de som reiser utenlands med TUI er barnefamilier. Kreta, Rhodos og Mallorca er toppvalg for de aller fleste, men Tyrkia er fortsatt den destinasjonen med størst vekst i sommer og også i høstferien, sa Aspengren da.

Les også: Istanbul: En by – to verdensdeler

Også Tyrkiareiser.no merker den store interessen fra Tyrkia. Reisearrangøren opplyste for litt siden i en pressemelding på deres nettsider at de neste år vil ha direkteruter fra Oslo, Bergen, Haugesund og Kristiansand, men at også ruter fra Trondheim vil stå på planen for året som kommer.

Les også: Flere fly til populære Tyrkia

– Etterspørselen etter reiser til Tyrkia øker, noe vi ser både på salg og trafikk på nettsidene våre. Dette gjør det naturlig å øke utvalget avreisebyer, og vi er glade for å nå kunne frakte trøndere direkte til Tyrkia, sier daglig leder Anders Lindström i Tyrkiareiser i pressemeldingen.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden